Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci2

Marketing

fino

Sastojci

1 janjeca prsa

1 jaje

vegeta, mazuran, sol

muskatni orascic

5 zlica ulja

papar

nadjev;

persin

1 zemicka

3 zlice ulja

1 manja gl luka

200 gr mlj, piletine






Uputstva


Izvadite rebra iz janjecih prsa i po potrebi odstranite dio masnog sloja. Pospite vegetom meso po citavoj povrsini i premazite pripremljenim nadjevom. Zatim prsa savijte u roladu, povezite koncem, malo posolite, natrljajte mazuranom i stavite na vruce ulje da se pece. Pecite u pecnici oko 75 minuta, cesto polijevajuci meso i postepeno dolijevajuci malo tople vode. Pecenoj roladi odstranite konac, malo ohladite, razrezite na ploske i posluzite uz peceni krompir.


NADJEV:

Zemicku izrezite i namocite u mljeko. Na ulju proprzite kosani luk i mljevenu piletinu. Zatim dodajte vegetu, ribani muskatni orascic, papar, kosani persin, jaja i iscjedzenu zemicku. Sve dobro imjesajte.
SAVJET:
Za nadjev mozete upotrebiti jetrice ili neko drugo meso, a izvanredno mogu posluziti i ostatci nekog kuhanog ili pecenog jela.
Vrijeme pripreme oko dva sata.


Post je objavljen 13.03.2006. u 12:25 sati.