ursa_minor

nedjelja, 09.12.2007.

Ekspresija/Impresija

Kad si običan čovjek ide postaviti pitanja, obično ih formulira na način: što ja moram raditi ovdje? Kad se neobičan čovjek zapita, obično to glasi: na koji način ja mogu izraziti sebe? Zanimljiva razlika i prihvaćam da postoje dvojbe o nastupu i smislenosti uvoda, no tema je ekspresija i impresija.

Čovjek-individua-subjekt je skup termina koji se tijekom vremena jako često koristi u opisu ljudske djelatnosti, postojanja, filozofije, psihologije, znaosti i šire. Negdje usput je stvorena razlika između čovjeka i svega drugoga oko njega, iznad i ispod njega i čak unutar njega. Negiran je čovjekov ne-funkicionalan i ne-profitabilan dio poput duše i duha, a ipak je sve što čovjek predstavlja odvojeno unutar tijela, osjećaja i misli od nekakvog imaginarnog centra. Upitao sam se da li taj centar postoji ili je imaginarno formiran kako bi služio tezi o zarobljenosti unutar tijela, osjećaja i misli i došao do zaključka da postoji centar, ali ne onakav kakav mi zamišljamo. O kvaliteti centra toliko, no ono što je zanimljivije u ovom trenutku jest, što taj centar za nas znači. U svakodnevnom životu imamo ulogu pasivca, onoga koji trpi (glagoli su čak podijeljeni u radni i trpni – kad ne trpiš onda radiš :) i taj sustav je izgrađen na nečemu što se zove impresija i fascinacija.

Zamislimo slijedeće: kralj neograničenog kraljevstva i moći, veliki broj podanika i zemlje i resursa i svega ostaloga oko njega, nema bolesti, nema gladi, nema rata – šta takav kralj radi? Zanimljiva je činjenica da taj i takav kralj (naravno ako nije dio neke patologije – što se ipak može uzeti kao mogućnost) dakle, taj i takav kralj se izražava u svome kraljevtsvu. Vidi sebe i kraljevstvo kao jedno. Pobune nastaju onda kad postoji red i nered, kad postoji vanjski i unutarnji neprijatelj, ali kad je svugdje harmonija ili kad se kreće sa pozicije harmonije svih sustava, tada je jedina opcija ekspresija i manifestacija. Konflikt jest poslijedica odvojenosti sebe i ne-sebe, ali ako je sve oko Sebe isto tako Ja, tada konflikta nema i počinje kreativnost.

Što jest impresija, a što ekspresija?

Impresija je (u-tisak) je skup svih programa koji se prenesu iz vanjsog svijeta u unutarnji svijet dišućeg čovjeka. Svi stavovi, sva divljenja prema vanjskim kriterijima, sve sve sve što “vanjski” svijet pruža kao gotov proizvod.

Ekspresija je (is-tisak) nešto što bi se slobodno moglo zvati alkemičnim procesom. U alkemiji neki debs mantra na olovom i radi zlato. Jako bitno i to je ono što se prikazuje puku. No alkemijski elementi su prisutni u ekpresiji iz jednostavnog razloga što se nutrina, ali ona istinska nutrina, koristeći ne-svete elemente ili programe, manifestira. Najgluplje rečeno, kad pjesnik, koristeći simbole koje je učio i koji su promijenjivi iza svake državne granice, napiše pjesmu koja zatitra srce svakom na planeti, čak i onome koji ne zna čitati.
Problem sa ekspresijom jest taj što nije ugodna raji, politici, religiji iz prostog razloga što je neuhvaljiva i van kontrole. Ekspresivna žena nije seksi. Ona jest lijepa po svim kriterijma svemira, ali nije seksi jer ne privlači. Ona sija. Djeca su ekspresivna i stoga ih treba pošto-poto staviti pod kontrolu i naučiti redu. Mislioci, vizionari, pravi znastvenici nitko nije prihvaćen. Prihvaćen je njihov rad nakon njihove smrti najčešće, tek nakon dugih obrada i prerada i adaptacija sustava koji ih proganja za života i ne dozvoljava im čak i da jedu i da žive dstojno, kao ljudi.

Presveto trojstvo nas na planeti Mental – Osjećaji – Tijelo ima samo jednu svrhu: Biti kanal za manifestaciju i objavu onoga Jednoga. Sve ostalo je laž.

Mental, kad je ne-svet, bavi se imaginacijom prošlosti i budućnosti. Ukoliko je fasciniran vanjskim, a to je po defaultu tako, tada mental planira, zamišlja, zaluđuje se, sam je sebi bitan, procijenjuje, bira, odlučuje, boji se, frustrira se, dosađuje se i tako dalje

Posvećeni Mental u harmoniji sa ostalim sustavima (osjećajima i tijelom) vrstan je alat za manifestaciju Ideje, Svetosti, za Objavu.

Ne-sveti osjećaji se bave utjecajima vanjskog svijeta i unutranjeg stanja čovjeka. Većinom je to na bazi žrtve i pasivnosti. Tako se nešto želi, voli, boji, mrzi, tuguje i patnja kao posljedica postoji u najvećem dijelu odraslog života. Trgovanje ne-svetim osjećajima je jedini pravi business danas i sve se vrti oko toga. Čak i medij na kojem ovaj tekst stoji ima potpunu kontrolu nad željama korisnika, prati vaša kretanja po Internetu i cijelo vrijeme rčuna što je sfera vašeg interesa kako bi vam mogao pomoći da budete lijepši, više sexi, prihvaćeni, većeg kurca i sisa i kako bi vam se našao pri ruci.

Sveti Osjećaji su Osnovni kreatori i manifestatori Duha u materiji. Osjećaji su najjači alat za kreaciju i sve što je vidljivo i nevidljivo stvoreno je putem Osjećaja. Jedino smo mi uvjereni da su osjećaji na nivou “...pa zašto mi više nismo skupa? ...joj da mi kupiti ove cipele!” Najmoćniju silu svemira sveli su na govorni automat koji dahće i kaže kako mu je super i kako im je Vaš poziv jako bitan, ali pričekajte slobodnog operatera.

Ne-sveto tijelo je objekt guna, hranjenja, branjenja, razmnožavanja, boleštin, rađanja i umiranja. Mora jesti, oblačiti se, srati, jebati, platiti porez, biti dugo bolesno i umrijeti. U međuvremenu spremno za ratove za kralja i otadžbinu, podnijeti tri smjene i 6 kredita i sve to na hamburgeru i Nescaffeu.

Posvećeno tijelo je hram u kojem se događa transformacija. Magična posuda u kojem se mješa sastojak svijeta i namjera Duha. Sveto tijelo je mehanizam, koji je spreman i sposoban ispuniti i pridonijeti svekolikoj kreaciji. Glazbeni instrument na kojem Duh svira Ton i kojim se mijenja svemir.

Evo nekoliko primjera impresije i ekspresije po navedenim segmentima:

Mental impresije: Prošlost, budućnost, politika, društvo, članstvo, bitnost, nebitnost, religija, obaveze, novac, posao, planiranje, računi, RTL, HTV, kriza na Bliskom istoku, sudar na auto cesti A1, susjed, partner, škola, ocjena, pornografija, sekta...

Mental ekspresija: Ideja, razvoj, vizija, objava, Svijest.


Emocije impresije: Voli me, ne voli me, sviđa, društveno prihvaćena ljubav, mržnja, strast, patnja, pasija, križ na grbi, žrtva, tiranin, krivnja, tuga, dovoljnost i nedovoljnost, strah, zadovoljstvo i ne-zadovoljstvo...

Emocionalna ekspresija: prihvaćanje, afirmacija, stvaranje, rađanje, privlačenje i titranje, fluidna moć, umjetnost.


Tijelo impresija: Hranjenje, branjenje, razmnožavanje, higijena, bolest, zadovoljenje, smrt, nagon (zanimljivo je da je nagon primarni ekspresijski program bez kojeg čovjek ne bi mogao funkcionirati – poput DOS operativnog sustava – i sustav se trudi zadržati čovjeka na razini nagona tako što su napravili reverznu alkemiju – pretvoren je nagon u alat za fascinaciju. Čovjek je reduciran na životinju :), ropski rad, činjenje...

Tijelo ekspresija: Zdravlje, ples, borilačka vještina, Kreativni rad, kretanje, Seks, čišćenje.

Ima toga za cijeli život proučavati i to je u redu. Samo luzer odradi svoje i dalje se dosađuje. Jer i radi radi impresije i fascinacije. Tako mu i treba :)

09.12.2007. u 10:14 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2009 (1)
Listopad 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (1)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Lipanj 2007 (1)
Ožujak 2007 (2)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (2)
Prosinac 2006 (5)
Studeni 2006 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

proza, gnoza

Linkovi

KNJIGE

Tečajevi!


URSA

Ja Jesam.