Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci2

Marketing

ekstra

Sastojci

100g mljevene junetine

Parmezan

1/2 glavice luka

200g paradaiza u komadićima

1/2 česme bijelog luka

1 kašika pirea od paradaiza

malo bosiljka, soli, bibera i origana

1 kašika maslinovog ulja

Špageti

INFO
Kategorija : Glavna jela
Glasova: 4
Dodao-la : admin
Dodaj u favorites

Dodaj u e kuhar-Logiraj se
Preuzmi PDF -Logiraj se






Uputstva


U tavu staviti i zagrijati kašiku maslinovog ulja. Na ulju pržiti luk i bijeli luk dok luk ne postakli. Dodati meso.

Nakon što meso posmeđi, dodati paradaiz zajedno sa sokom, pire od paradaiza i začine.

Čekati da zakipi, potom poklopiti i kuhati 20 do 25 minuta uz povremeno miješanje.

Staviti špagete u kipuću vodu i kuhati dok ne omekšaju (ovisno o debljini špageta kuhati 3 do 12 minuta, prema uputama na pakovanju).

Servirati špagete na tanjir i preliti umakom Bolognese. Uz špagete odvojeno poslužiti parmezan.





Post je objavljen 13.03.2006. u 12:29 sati.