Riječ za tebe
Kakvo je jelo možeš saznati samo ako ga kušaš. Uzmi moju riječ i kušaj je. Uzmi moju riječ i provjeri kolika je u njoj snaga. Uzmi moju riječ i provjeri kolika je u njoj sila, sila koja mijenja, sila koja obnavlja, sila koja uzdiže. Uzmi moju riječ. Probaj je! Kušaj je!

Kreni i budi glas koji viče u pustinji. Ti budi onaj koji opominje u ime Božje. Ti budi onaj koji dovodi svijet meni.

Zajednica Emanuel - Hercegovina

14.12.2008., nedjelja

MOLITVA ISUSU MESIJI ZA IZLJEV DUHA SVETOGA

ISUSE, GOSPODARU NEBA I ZEMLJE, MI VJERUJEMO DA SI UMRO NA KRIŽU ZA NAŠE GRIJEHE, ALI BOG TE USKRISIO I ŽIVIŠ I NEĆEŠ VIŠE UMRIJETI. OTAC TI JE DAO SVAKU MOĆ NA NEBU I NA ZEMLJI. UVJERENI SMO DA SVE ONO ŠTO BUDEŠ TRAŽIO OD OCA DA ĆE TI ON DAROVATI.


DAJ DA SE MOŽEMO SLUŽITI TVOJIM SVETIM IMENOM, KOJE JE IZNAD SVAKOG DRUGOG IMENA I DA U TVOJE IME I PO TVOJIM ZASLUGAMA MOŽEMO TRAŽITI OD OCA DA U NAŠA SRCA OBILNO ULIJE SVOGA DUHA.


OČE SVETI, U IME ISUSA, MESIJE, SINA U KOME TI JE SVA MILINA I KOME NE ODBIJAŠ NIŠTA DAJ NAM SVOGA DUHA SVETOGA. ON NAM JE TO OBEĆAO. OČE DAJ, NAM NOVI IZLJEV SVOGA DUHA KOJI OBLIKUJE NAŠE BIĆE I DAJE DA BUDEMO NOVA STVORENJA U KRISTU ISUSU NA TVOJU SLAVU.


ISUSE, ZNAMO DA SI PUN DUHA SVETOGA. OTVORI SVOJE SRCE I ISPUNI NAŠE SVOJIM SVETIM DUHOM DA NAS POSVETI I PREOBLIKUJE.


DUŠE SVETI, DOĐI NA SVAKOGA OD NAS. NAPUNI NAS SOBOM, PREPLAVI NAS, OPERI NAS. OČISTI NAS, POSVETI NAS I PREOBLIKUJ. DAJ DA NAŠE SRCE BUDE ŽIVI HRAM GDJE ĆEŠ TI MOĆI PREBIVATI ZAUVIJEK. AMEN.


Administrator

- 21:28 - Komentari (9) - Isprintaj - #

08.12.2008., ponedjeljak

Bog je učinio čudo

Htjela sam u jednom momentu puknuti od sreće jer sam bila duboko dirnuta Božjim blagoslovom, i pomislila sam kako mi nitko ništa ljepše u životu nije učinio.


Prije godinu dana moja djeca su bila životno ugrožena. Jakov je bio jako loše, prestali su mu bubrezi raditi. Osjećala sam da se muž i ja lomimo, sat za satom.


Nema goreg osjećaja za roditelja kad djetetu ne može pomoći. Ja nisam mogla. I desilo se da sam možda po prvi put iskreno zamolila Isusa da pomogne meni da ja molim za moju djecu.


Danas je Jakov čudo koje svakog osvoji. Ivana je puna energije kako samo to dijete zna biti. I želim ih naučiti da od početka duboko vjeruju.


Godinu poslije zahvaljujem svima koji su molili za moju djecu, Fra.Nikoli posebno jer znam kome se mogu obratiti u nevolji.

Zorica

- 16:37 - Komentari (3) - Isprintaj - #

05.12.2008., petak

SAČUVAJ SVJETLO!

Prva nedjelja Došašća. Početak je milosnog vremena iščekivanja.

Molitveni susret, već tradicionalno događanje za Zajednicu, Župu i one koji dolaze otvoriti srca svome Gospodinu.


Slavljenje. Molili smo i pripremali se. Svjesni smo veličine onoga što Bog, po našim molitvama, pjesmama i svjedočenjima želi darovati svome puku. U nastojanju da izaberemo jaču ruku koju ćemo pružiti Gospodinu, ponekad izgubimo puno vremena pa se kajemo i tugujemo zbog toga, a Otac blag i milosrdan, saginje se i nježno, držeći obje naše ruke, povlači nas bliže sebi.


Svetu Misu je slavio fra Nikola, pjevala je Frama. Ne bih se usudila ponoviti o čemu je u propovijedi govorio svećenik. Ovo je ono što je došlo do moga srca:


Onaj što poznaje srca, neće ti zamjeriti što je tvoj dar skroman. Shvaćaš li koliko je malenim i skromnim učinio svoga Sina da nijedan dar, ni posjet, ni ispružen dlan nije bio beznačajan. Bilo da imaš ponizno srce djeteta-pastira ili mudrost kraljeva, zapali ovu prvu svijeću u njemu i dočekaj u svjetlu i toplini da se u njemu rodi Bog. Ako ti se učini da je svjetlo koje gori u tvom srcu premaleno da se suprotstavi zlu koje se nadvilo nad svijetom, baci u taj plamičak sve što posjeduješ: oholost, neopraštanje, sumnju, grijeh. Vjeruj da će oganj biti ogroman. Jaka svijetlost će ti otvoriti oči, a toplina Božje ljubavi dotaknut će i one koji hodaju u mraku svijeta. Na vatri tvoga srca zapalit će se mnoge svijeće pa će i oni koji su daleko moći vidjeti kako Jahve pohodi svoj narod.


Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Može li Gospodin ne čuti vapaj svoga puka? Klečeći do Tvojih nogu, svojim očima tražimo Tebe i molimo da u radosti spasenja dočekamo Tvoj ponovni dolazak.


Bila su i tri svjedočenja. Svjedoci Božje ljubavi govorili su o čudesnim zahvatima u svome životu.

Pošalji nam svoga Duha Svetoga da svjetlo vjere, ljubavi i radosnog iščekivanja sačuvamo do susreta u vječnosti.


Jasna

- 11:16 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (16)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (13)
Kolovoz 2009 (13)
Srpanj 2009 (15)
Lipanj 2009 (10)
Svibanj 2009 (11)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (20)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (8)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (18)
Kolovoz 2008 (11)
Srpanj 2008 (15)
Lipanj 2008 (22)
Svibanj 2008 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Cool Graphics
ZAJEDNICA EMANUEL
"Evo, Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanuel – što znači: S nama Bog" Lk 1,23

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zajednica Emanuel nastala je 21. kolovoza 2001. nakon nekoliko seminara duhovne obnove na području Hercegovine, koje su imali članovi zajednice Dobri Pastir i o. James Manjackal. Nekoliko se članova zajednice okupilo u želji da nakon ovih seminara duhovno raste, jer su smatrali kako se ne smije stati i ostati samo na tom prvom koraku. Željeli su produbiti svoje iskustvo Boga kroz molitvu, sakramente, Sveto Pismo i zajedničko druženje. Zajednica je rasla i duhovno i u ljubavi i želi to još više. Stalno su se priključivali novi članovi, te se osjetila potreba sa svima podijeliti ono što smo i sami doživjeli: susret sa živim Bogom. Počeli smo organizirati Seminare života u Duhu unutar zajednice i kroz taj stupnjeviti rast još smo više upoznali Boga, Božju snagu, Božju ljubav – ljubav koja liječi. Upoznali smo više Sveto Pismo, ušli dublje u spoznaju sakramenata, posebno svete Euharistije.

Znamo da ovdje ne smijemo stati. Želimo još više rasti. Poznato nam je kako je cijeli život od rođenja do smrti proces neprestanog obraćenja, znamo da još više trebamo rasti u ljubavi i radosti i zato želimo biti u Isusovoj školi, biti Njegovi učenici, ali i svjedoci Njegove prevelike ljubavi koju nam je iskazao predavši se za nas. Svjesni toga želimo mu uzvratiti svojom ljubavlju. U budućnosti imamo velike planove, karizmatske sastanke povezati s misnim slavljem i uz Božju pomoć nadamo se još većem rastu.

Svjesni smo i svoje snage i svojih slabosti. Snagu tražimo u Isusu Kristu, a za svoje slabosti molimo se da nas On sam usavrši i posveti i da se kroz naše ljudske slabosti očituje Njegova snaga i moć. Svjesni smo da bez Njega ne možemo učiniti ništa, stoga naše ime i govori sve: EMANUEL – BOG S NAMA. On je s nama i za nas i u Njemu možemo sve.

Emanuel je prije svega otajstvo utjelovljenja – Bog dolazi u susret svom narodu, u pomoć svojoj izgubljenoj djeci i da ih spasi postaje jedan od njih, Isus Krist, vječni Bog uzeo je naše ljudsko tijelo da nam bude blizu, da bude s nama, da uzme naše slabosti, bolesti, grijehe, da nas oslobodi.

Ono što smo iskusili na sebi ne želimo zadržati za sebe, želimo to dati i drugima da osjete Kristovu ljubav i nazočnost u svom životu i zato molimo stalno za Božji blagoslov i za trajni izljev Duha Svetoga da dođe i obnovi lice zemlje.

Članovi Zajednice su iz mnogih mjesta Hercegovine. Svima smo otvoreni i svi su dobrodošli. Za sve imamo otvoreno srce i na sve zazivamo Božji blagoslov.

Zajednica Emanuel

Free Image Hosting at www.ImageShack.usGet your myspace counter


Visitor locations

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se