nedjelja, 31.05.2015.

Srce na leđima

(srce uočila Ankica)

Svemir, posljednja granica. Ovo su putovanja svemirskog broda Randomheart. Njegova petogodišnja misija: istražiti čudne nove svjetove, tražiti novi život i nove civilizacije, hrabro ići gdje još ni jedan čovjek nije išao.
Zvijezdani nadnevak 015005031
Na zahtjev Caninofila, pozvani smo da posredujemo u vanjsko trgovinskim odnosima između susjednih planeta Bik i Rot iz sustava Canina. Naše prisustvo u pregovorima smanjilo je napetost i tenzije sa obadvije strane i osiguralo protokol po svim standardima Ujedinjene Federacije Planeta. Agresivan pristup pregovorima, zauzele su obje strane, no ispoštovana su sva pravila vezana za međuzvijezdanu trgovinsku razmjenu i postignut je dogovor o suradnji. Naša uloga promatrača je zasigurno smanjila tenzije i omogučila brzi dogovor te završetak pregovora u razumnom roku.
Kada je riječ o ovako močnim i ponosnim nacijama kao što su ove, uvijek je dobro da postoji promatrač ili posrednik koji će svojim iskustvom smanjiti eventualne prekomjerne tenzije i osigurati mir.
U povjesti ovih rasa, vođeni su ratovi izazvani prirodnom agresivnošču i nebrigom Caninofila zaduženih za posredovanje. Jedan povjesni podatak govori o iznenadnom ratu u kojem je Caninofil zadužen za zastupanje stajališta Rot-a, vrlo neozbiljno shvatio sličnu situaciju, što je dovelo do lansiranja, tada još nuklearnog oružja sa Bik-a i razornih posljedica na površini Rot-a. Posljedice radijacije osječale su se na površini Rot-a, godinama nakon tog iznenadnog napada, ali isto tako, to je bilo upozorenje da se u budučnosti poduzmu bolje mjere opreza u sličnim situacijama.
Nakon što smo prisustvovali uspješnim pregovorima, i svjedočili očuvanju mira i dobrosusjedskih odnosa, krečemo dalje sa svojom misijom.
Živite dugo i napredujte!


19:15 | Komentari (10) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --