fino
Sastojci
1 janjeca prsa 1 jaje vegeta, mazuran, sol muskatni orascic 5 zlica ulja papar nadjev; persin 1 zemicka 3 zlice ulja 1 manja gl luka 200 gr mlj, piletine Uputstva Izvadite rebra iz janjecih prsa i po potrebi odstranite dio masnog sloja. Pospite vegetom meso po citavoj povrsini i premazite pripremljenim nadjevom. Zatim prsa savijte u roladu, povezite koncem, malo posolite, natrljajte mazuranom i stavite na vruce ulje da se pece. Pecite u pecnici oko 75 minuta, cesto polijevajuci meso i postepeno dolijevajuci malo tople vode. Pecenoj roladi odstranite konac, malo ohladite, razrezite na ploske i posluzite uz peceni krompir. NADJEV: Zemicku izrezite i namocite u mljeko. Na ulju proprzite kosani luk i mljevenu piletinu. Zatim dodajte vegetu, ribani muskatni orascic, papar, kosani persin, jaja i iscjedzenu zemicku. Sve dobro imjesajte. SAVJET: Za nadjev mozete upotrebiti jetrice ili neko drugo meso, a izvanredno mogu posluziti i ostatci nekog kuhanog ili pecenog jela. Vrijeme pripreme oko dva sata. |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv