zakon
2 kašike šečera u prahu
4 dl slatke pavlake 2 kašike marmelade od merelica 1 konzervu kompota od ananasa 10 dag brašna 12 dag mljevenih badema 5 jaja ušečereno voće Uputstva Istucite žumanca sa šečerom i 3 kašike mlake vode. U gustu, pjenušavu smjesu dodajte bademe, brašno i snjeg. Namastite i pobrašnite kalup, ulijte tjesto i ispecite ga na umjerenoj vatri. Ispečeno tjesto zalijte sokom od kompota od ananasa. Dok se tjesto hladi, sakupljajte otekli sok i opet ga mečite na tortu. Jedan kolut od ananasa ostavite čitav, četiri prepolovite a ostale sitno isjeckajte. Istucite slatku pavlaku sa šečerom u prahu. Manji dio pomješajte sa nasjeckanim ananasom i time premažite tortu odgore. U sredinu stavite kolut ananasa i na njega naslonite polovine koluta. Preostalu tučenu pavlaku ukrasno stavite na tortu i ukrasite je ušečerenim voćem |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv