Sastojci
100g mljevene junetine
Parmezan
1/2 glavice luka
200g paradaiza u komadićima
1/2 česme bijelog luka
1 kašika pirea od paradaiza
malo bosiljka, soli, bibera i origana
1 kašika maslinovog ulja
Špageti
INFO
Kategorija : Glavna jela
Glasova: 4
Dodao-la : admin
Dodaj u favorites
Dodaj u e kuhar-Logiraj se
Preuzmi PDF -Logiraj se
Uputstva
U tavu staviti i zagrijati kašiku maslinovog ulja. Na ulju pržiti luk i bijeli luk dok luk ne postakli. Dodati meso.
Nakon što meso posmeđi, dodati paradaiz zajedno sa sokom, pire od paradaiza i začine.
Čekati da zakipi, potom poklopiti i kuhati 20 do 25 minuta uz povremeno miješanje.
Staviti špagete u kipuću vodu i kuhati dok ne omekšaju (ovisno o debljini špageta kuhati 3 do 12 minuta, prema uputama na pakovanju).
Servirati špagete na tanjir i preliti umakom Bolognese. Uz špagete odvojeno poslužiti parmezan.
Post je objavljen 13.03.2006. u 12:29 sati.