ekstra
Sastojci
100g mljevene junetine Parmezan 1/2 glavice luka 200g paradaiza u komadićima 1/2 česme bijelog luka 1 kašika pirea od paradaiza malo bosiljka, soli, bibera i origana 1 kašika maslinovog ulja Špageti INFO Kategorija : Glavna jela Glasova: 4 Dodao-la : admin Dodaj u favorites Dodaj u e kuhar-Logiraj se Preuzmi PDF -Logiraj se Uputstva U tavu staviti i zagrijati kašiku maslinovog ulja. Na ulju pržiti luk i bijeli luk dok luk ne postakli. Dodati meso. Nakon što meso posmeđi, dodati paradaiz zajedno sa sokom, pire od paradaiza i začine. Čekati da zakipi, potom poklopiti i kuhati 20 do 25 minuta uz povremeno miješanje. Staviti špagete u kipuću vodu i kuhati dok ne omekšaju (ovisno o debljini špageta kuhati 3 do 12 minuta, prema uputama na pakovanju). Servirati špagete na tanjir i preliti umakom Bolognese. Uz špagete odvojeno poslužiti parmezan. |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv