umorno_oko

< ožujak, 2018  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako se osjeća četrdesetgodišnjak kao otac po prvi put?
A tokon svih ovih godin zabiluženo ča se događa oko mene ...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Linkovi ...
Blog.hr
HR vatrogasni portal
Mašogradski portal
Novi mašogradski portal
Kaštelanski portal
Mašogadur

free web counter


Ovamo volin povirit ...
Eleonora Bego
Nenad Bego
Gogoo
Galeb
Gustirna
Brod u boci
Ciovka
Informatičar staroga kova

Photobucket


... da ne zamirite, i ja san, davno, obaša cilu županiju, i šire, sa mlaznicon u ruci i brentačon na kostima, ma koliko mi šutjeli o tome ...
E, i zaboravija san napisat, član sam DVD "Mladost" čin san uspija nagovorit mater da mi se potpiše na pristupnicu, od 1977. godine.

Moji E-mailovi:
E-mail

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Arhiva ... po godinan
Srpanj 2004
Siječanj 2005
Siječanj 2006
Siječanj 2007
Siječanj 2008
Siječanj 2009
Siječanj 2010
Siječanj 2011
Siječanj 2012
Siječanj 2013
Siječanj 2014
Veljača 2015

22.03.2018., četvrtak

Svako nosi svoj kviz

Sramin se i stidin se ... ali moran priznat da već par godina obećavan sam sebi:
"... moraš više poć povirit oti 'Pričigin' ..."
Doduše, bija san već na dječju verziju u kazalištu lutaka (PriČAgin) i na jednu seansu u hotel "Bellevue", kad je bila promocija libra "Split za početnike" autorskoga dvojca Baretić/Ivanišević ... ali oni ko nije sidija na ladnome betonu amfiteatra u nedovršenome socijalističkome dinosauru koji se ponosno zove "Dom Mladih" (valjda onih mladih, koji su u međuvremenu vjerovatno posjedili, oćelavili i dobili unučad otkad je napravljen), taj ne zna pravu draž slušanja priča na zadanu temu.
"Pričigin" je manifestacija koju je pokrenilo nekoliko entuzijasta (Renato Baretić, Petar Filipić, ovako na prvi balun ...), kojoj su svi dežurni grinteše proricali kratki vijek ... a u principu se svodi na pričanje priča na zadanu temu.
Zvuči jednostavno, a?
Probajte vi nešto suvislo (ko je reka zanimljivo?) pričat po ure a da budete zanimljivi. I da vas još prekidaju i na kraju isprate sa pljeskom!
Jednostavno je isto ka i odgovarat na pitanja Potjere/Milijunaša/1 protiv sto/Najslabije karike/Šifre ... doma iz fotelje.
Samo, ako to probate ponovit pred punim amfiteatrom ljudi/pred TV kamerama ... stvari se malo minjaju. Maja Jurković, nekadašnja urednica HRT kvizova, ujedno i supruga one & only kvizmahera Laze Goluže takvo je stanje svijesti sažela u jednu jednostavnu rečenicu, koju san od nje čuja prvi put na pripremama za snimanje "Milijunaša" 2005. godine:
STRES JAVNOG NASTUPA
Dug uvod, a? cerek
Takvi san kakvi san thumbup ... ali ovo je ipak bitan uvod za večerašnju, kvizaški nastrojenu, seansu Pričigina, moderatora Marija Glavaša.
Priču o kvizovima i kvizašima smo čuli od različitih ljudi, koji su svaki na svoj način umišali prste u tu, kako je Marijo reka "sektu".

 photo prialice_zpstlh99ulo.jpg

Pripovidali su Miroslav Ambruš Kiš, ka "probni lovac" olitiga oni ča buduće natjecatelje, kao i višestruke ponavljače headbang priprema za pravi nastup,

 photo mak_zpsxemk9a2j.jpg

... lovkinja Morana Zibar, naizgled umiljato janje, ali među natjecateljima, posebno natjecateljicama, poznata, iz nedokučivih razloga, kao Cruella de Vil, Damir Mrkonjić Mrki, koji je valjda u svim kvizovima nastupa, inače jedan od pionira interneta u Lijepoj Našoj (napravija prvu web stranicu grada Splita), kapetan moje pub-kviz ekipe "Nevera", pa onaj dugokosi sjedokosi kojega je moderator stalno "slučajno" oslovljava sa "gospođo" Milan Fošner, čovik koji, uz sve ostalo ča radi "za plaćat račune" vodi i najdugovječniji pub kviz u Hrvata, široj publici poznat i kao jedan od voditelja nikad prežaljene "Kvizne situacije", pokušaja preslika pub-kviza u TV format koju je radio zajedno sa Mariom Kovačem. Još jednim kviz-frikom koji nije bio tu, makar u gledalištu, zato jer je bija profesionalno zauzet na probama Porina. A zašto je "Kvizna" plesala samo jednu sezonu? Pitajte one (biiiip!) sa HRT-a koji odlučuju o tome headbang
I na kraju, Vladimir Šagadin, (laku noć Hrvatska, News-Bar itd.) koji je na prilično udren način opisa svoj život sa ocem enigmatom.
Gledalište je, ne triba posebno ni napominjat, bilo puno "do čepa" ...

 photo gledaliste_pricigin_zpsjwji0oqv.jpg
Photo by Morana

... i da san samo koji minut kasnije doša, mora bi sidit gori na plafonu, na kojoj štangi od reflektora a ne na udobnoj betonskoj tribini.
Srića da san posluša iskusnije koji su to već prošli, pa san donija sa sebon jedan debeli kušin (jastuk, za sjevernjake) podguzičnjak.
Inače bih, shodno novoustoličenoj istanbulskoj deklaraciji, dobija upalu mjehura/jajnika/prostate/whatever headbang
Dvi ure su, isprekidane pljeskom i uzvicima odobravanja, prošli dok si plesnija dlanon o dlan, ča me nimalo ne čudi, jer je publika ipak bila većinom sastavljena od onih sa kvizaškim pedigreom ...

 photo poletarci_zpsst0ci8xq.jpg
pub-kviz ekipa "Poletarci"

Sluteći gužvu, dok je moderator odjavljiva "Svako nosi svoj kviz" uputija san se lagano doli. Tek san onda vidija koliko Morana među kviznom populacijom (sektom?) uživa celebrity status. Strpljivo sam dočeka svoj red da dođem do nje, uručim joj, još ovoga lita obećanu, bocu crljenka "Putalj" i šoltanskog "Dobričića" ... taman pričam sa njom, objašnjavam odakle su uzorci, kad upada novinarka "Radio Dalmacije" sa veeeeelikim mikrofonom kojeg stavlja Morani pod nos. Samo san je pogleda, i ostavljam vašoj mašti da zamislite kako sam izgleda kad je bidna novinarka odma usstuknila dva koraka nazad, Mrki me je na brzinu slika sa Moranom ...

 photo morana_zpsqd2dwoul.jpg

... i to je bilo sve za ovu večer. Iako san se dobro fudra (nabacija robe na sebe, za sjevernjake) već san se osjeća lagano pothlađen, prid očima su mi se počele rojit slike sa ovogodišnjih "Murterskih Baka" pa san se lagano uputija doma.
Do iduće godine, nekoga drugoga "Pričigina" i nekih drugih tema ...
Zdravi i veseli bili!!! mah mah mah

- 13:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

11.03.2018., nedjelja

Dan za mirakule i večera za pet!

Odavno se već spreman poć sa Zakoniton na večeru, za obilježit godišnjicu maškar u Mašogradu 2003.
Koje su slučajno bile na isti dan ka i moj potpis prid Bogon i državon za ono "i u dobru i u zlu".
Dunkve, godišnjica je prvi marča, a kako je i Valentinovo blizu, mi to spojimo u jedno i gremo početkon marča miseca na večeru ....
Oko prvoga nismo mogli. Ajdemo mi to primistit na osmi marča. Asti lipoga datuma, ka cola, a? I još je za ne falit ona bila slobodna toga dana. Ja cili sritan, udri po telefonu, proša san par restorani dokle nisan uspija rezervirat u konobi "Nevera".
Ali ne lezi vraže, zvalo je da mora poć popodne na posal ... "#$%& ... grrrr! biiiip! biiiip! Ali ča se mora, mora se, je li ... Primistili mi za subotu. I cili dan drćen na svaku zvonjavu telefona, da je opet ne bi zvalo na rabotu ... Dobro je prošlo.
Ali polako su se počeli dogajat mirakuli.
Nikidan čitan u novine, sramežljivo, u kantunu naslovnice "lagan način za učinit pineze" i doli u podnaslovu piše da je koeficijent na pobjedu Lokomotive kontra Dinama bija DVADESET I ČETIRI (24) ča je i razumljivo, ako i nisu nikad dosad tukli okad igraju u prvu ligu ... gledan rezultat: 4 : 1 za feratu.
Mislija san da je koji zaeb ... nije! I onda se sitin onega naslova od pri par dan ... talijanska mafija je kolor TV za ove naše kladioničarske meštre. Da mi je samo znat ko se na ovome opinezija ... Taman mi se tlak kala na normalu, počmen gledat utakmicu Hajduk : Istra, ajde, poveli smo, ali oni ubodu prvi, pa drugi gol ... ajme.
Ajde, nikako smo izjednačili, tučemo štange, neće balun u gol, i onda se ukaza Karlo Veliki ...

 photo letica_zpsiaynmzj0.jpg
Photo: Bruno Karadža

Iša je iz očaja u zadnji napad, i lipo ga zakaluma glavon u zanji sekund. Oni moji su došli odozdal vidit da me ne trese struja koliko san urla ... znali su po Eurropi golmani ovako davat golove u zadnji napad, ali ja se ovako ne sićan, na prvi balun, da ga je neki naš ovako slatko zakaluma, košarkaškin rječnikom, sa zvukon sirene thumbupDalje mi je sve bilo ravno ... tribalo se već spremat za večeru, ča san učinija sa posebnin gušton; nije mi ni prvi ni zanji put u "Nevere", triba li napominjat da svaki kviz-uspjeh na HRTu proslavimo na isto misto.
Pod ono "mi" mislin na našu pub-kviz ekipu koja se, gle čuda, isto zove "Nevera" ... Kad se sitin koliko smo puti već bili tamo, pada mi napamet ideja da predložimo gazdi o konobe svojevrsni "sponzorski ugovor" cerek
Dunkve, ovo je jedna od oni obljetnica/godišnjica/whatever koju je ipak tribalo posebno obilužit: PETNAESTA! Davno je bija 1. 3. 2003. ... i one maškare, e!
Tija san provat ništo ča nismo dosad mumali ... izbor je pa na pileći file u umaku od tartufa ...

 photo pureci_file_zpsi2xsjylz.jpg

... skupa sa pečenin kumpirima u istome umaku. Nisan to konzumira do sad, samo san prova, jer je to neko bija naručija na zadnjoj kvizaškoj večeri. njami party
Zakonita se nije puno mislila, samo je prepisala od mene thumbup a kasnije se žalila da je jedva izila, količinski, ali da joj se mašo svidilo. A prilično je finčukasta (izbirljiva, za sjevernjake) po pitanju spize, tako da je ovo veliki komplimenat za koga (kuhara, za sjevernjake)
Bome, smazala je ona ovo brzo, čak je i pri mene bila gotova, ča je isto priličan uspjeh.
Uto je u kadar uletila lokalna Marisol, sa košaricon svježe podrezanih ruža, i ne tribate ni pitat je li Jelena dobila svoju thumbup

 photo Ruza_zpsw45qvk3j.jpg

Rič po rič, eto ti i desert ... Panacota... Slurp!
Sad će se nać koja kurijoža pa reč da san moga slikat i račun, pa stavit.
A kad neću! Eto tako!
Lipa je večera, dapače i cili dan, doša svome kraju, kako je piva Boris u Nadalini "Vaja poć leć!"
A sutra jeman razlog za kupit "Sportske novosti" i slušat plač. I to uduplo headbang
Zdravi i veseli bili!!! mah mah mah
- 00:37 - Komentari (10) - Isprintaj - #

06.03.2018., utorak

Mašogadur u šetnji po Europi, MMXVIII edition

Dogodine je, ako se ne varan, jubilarno dvadeseto izdanje obnovljeni maškar sa kojima smo se počeli, da prostite, za'ebavat sad već daleke dviiljadite godine ... odma slideće godine je izaša prvi broj "Mašogadura".
Debul (mršav, za sjevernjake) na osan stranic umnožen na fotokopirnu makinju ... kakovi je bija i dogodine. Jer san, da prostite, skoro sve mora sam potizat, vatat ko će pisat, pa je i dogodine je izaša u sličnome formatu, samo par listov više.
Dviijadeitreće, na onu godinu kad san potpisa Zakonitoj ono "i u dobru i u zlu" već je bija skroz ozbiljan. Iznutra još uvik crno-bili, ali sad već štampan u štampariji, a korice su već bile u bojan ...

 photo zuti_zpswh5xjtcd.jpg

Malo-pomalo smo resli i u kvaliteti i u broju stranic. Kako smo uvik išli ukorak sa vrimenon, niko smo vrime mećali sa "Mašogaduron" i video-snimku maškarane povorke od godine prije ... Sićan se dobro kad me je pokojni Meho napa da koji je ono CD, kad ga je uvalija u liniju čulo se samo "ššššššš" ... pokoj mu duši. Bija nan je nepresušno vrelo inspiracije i izvor materijala, a najskoli kad je dobija svoju rubriku "OZNA sve dozna" ... Po Mašograda je drćalo o straja da ga se Meho ne siti, a ona druga polovica se unaprid naslađivala thumbup
Moga bi sad još dva dana pisat ča se sve događalo u i okolo samoga "Mašogadura" ... Kad san jedne godine kuka kako mi fali materijala, pa mi je pricidnik Želko, i njemu pokoj duši ... donija duplericu o "Playboya". Ne radi slike, šporkaćuni jedni, vengo zato ča su uvik na kontra strani duplerice bili vicevi. Ajde, bar je pokuša doprinit, a ne ka gomila dežurni mudrijaši ča su samo znali bacat kritike a da su i donili ča materijala, mislin da bi učinila dobra nevera headbang
Opet ja odluta ... jbg, takovi mi je horoskop cerek
Reka san već da smo uvik išli ukorak sa vrimenon. Govorin za sebe, naravno, jer pojedini iz maškar još ne znadu ugasit kompjuter, atroke upalit ga i poslat email puknucu
Čin je propusnost interneta dopustila, čin smo osjetili prve blagodati širokopojasne internetske veze, "Mašogadur" je u PDF varijanti počeja putovat sviton ... a lani, da ne rečen priklani, smo tu priču malo i proširili ...
Makar po Europi, jerbo bi nas impoštavanje po cilomen svitu bacilo na inkanat, oliti pjesnički rečeno, izila bi slama tovara puknucu
Destinacije su ostale slične, s tin da je Miki svoj primjerak vazeja osobno, jerbo je bija ovod kad su bile maškare ... a Vlatki san njezin primjerak uručija osobno, kad smo Vinkica i ja bili gledat "Murterske Bake", njiov krnjeval u Murteru ... brrrrr, duša mi se smrzne kad se samo sitin onega leda ....

 photo vlatka_zps2dersibs.jpg

Đuro, koji je oš-neš malo i kriv za ovu điradu Mašogadura, dobija je svoj primjerak, ma mu se, jema bit nije dalo izalazit vanka slikavat na ovi led pa je malo zaglumija okolo svoga kantunića Mašograda u Šveskoj ...

 photo uro_zpsgjhheaij.jpg

... ma se zato Aljoša nije pripa izać na ono "bilo govno". Ionako je reka da je u nji vrime ka da je proliće ... skoro su bili u plusu sa temperaturon cerek

 photo aljosa_zps4zjiyhee.jpg

Ove godine su svi bili malo više "kućni tipovi", kako Božo u Hamburgu ...

 photo boo_zpsjjmkubdq.jpg

... tako i dotur Antonio u Grazu ...

 photo antonio_zpso9qv9uoy.jpg

... dok je Mikiju u Italiji ipak bilo bar uncu teplije ...

 photo miki_zpszehckbhk.jpg

Duje po Zagrebu se još, jema bit, oporavlja od Sibirske ciklone pa se ni njemu nije dalo vanka izalazit ... ali ovi put jema i odličnu skužu (ispriku, za sjevernjake) ... prinovu, pa je i zato mora više u kući stat, da se dite, je li, ne razboli thumbup

 photo duje_zpsacb4fy75.jpg

Ove godine san malo više slikava one ča su uzeli Mašogadur u povorci ...

 photo sandra i denis_zpsnpwvyvap.jpg
... pročelnica Sandra i gradonačelnik Denis ...

 photo tuka i lisica_zpsqapzhirh.jpg
... Tonči & Jure ...

 photo glamac_zps48qizmbp.jpg
... Glamac jr. ...

 photo suzana_zpstvgm7eck.jpg
... Suzana ...

... a vridilo je obać i našega dugogodišnjega medijskoga pokrovitelja, našu Paolu na svome radnome mistu.

 photo paola_zpsdg4bzwmj.jpg

A ča će bit dogodine? Moramo smislit čagod novega, ipak se radi u dvadesetoj godišnjici okad san i ja ima svoj daleko najupečatljiviji nastup u povorci sa slikon "jeman osjećaj da nas nikor sluša" cerek ...

 photo jeman osjeaj da nas niko sluscarona ..._zpslkssakxo.jpg

... dviiljadite godine u našin prvin demokratskin obnovljenin maškaran u Mašogradu.
Zdravi i veseli bili!!! mah mah mah
- 00:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se