1gnjemci-kuhari2

13.03.2006., ponedjeljak

ekstra

Sastojci

100g mljevene junetine

Parmezan

1/2 glavice luka

200g paradaiza u komadićima

1/2 česme bijelog luka

1 kašika pirea od paradaiza

malo bosiljka, soli, bibera i origana

1 kašika maslinovog ulja

Špageti

INFO
Kategorija : Glavna jela
Glasova: 4
Dodao-la : admin
Dodaj u favorites

Dodaj u e kuhar-Logiraj se
Preuzmi PDF -Logiraj se






Uputstva


U tavu staviti i zagrijati kašiku maslinovog ulja. Na ulju pržiti luk i bijeli luk dok luk ne postakli. Dodati meso.

Nakon što meso posmeđi, dodati paradaiz zajedno sa sokom, pire od paradaiza i začine.

Čekati da zakipi, potom poklopiti i kuhati 20 do 25 minuta uz povremeno miješanje.

Staviti špagete u kipuću vodu i kuhati dok ne omekšaju (ovisno o debljini špageta kuhati 3 do 12 minuta, prema uputama na pakovanju).

Servirati špagete na tanjir i preliti umakom Bolognese. Uz špagete odvojeno poslužiti parmezan.




- 12:29 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi