666999

ponedjeljak, 14.11.2005.

ŠUNKA, TEKMA I BECKEMOVI...

novinskim stupcima, internetskim portalima, razgovorima uz kavu, postovima na blogu u zadnje vrijeme tumara, kao avet crnog viteza s isukanim mačem, tema varanje.
jedno sasvim normalno druženje sa svrhom gledanja tekme i izjedanja šunke zaostale iz prošlogodišnjeg pokolja svinja, pod utjecajem obitelji Beckam i njihove sklonosti ka izvanbračnim aktivnostima, dovele su nas do muško-ženske rasprave na zadanu temu. priznajem da nakon ovog eminentnog skupa iz «sobe teza» nisam izašao ništa pametniji, ali prenjet ću vam neke utiske.
već prvo pitanje "gdje počinje varanje?" iznjedrilo je nekoliko proturječnih argumenata. muška teorija da počinje sa sexom bila je preočita i prejednostavna za takav eminentni ženski skup i korjeni su se tražili u situacijama puno prije sexa – konačne potvrde prijevare.
dugo smo branili tezu o sexu kao početku, jer sve ostalo su samo indicije, osnovana sumlja da je protuzakonita (mislim na božije zakone) inkriminirana radnja i učinjena. na kraju i crkva smatra brak ništavnim ako nije konzumiran. ženski je dio bio više konzervativniji te početkom smatrao već i sms poruke erotskog sadržaja, jer gdje ima dima ima i vatre. svoju su tezu podkrijepili argumentom: slanje sms poruke erotskog sadržaja bivšoj djevojci/dečku, koja/koji je k tome još i zgodnija/zgodniji od sadašnje/sadašnjeg je čista prijevara. asex je konzumiran, ranije doduše, ali se računa, ha! monstruozno inscenirani događaj koji nas je ostavio bez riječi (ovako što može pasti na pamet samo prevarenoj ženi!).
ok, ali ne možemo smatrati svaki razgovor koji potiče na prijevaru, pa čak i sam sex uvijek – varanjem. što je recimo sa situacijama koje ne smatramo "normalnim" uticaj alkohola, lakih droga ili na primjer velike duševne boli nanesene od strane suprotnog spola. više dana posvađan s djevojkom odlazim na tulum, dobro se olijem (tuge radi), zapalim rizlu i ne odolim napadačkom šarmu djevojke koju uopće ne poznajem. praktički sam silovan, da li sam i teoretski varalica?
inkriminirano djelo počinjeno u trenutku neubrojivosti (koje poznaje i naše pravosuđe), smatraju djevojke, ne oslobađa nas potpune odgovornosti jer, postojala je namjera – odlazak na tulum, konzumiranje alkohola, prepuštanje užicima lakih droga i čarima ljepotice. varanje je samo jedan od mogućih epiloga namjere da se nešto dogodi. Ideš!
ali ako o tome niko ne sazna? htjedoh reći da li je varanje varanje samo ako se o tome sazna? život u zajednici koja ne egzistira na ljubavi nego nekim drugim, praktičnim načelima, uzrokovala je postojanje veze zasnovane na ljubavnim ili čisto sexualnim osnovama i takva je veza tajna za sve osim za same aktere veze. postoji li tada prijevara, jer je evidentno da jedna polovina te i takve veze ne uvažava osnovne postulate bračne/izvanbračne zajednice?
postoji, tvrdi ženski dio tima, ali ovdje nije riječ o varanju osobe s kojom ste u vezi nego varanje osobe s kojom dijelite ljubav ili krevet. provoditi određeno vrijeme s trećom osobom bilo u ljubavi ili samo u sexu varanje je te osobe (iako joj niste ništa obečali niti ona išta zahtjeva) i to s osobom s kojom ste u vezi, ali vam ništa ne znači. voljeti jednu osobu (ili s njom dijeliti krevet) a u javnosti se pojavljivati s drugom (koja vam je nebitna) varanje je vaše ljubavne/sexualne veze. ma da.. !? nek neko, molim vas, povuče vodu!
srećom, velika količina soli iz godinu dana odstojale šunke uzrokovala je potrošnju i poslijednjih zaliha tekuće podrške skupa te je isti gotovo naprasito prekinut. neiscrpna tema, kao klupko vune s kojim se igra mala maca, očigledno ima veliki broj početaka i krajeva i...
sve u svemu iz svega izrečenog saznao sam samo da neke vidljive i čvrste granice između vjernosti, flerta i varanja baš i nema i vrlo je subjektivno gdje će ona biti povućena. zaljubljenici u more bi rekli: boja mora nije od vode nego od neba!
- 08:06 - samo ti piši (23) - nek' printer piše - #

<< Arhiva >>