Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci2

Marketing

zakon

2 kašike šečera u prahu

4 dl slatke pavlake

2 kašike marmelade od merelica

1 konzervu kompota od ananasa

10 dag brašna

12 dag mljevenih badema

5 jaja

ušečereno voće




Uputstva


Istucite žumanca sa šečerom i 3 kašike mlake vode. U gustu, pjenušavu smjesu dodajte bademe, brašno i snjeg. Namastite i pobrašnite kalup, ulijte tjesto i ispecite ga na umjerenoj vatri. Ispečeno tjesto zalijte sokom od kompota od ananasa. Dok se tjesto hladi, sakupljajte otekli sok i opet ga mečite na tortu. Jedan kolut od ananasa ostavite čitav, četiri prepolovite a ostale sitno isjeckajte. Istucite slatku pavlaku sa šečerom u prahu. Manji dio pomješajte sa nasjeckanim ananasom i time premažite tortu odgore. U sredinu stavite kolut ananasa i na njega naslonite polovine koluta. Preostalu tučenu pavlaku ukrasno stavite na tortu i ukrasite je ušečerenim voćem


Post je objavljen 13.03.2006. u 12:27 sati.