Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci2

Marketing

da da

Krem od jagoda
Sastojci

2 kesice želatina

1/2 l mljeka

Na vrh noža sode bikarbone

1 kašika brašna

250 gr šećera

6 jaja

400 gr jagoda














Pjenasto izmiksirajte 6 žumanaca, 250 gr šećera, u masu dodajte brašno, sodu bikarbonu i mljeko, pa miksirajte dok se masa ne ujednači. Stavite sud na umerenu vatru i mješajte dok se ne zgusne. Tada u masu dodajte rastopljeni želatin, prethodno rastopljen u hladnoj vodi, izmješajte krem sa želatinim, skinite sa štednjaka i u masu ulijte sok od 150 grama propasiranih jagoda. Kada se krem prohladi dodajte mu i čvrsto ulupan krem od 6 belanaca. Sve dobro promesajte, pa na kraju dodajte i cijele jagode. Masu ulijte u podmazan kalup i ostavite na hladnom nekoliko sati da se stegne. Stegnut krem izvadite iz kalupa, na tanjir, pa ga ukrasite šlagom i jagodama umoočenim u kristal šećer.





Post je objavljen 13.03.2006. u 12:44 sati.