STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

25.01.2015., nedjelja


Maja Runje se žrtvuje za hrvatsko opće dobro i zato smeta Titovim sljedbenicima
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Maja Runje se žrtvuje za hrvatsko opće dobro i zato smeta Titovim sljedbenicima



Stranka hrvatskog zajedništva oštro osuđuje nedavni napad na Maju Runje, koordinatoricu Kruga za trg koja je fizički napadnuta u obiteljskoj kući u Zagrebu. Očekujemo da policija što prije počinitelje privedu pravdi.

Maja Runje se žrtvuje za hrvatsko opće dobro i zato smeta Titovim sljedbenicima koji su odraz neznanja, tj. mraka, kako o njima i njihova djela svjedoče - njihova Jugoslavija – velika Srbija, koja kako god je u krvi nastala tako se u krvi raspala, a poznato je da vampirima nikada dosta krvi. Služe se nezgrapno životinjskim nagonom, stilom iz gole egzistencije životinja, pa im je sila pravda, kako su se i modificirali, u pravcu zla tako su se i urušili.



Zagreb-Zadar, 25. siječnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.01.2015., petak


IZVLAČENJE NOVCA PREKO PROJEKATA KOJI NEĆE BITI REALIZIRANI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

IZVLAČENJE NOVCA PREKO PROJEKATA KOJI NEĆE BITI REALIZIRANI

https://www.facebook.com/158205874352287/photos/a.158369041002637.1073741828.158205874352287/268451276661079/


UZALUD POTROŠENIH 25.000,00 KN

Proračunom Općine Stankovci nije bila planirana izgradnja doma društvenih djelatnosti u Biloj Vlaki, ali je tokom prošle godine napravljen projekt koji je koštao čak 25.000,00 kn.

Ovaj skupi projekt nebi ni bio sporan da se njega nije odustalo ubrzo nakon što je projekt ugledao svjetlo dana.

Mještani Bile Vlake su negodovali oko lokacije spomenutog doma, tako da će uskoro biti donešena nova odluka o renoviranju jedne od postojećih zgrada društvenih domova.

Iz ovog primjera je jasno vidljiv način kako se kod nas planiraju projekti, bezbrižno troši javni novac, te kakva je suradnja između vlasti i mjesnih odbora!

Pitamo se koliki postotak jedne od postojećih zgrada domova bi se mogao obnoviti sa uzalud potrošenih 25.000,00 kn?

U Stankovcima, 23. siječnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2015., četvrtak


OPĆINA STANKOVCI I DALJE NE ODRŽAVA IZBORE ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

OPĆINA STANKOVCI I DALJE NE ODRŽAVA IZBORE ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA



Općina Stankovci ima 6 osnovanih mjesnih odbora kojima je istekao mandat preko dvije godine. Zadnji put su izbori za članove vijeća mjesnih odbora u općini Stankovci održani 2008. godine.

Prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne samouprave koja ima osnovane mjesne odbore dužna je provoditi izbore za članove vijeća mjesnih odbora. Izbore za članove vijeća mjesnih odbora raspisuje predstavničko tijelo. Mandat članovima vijeća MO traje četiri godine.

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Stankovci održani su prije sedam godina, što ukazuje da Općina Stankovci ne vodi računa o zakonom propisanom trajanju mandata članova vijeća mjesnih odbora na svom području.

Građani općine Stankovci se pitaju kakvu će ODLUKU donijeti Ministarstvo uprave vezano za neodržavanje izbora za članove vijeća mjesnih izbora na području Općine Stankovci.


POSLANO

1. Ministarstvu uprave

U Stankovcima, 22. siječnja 2015. godine

Miljenko Morić
predsjednik podružnice SHZ-a Stankovci

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.01.2015., ponedjeljak


VESNA PUSIĆ MORA DATI OSTAVKU JER JE PROTIV REDA I NADREĐENIH
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

VESNA PUSIĆ MORA DATI OSTAVKU JER JE PROTIV REDA I NADREĐENIH



Ovih dana u hrvatskim sredstvima informiranja Vesna Pusić je otvoreno objavila rat predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Ista omalažava instituciju predsjednika države i očigledno podržava politiku Velike Britanije, a ne Njemačke. Kolinda Grabar Kitarović je najavila da će obnoviti dobre odnose s Njemačkom, zbog čega je Pusićka i napada. Kolinda je pozvala naciju na okupljanje, za potrebe gospodarstvenog oporavka i izlaska iz krize, a Vesna Pusić to interpretira kao nacionalističku terminologiju.

Iz toga razloga očekujemo Pusićkinu ostavku jer je protiv REDA i NADREĐENIH što je jednako diverziji na hrvatsko opće dobro.


Zagreb-Zadar, 19. siječnja 2015. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.01.2015., petak


HRVATSKA PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ JE U PRAVU I ZATO JE NAPADAJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HRVATSKA PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ JE U PRAVU I ZATO JE NAPADAJU

http://www.jutarnji.hr/srbija--izjava-grabar-kitarovic-sramotna--skandalozna--opasna/1275389/



Hrvatska vlast i vlasti uopće su po preuzetim dužnostima odgovorne, kao i pojedinci, kada naprave nedjelo protiv općeg dobra.

Dakle Hrvatska, tj. hrvatska vlast, odnosno pojedinci koji su u funkciji institucija države, dužni su zastupati hrvatski narod, a po preuzetim dužnostima su i odgovorni.

Ukoliko nosioci hrvatske vlasti nisu sposobni da to čine prema hrvatskoj specifičnosti na hrvatskim prostorima, onda to trebaju činiti po uzoru urednih država koje su poticajne, u suprotnom su odgovorni kada se narušava opće dobro.

U ovom tekstu je riječ o hrvatskim pravoslavcima, odnosno Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi koja se do sada tendenciozno i zlonamjerno zapostavlja, kako se to činilo naročito od 1918. – 1941. godine i od 1945. - 1990. godine po uputama Srpske pravoslavne crkve kao glavnog ideologa Srba, zadnjeg okupatora Hrvatske, a kojeg je poticala, baš „elita“ Srpske pravoslavne crkve kroz povijest.

Srbi kao nacionalna manjina u Hrvatskoj predvođeni Srpskom pravoslavnom crkvom kao koordinatorom pod maskom „duhovne institucije“, šablonama svjetovnih stranaka, a sve zbog okupacije i eksploatacije hrvatskih zemalja. Svi okupatori kroz povijest zaposjedali su tuđa ognjišta na taj način, kao manjina, pomoću nekih svojih programa i statuta kako bi realizirali svoje svjetovne želje. Srpska pravoslavna crkva kao „duhovna institucija“ i više je za osudu kada pod takvim nazivom perfidno i neprirodno potiče svoj narod protiv života drugih naroda, koja se zbog svjetovnih koristi služi pogubnim stilom protiv čovjeka.

Istina, pravoslavne crkve vezane su direktno uz svoje države i glavni grad (Grčka, Rusija, Bugarska. . . ), ali prije svega im je zadaća da potiču na duhovnost, što nije slučaj kako se pokazalo kroz povijest sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja je u funkciji izričito zbog svjetovnih interesa i koristi. Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što se i pokazalo na terenu, duhovnost je samo pokriće, kojom bi se trebala prije svega baviti. Stoga je prozrijeta, tj. nametnula se u srpskom orkestru kao prva violina s ciljem porobljavanja i eksploatiranja naroda u okruženju Srbije.
Da nije toliko u relativno kratkom vremenu htjela, možda bi i uspjela neke narode . . . i uništiti.
Nakon poraza, koji je relativno doživjela zadnja dva desetljeća, opet iznova starom šablonom zamagljivanjem, a ne duhovnošću pokušava nametnuti već viđene scenarije. Dakle, Srpska pravoslavna crkva po formi i sadržaju u funkciji je Srbima kao obična svjetovna stranka, čije su vođe zamagljene navodnom duhovnošću, dok ulaze u tuđa dvorišta, doslovce kao što je radio i pop Đujić. Njih nije briga što pijani i drski, u tuđim kućama samo razbijaju tuđe, kao što su činili Hrvatima i neki drugi okupatori. To najbolje potvrđuju ratovi koji su se uvijek vodili na hrvatskom teritoriju, što na Zemlji uljezima dozvole samo naivni narodi.

Očito, preko repova Srba pravoslavne vjeroispovijesti koji su nažalost i danas u Hrvatskoj, nesrazmjerno svojoj brojčanosti, nosioci vlasti, i danas stvaraju agoniju koja se nastavlja, uz pomoć kojekakve hrvatske mutljevine u Hrvatskom saboru, koja toga jest i nije svjesna ovisno o genima istih, što adekvatno po djelima pokazuje njihova biografija i djela, jer se tako pokazuje i prikazuju na terenu konkretno.

Hrvati pravoslavci su već od 1918. -1941. godine i od 1945. - 1990. godine ugroženi od strane srpskog okupatora, silom i milom ih se asimilira preko Srpske pravoslavne crkve, pod pritiskom zbog „života“ poneki su čak po navici služili zbog mrvica srpskoj mašineriji, stvaranoj po Srpskoj pravoslavnoj crkvi daleko od duhovnosti, izričito zbog ovosvjetovnih koristi (okupacijom Hrvatske i drugih zemalja u okruženju Srbije), kao konkurenciju ubijali su i asimilirali Hrvate pravoslavne vjeroispovijesti i totalno zameli Hrvatsku pravoslavnu crkvu koja je starija od Srpske pravoslavne crkve.

I pored tolike dokumentacije i argumenata što ide u prilog Hrvatima pravoslavne ispovijesti ista se i dalje zlostavlja i progoni, samo zato što traže ono što im je zagarantirano Hrvatskim ustavom i pravilima pravoslavne crkve kao institucije na Zemlji.

Zato kao nedužnu žrtvu Hrvate pravoslavce, Hrvatsku pravoslavnu crkvu Hrvatska je dužna kao država i logistički podržavati,. Očito Hrvati u Hrvatskom saboru nisu svjesni da pod sugestijama i dirigiranjem pravoslavaca Srba, šablonama iz propale im Jugoslavije (Velike Srbije) pokušavaju održavati mrtvu Jugoslaviju, pomoću repova iz njihovih jugoslavenskih institucija (UDB-e, JNA i dr. ).

Pravoslavna crkva svake države, veže se uz svoju državu, tj. svjetovnu vlast, što znači da se u stranoj državi ne može ponašati kao produžena ruka, tj. okupator matične države. Dakle, kao i ostale u svijetu pravoslavne crkve, u ovom slučaju Hrvatska pravoslavna crkva, direktno je vezana uz Hrvatsku, Zagreb, koju kao takvu logistički je dužna pomagati Hrvatska.

Kada je riječ o Srbima pravoslavne vjeroispovijesti, koliko god ih je, fizički oni su za sada manjina, koji bi po nekom atributu pravoslavlja miješali kruške i jabuke samo zbog ovosvjetovnih koristi, kao okupatori htjeli bi i dalje u Hrvatskoj Srpsku pravoslavnu crkvu kao nosioca ukupnog pravoslavlja u Hrvatskoj, kao i na Zemlji.

Za razliku od Srba, Hrvati pravoslavne vjeroispovijesti u Hrvatskoj nisu manjina već sastavni dio korpusa hrvatskog bića, kako smo pojasnili bez miješanja kruška i jabuka, Hrvatski pravoslavci su sastavni dio hrvatskog korpusa.

Stoga, Hrvatska pravoslavna crkva bezrezervno zaslužuje pomoć svih institucija države Hrvatske, kao sastavni dio hrvatskog bića. Danas dok se obnavlja Hrvatska pravoslavna crkva u vlastitoj domovini Hrvatskoj nevjerojatno, popovima se već prijeti i stvaraju se razni pritisci, jer u Srpskoj pravoslavnoj crkvi misle da će ih omesti dok obnavljaju Hrvatsku pravoslavnu crkvu za pravoslavce Hrvate u Hrvatskoj. Da ne bi zlo ojačalo potrebna im je zaštita Države Hrvatske.


Zagreb-Zadar, 16. siječnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.01.2015., četvrtak


BIVŠA MISS SPORTA POSLOVALA U POSLOVNOJ ZONI GRABI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

BIVŠA MISS SPORTA POSLOVALA U POSLOVNOJ ZONI GRABI



Dosadašnja ulaganja u poduzetničke zone nisu dovoljno učinkovita, utvrdila je i Državna revizija. Nanesena je velika šteta država je u 348 zone utukla preko dvije milijarde kuna, a rezultat je porazan.

Općina Poličnik zastupana po općinskom načelniku Davoru Lončaru iz Poličnika prodala je u Poslovnoj zoni Grabi poduzeću OKUS MORA d.o.o.,Poličnik, zastupan po članu uprave Maji Blagus, 2008. godine neizgrađeno građevinsko zemljište kat. oznake č.z. 481/31 površine 6.524 m2, č.z. 481/33 površine 6.524 m2, č.z.481/30 površine 6.859m2 i č.z. 481/34 površine 6.859m2, ukupne površine 26.766m2, sve upisane u zk. ul. 700 k.o. Poličnik, u ukupnom iznosu od 214.128,00 EUR-a.

Osnivači/članovi društva OKUS MORA je poduzeće AGROTIM, Ilok, dr. Franje Tuđmana 4, a član uprave i direktor je Maja Blagus, Zagreb, Bulatova 19/a, koja je ovlaštena i za zastupanje društva.
Osnivači/članovi društva poduzeća AGROTIM i direktor je Vlatka Matić Pivac, bivša miss sporta Hrvatske.

Prema zaključenom kupoprodajnom Ugovoru br.49/08, 29. rujna 2008. godine u članku 6. Ugovora kupac se obvezuje od nadležnog tijela, u roku od 6 (šest) mjeseci od dana isplate kupoprodajne cijene, zatražiti lokacijsku dozvolu za izgradnju poslovne građevine.
Kupac se obavezuje započeti s izgradnjom poslovne građevine u roku od 6 (šest) mjeseci od dana ishođenja pravomoćne lokacijske i građevinske dozvole, te dovršiti građevinu i staviti je u poslovnu funkciju najkasnije u roku od 18 (osamnaest) mjeseci od dobivanja valjane građevinske dozvole.
Poštivanje ugovorenih rokova je bitan sastojak Ugovora te za slučaj neispunjenja obaveza kupca, prodavatelj ima pravo pismenom izjavom raskinuti Ugovor, bez obzira na upis u posjed u katastar Zadar i uknjižbu u zemljišne knjige u Općinskom sudu u Zadru, a uplaćena sredstva vratiti kupcu umanjena za 10% i za iznos uplaćene jamčevine po javnom natječaju, bez prava kupca na kamate na uplaćena sredstva.

Poduzeće OKUS MORA do danas još nije počelo izgradnjom bilo kakvog (poslovnog) objekta na kupljenom zemljištu. Vidljivo je da se ne drže odredaba Ugovora da moraju u poslovnoj zoni Grabi izgraditi poslovni objekt. Na sve navedeno evidentno je da načelnik Općine Davor Lončar kao službena osoba nije reagirao u vezi toga da je poštivanje ugovornih rokova bitan sastojak navedenog Ugovora.

U hrvatskim sredstvima informiranja Davor Lončar se hvali da je zbog sličnih stvari "pedeset puta prijavljen", te da je "policija svaki put provjeravala dokumentaciju i nikada nije utvrđena nikakva zlopotreba".
U svim civiliziranim državama vlast potiče pojedinca na budnost i samoinicijativu, ali samo nosioci vlasti kao Davor Lončar, zaustavljao bi strahom osvjećivanje napaćenog hrvatskog naroda.
SHZ je jednostavo pronašao zlouporabe mešetarenja građevinskog zemljišta u poslovnim zonama, a i prati ponašanje pojedinaca u svim nadležnim institucijama koji su zakazali.


http://www.jutarnji.hr/bivsa-miss-sporta-na-meti-istrazitelja--vlatki-matic-pivac-pretresli-kucu-pod-sljemenom/1049269/

http://www.jutarnji.hr/blokiran-ured-predsjednika-zbog-bivse-miss-vlatke-matic-pivac--istraga-o-novcu-iz-banke-dosla-do-pantovcaka/1215560/

http://www.jutarnji.hr/bivsa-miss-sporta-vlatki-matic-pivac-pod-teskim-optuzbama-za-milijunsku-pronevjeru/1215748/

http://www.jutarnji.hr/u-pozadini-izvlacenja-novca-iz-nekretninskih-poslovankbm-a-u-hrvatskoj-i-bivsa-visoka-politika-na-obje-strane-/1215834/


Poličnik, 15. siječnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK

- 13:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.01.2015., ponedjeljak


GIN COMPANY SE NE PRIDRŽAVA UGOVORA DA MORA IZGRADITI POSLOVNI OBJEKT
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


GIN COMPANY SE NE PRIDRŽAVA UGOVORA DA MORA IZGRADITI POSLOVNI OBJEKT



Općina Poličnik zastupana po općinskom načelniku Davoru Lončaru iz Poličnika prodala je u poslovnoj zoni Grabi poduzeću GIN COMPANY d.o.o., Zadar, Ante stračevića 8., zastupan po direktoru Grgi Baturu, 2007. godine neizgrađeno građevinsko zemljište kat. oznake čestice zem. 482/26 u površini od 7.259 m2, upisane u zk. ul. 654 k.o. Poličnik, u ukupnom iznosu od 54.442,50 EUR-a.

Jedan od osnivača/članova društva GIN COMPANY je Grgo Batur, kao i osoba ovlaštena za zastupanje društva. Batur je bivši član poglavarstva Zadarske županije za infrastrukturu, a sada je predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Ceste Zadarske županije d.o.o. i predsjednik NO „Razvojne agencije“ Zadarske županije.

Prema zaključenom kupoprodajnom Ugovoru br.03/07, 16. veljače 2007. godine u članku 7. Ugovora kupac se obavezuje započeti s izgradnjom poslovne građevine u roku od 6 (šest) mjeseci od dana isplate kupoprodajne cijene te dovršiti građevinu i staviti je u poslovnu funkciju najkasnije u daljnjem roku od 12 (dvanaest) mjeseci.
Poštivanje ugovorenih rokova je bitan sastojak Ugovora te za slučaj neispunjenja obaveza kupca, prodavatelj ima pravo pismenom izjavom raskinuti Ugovor, a uplaćena sredstva vratiti kupcu umanjena za 10% i za iznos uplaćene jamčevine po javnom natječaju.

Prema članku 8., Ugovorne strane suglasno utvrđuju da kupac ne može trećim pravnim i fizičkim osobama prodati neizgrađeno niti djelomično izgrađeno građevinsko zemljište koje je predmet ovog Ugovora, osim sa izgrađenom poslovnom građevinom za koju je izdana uporabna dozvola.

Poduzeće GIN COMPANY do danas još nije počelo izgradnjom bilo kakvog (poslovnog) objekta na kupljenom zemljištu, a već je prošlo skoro 8 (osam) godina. Vidljivo je da se ne drže odredaba Ugovora da moraju u poslovnoj zoni Grabi izgraditi poslovni objekt. Na sve navedeno evidentno je da načelnik Općine Davor Lončar kao službena osoba nije reagirao u vezi toga da je poštivanje ugovornih rokova bitan sastojak navedenog Ugovora.

Koji su to sudski vještaci koji određuju cijenu četvornog metra? U poslovnim zonama općine Poličnik određivali su cijenu 6, 7, 23, 39 eura , kako kome. Poduzeće GIN COMPANY je dobro prošlo po 7 eura.

Poličnik, 12. siječnja 2015. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.01.2015., subota


KATARINA PETKOVIĆ KAO PIJUN
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
I
SHZ PODRUŽNICA ZADAR
I
SHZ PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KATARINA PETKOVIĆ KAO PIJUN



Katarina Petković očito se ne snalazi u poličkim šumama, u njima je zalutala, izgubila se, pa služi kao pijun HNS-u ( pušiona . . . Anđelinović i . . .)
Dakle, Katarina nije odraz hrvatskog duha, ne živi pravila Života kao ni Vesna Pusić...

Katarina, se, po volji, izdvojila iz hrvatskog zajedništva. To su Hrvati koji ne vjeruju u zajedništvo i nemaju se čemu nadati, jer zastupaju egoističke interese koji se razilaze s vrijednostima i običajima Poličana i Hrvata, čovjeka uopće... Zadnjih 20, godina, raznim specijalnim ratovima: porušenim tvornicama, neobrađenim poljima, drogom, abortusima . . . Hrvati nestaju, a za 50 – 100. godina, ovim stilom u Hrvatskoj Hrvati bi bili nacionalna manjina . . . kada bi neke Katarine služile raznim nezasitnim „gostima“, koji su došli s praznim torbama i bezobrazno ih pune, dok prodaju maglu, drogu i . . , pod motom spaljena Hrvatska, a zbog strateških ineresa.

Prošla su vremena kada su Hrvati morali služiti strancima na vlastitom oghnjištu, što Hrvati iz Poličnika, Suhovara, Visočana i . . . sela općine Poličnik i Hrvatske, pamte, u podsvijesti im je i s razlogom su oprezni, zato se okupljamo zajedno u SHZ i po pravilima Života živimo i žrtvujemo se za hrvatsko opće dobro, imajući na umu specifičnost hrvatskog duha.
Ističemo i ponavljamo, danas Hrvati poučeni svojom prošlošću, oprezni su prema maskiranim odnekuda nekima, koji bi iz zajedništva, radi svojih egoističkih interesa, jednog po jednog izarazitijeg Hrvata izvlačili na odstrjel, jer im smetaju u njihovim nakanama, kao što su to naročito radili zadnjih 100 godina.

Obezglavljeni narod se izgubi kao Katarina Petković. Dakle, Katarina Petković je smiješna i naivno – prozirna, kada proziva Gorana Marinovića i Iliju Barjašića, koji zastupaju vrijednosti u ime općeg dobra i hrvatskog zajedništva, a što je garancija životu i zadovoljstvu Hrvatima Poličnika i ostalih sela općine Poličnik, kao i svih Hrvata u dijaspori i Hrvatskoj, (kao Hrvati sa sela, a ne kao neki bezimeni građani u selu Poličniku, Suhovarima, Murvici i. . . ).

Dakle, u zajedništvu smo zajedno po pravilima Života, i lako ćemo odoljeti iskušenjima . . , a SHZ po svojim pravilima zastupat će svakog pojedinca, jer hrvatsko opće dobro je garancija za koju će se svaki razuman Hrvat žrtvovati.

Po spoznaji – djelima – zasluzi u Poličniku i diljem Hrvatske Hrvati će ubirati zadovoljstvo!

Zagreb- Zadar- Poličnik, 10. siječnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
I
SHZ PODRUŽNICA ZADAR
I
SHZ PODRUŽNICA POLIČNIK

---------- Proslijeđena poruka ----------
Šalje: "Katarina Petković"
Datum: 2. 1. 2015. 18:02
Predmet: Osvrt na članak SHZ
Prima:
Kopija:

Gorane,
u nastavku je osvrt na spomenuti članak. Ne znam koji je proces odlučivanja niti koja je hijerarhija odobravanja, odlučivanja o načinima komunikacije u Vašoj stranci , ali molim da se moj osvrt proslijedi instancama koje o ovakvim plasiranjima odlučuju.
Posebice molim da se proslijedi g. Iliji Barjašiću koji je član vaše stranke u Poličniku obzirom da je cijeli članak zapravo napad na ljude iz Poličnika.
Nadam se da ćete razumijeti neosnovanost ovakvog članka i nadam se da razumijete da bilo kakav članak koji poziva na mržnjiu a koji dodatno i iznosi nepotkrijepljene izjave - insinuacije može biti predmet pravnog pregleda.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno me kontaktirajte.
Pozdrav
Katarina
___________________________________________________________


Poštovani,
čitajući navedeni članak (u privitku osvrta), a uzevši u obzir činjenicu da osobno poznajem spominjane osobe osjećam se u najmanju ruku pozvanom komentirati navode članka. Napominjem nekoliko činjenica koje su iznimno važne za analizu koja slijedi, a to su sljedeće: nisam član niti jedne stranke, diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu, trenutno pišem specijalistički rad na PDS-u istog fakulteta, dobitnica sam dekanove nagrade, nagrade Općine Poličnik za doprinos obrazovanju, aktivna sam u lokalnoj Župi, cijeli radni staž odradila sam u realnom sektoru.
Prije sve bih htjela skrenuti pozornost na naslov članka te rečenicu koja slijedi nakon naslova, vidljivo na linku www.makarska-post.com. Osim što je naslov iznimno pretenciozan i napadački orijentiran nije jasno čemu služi rečenica nakon naslova. Upućuje na nekoliko stvari o kojima ću kasnije pisati, ali svakako upućuje na osobni napad i na apsolutni neprofesionalizam autora. Ovu priliku koristim također da Vam dam konstruktivnu kritiku: članci se trebaju bazirati na argumentima potkrijepljenim činjenicama, trebaju se bazirati na relevantnim, dakle, za Društvo značajnim informacijama, što ovaj članak definitivno nije jer je suština isključivo osobni napad iz, za sada, nepoznatih razloga.

Za bolje razumijevanje članka, predlažem da se članak podijeli na dvije sekcije:

1. Natječaj „Sto projekata“ – bez sumnje izvrstan projekt Vlade, neovisno od kojih stranaka je Vlada sastavljena. Za našu Općinu, kao i za cijelu Hrvatsku to može donijeti za dobre rezultate jer aktivacija bilo kakve imovine u mirovanju je najčešće višestruko korisnija od generiranja samih fiksnih troškova.

2. Poslovna analiza gđe Mare Krasniqi (u nastavku će se koristiti inicijali MK radi lakšeg čitanja) – U 9 točaka napisano je toliko nebitnih, pretencioznih napisa punih mržnje i svakako nikako usmjereni boljitku Općine.

Krenula bih s analizom točke 1. u kojoj stoji da je MK udana za Albanca. Nije jasno kome točno koristi ova informacija. Da li postoji problem vezano za nacionalnost nečijeg supružnika? Kako je nacionalnost supružnika bitna za poslovanje, život bilo koga od nas? Nismo li dovoljno odrasli ili barem profesionalni da ne koristimo informacije ovoga tipa u razgovoru/prepirkama/napadu? Ako mene pitate, ovdje se radi o iznimno primitivnom načinu komunikacije Vašeg člana.

Točke 2. – 6. navode poduzeća u kojima je MK direktor ili povezana društva s kojima MK posluje. Ovdje je iznimno bitno spomenuti da MK posluje na području grada Zagreba uspješno već 35 godina. Poslovni partneri su isti već 35 godina, dakle, prije nastanka države i bilo kakvih stranaka koji se spominju u negativnom kontekstu. GIP Pionir kao krovno društvo Grupacije je u vlasništvu čovjeka čiji je otac upravljao godinama navedenim društvom. Dakle, ne radi se o poslijeratnom uspješnom društvu već o obiteljskoj tradiciji i nasljeđu koje se i reflektira u pozitivnom poslovanju Društva kroz godine, neovisno o Vladama, strankama. Dakle, radi se obrazovanim, sposobnim, iznimno vrijednim pojedincima koji zapošljavaju nekoliko stotina ljudi, redovito isplaćuju plaće, kontinuirano podupiru sve projekte koji doprinose boljitku cijele zajednice, ne samo u Zagrebu već i u cijeloj Hrvatskoj. Svi oni koji rade u realnom sektoru shvaćaju da je praktičnije, za velike projekte ili za poslovanja koja su po prirodi posla različita, osnovati novu tvrtku. Iz tog razloga je nekoliko firmi u kojima je MK direktor (npr. Polis Agro – poljoprivredno zemljište u koncesiji na 8 ha na kojem je zasađeno 4h raznih kultura o čemu ću se osvrnuti u sljedećoj točki) zasebno osnovano.

Dakle, ponovno nije jasna namjera navedenih informacija osim zbuniti čitatelja te poticati negativne insinuacije.

Točka 7. Točno je da Društvo primatelj koncesije na crkvenom zemljištu. Točne je isto tako da je pravo na dobivanje koncesije imala bilo koja osoba koja je imala želju, volju i kapital iskoristiti zemljište na najbolji mogući način. Točno je isto tako da je jedino zemljište koje je dano u koncesiju, a koje je obrađeno/zasađeno upravo ovo zemljište gđe Mare Krasniqi.

Uloženo je jako puno ljubavi i rada da bi se zemljište pripremilo, uredilo i da bi se ubrali plodovi. Cjelokupne radove na tako ogromnom području odradila je uža obitelj koja je navikla raditi, stvarati jako dugi niz godina. Planovi za razvoj su nevjerojatni – novo postrojenje, zapošljavanje radne snage što će u konačnici samo pozitivno utjecati na stanovništvo Općine kao i na cjelokupnu gospodarsku mikro klimu.

Nije jasna rečenica - Koncesija je dobivena u vrijeme pok. zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe. Postoje li insinuacije autora vezano za pok. Nadbiskupa? Da li je moguće dobiti pojašnjenje relevantnosti ovog podatka jer se u protivnom čini da se radi samo o opetovanom zbunjivanju i širenju negativnosti.

Točka 8. Istina je da je brat MK, pok. Dragan Lončar (moj otac). Neprofesionalizam, o kojem sam ranije pisala, vidljiv je i u ovoj točki. Osim pok. nadbiskupa Prenđe autor koristi ime još jedne pokojne osobe kao sredstvo manipulacije i širenja insinuacija što je apsolutno nedopustivo. Ne samo da se radi o primitivnom načinu komuniciranja već se radi o autoru opterećenom mržnjom, zavisti, što nikako ne zaslužuje niti jedan redak u bilo kakvom glasilu.

Nadalje, istina je da je gđa Nada Lončar (moja majka) općinski vijećnik. Isto tako je istina da je gđa Nada bila nezavisni kandidat na prošlim izborima. Podršku je dobila od jako puno stranaka, ali su se na listi našli ljudi za koje je gđa Nada Lončar u tom trenutku smatrala da imaju volju i želju promijeniti neke stvari na bolje. Istina je također da su neki ljudi na listi bili iz stranke HSP AS. Gđu Nadu Lončar su ljudi sami pronašli i zamolili da se kandidira jer ju poznaju godinama i znaju da voli svoj kraj, da živi čestito i pošteno, da je vječiti borac. Osvojila je 2 mjesta u vijeću bez ikakvih medijskih pompi, bez jednog plaćenog oglasa, a sami plakati su financirani iz vlastitog džepa. Tijekom svog rada u vijeću predlagala je samo projekte dobre za Općinu, podržavala je sve pozitivne projekte koje je predložila trenutna vlast bez obzira što nisu u istoj stranci. To govori o veličini pojedinca. Vrijediš onoliko koliko poštuješ različitost, tuđe mišljenje, nacionalnost. To čini čovjeka slobodnim, sretnim, pozitivnim i sigurno rezultira u divnim plodovima za sebe samoga i za društvo u kojem živiš.
Prije nego što se ovako paušalno napiše jedna rečenica bitno je sagledati širu sliku i napisati sve činjenice, a ne samo one koje odgovaraju namjeri članka. Ta sposobnost krasi dobrog novinara i osobu.

Točka 9. Sve osobe koje rade u privatnom sektoru, što po svemu sudeći autor ovog članak nije, svjesne su da je praksa financiranje više stranaka prisutna u svima zemljama svijeta. O spomenutoj praksi se uvijek može raspravljati, naravno s argumentima i s osobom sa relevatnim iskustvom, ali je nesporna činjenica da je MK financirala u isto vrijeme i druge stranke desnog i lijevog opredjeljenja, što je autor zaboravio napomenuti. Obzirom da autor očigledno raspolaže raznim javno dostupnim i onim koji su u domeni samo državnih službi bilo bi dobro da navede cjelokupne, relevantne informacije kako bi čitatelj mogao nedvosmisleno donijeti zaključak. Jedno se može svakako dovesti u pitanje, a to je: da li autor koristi neke samo državi dostupne informacije ili samo koristi novinske napise raznih glasila? To je iznimno bitno kako bi se mogla prosuditi vjerodostojnost svega napisanoga jer svi znamo da je činjenica da razni neprofesionalni novinari plasiraju informaciju kada i o kome im to odgovara. Čini mi se da se ovdje radi o istom slučaju jer mi je naprosto nevjerojatno da netko u jednoj rečenici napiše da je GIP Pionir dobio ugovor sa Zg Holdingom od 4 m kuna kao jedini ponuđač, a bez da autor navede uvjete natječaja, opis natječaja iz kojih bi onda čitatelj mogao razumjeti suštinu natječaja te činjenicu da je u građevinskom poslu ostalo samo nekoliko velikih firmi koje su praksom dobrog gospodarstvenika ( pojam bi trebao biti poznat svima, posebice nekome tko piše članke o gospodarstvu) gospodarile zarađenim novcem, investirali u nove strojeve, izobrazbu zaposlenika, nisu zaduživali društvo što je rezultiralo preživljavanjem krize. Dakle, GIP Pionir i sva poduzeća grupacije Pimont nisu zadužena, iz početka je uložen samo vlastiti novac, a rast je bio organički, dakle investiranjem zarađenih sredstava, ne zaduživanjem! Ja razumijem da netko tko nema dana radnog staža u realnom sektoru ne razumije što znači trošiti vlastiti novac, da netko tko nije zasadio niti jednu biljku i ubrao plodove ne razumije koliko je truda za to potrebno i da mu je teško zaključiti da se vlastitim trudom i radom i savjesnim gospodarenjem može uspjeti. Zar ne mislite da u periodu od 35 godina surađujući sa obrazovanom ekipom, angažiranjem cijele obitelji koja nema godišnjeg odmora niti slobodnog vikenda, MK ne smije biti uspješna? Ne dopuštate? Zašto?

Obzirom da imam osjećaj da autor cijelim člankom napada samu osobu pokušat ću u kratkim crtama opisati spomenute osobe.

Pok. Dragan Lončar –G. Lončar je i nakon svoje smrti poznat kao iznimno pošten čovjek. Sve svoje vrijednosti prenosio je na zajednicu iz dana u dan. Tijekom njegovog višemjesečnog boravka na Intenzivnom odjelu bolnice u Zagrebu posjetilo ga je jako puno divnih ljudi, različiti u svim pogledima, ali ne i u ljudskosti. Pozitivno je utjecao na svakog pojedinca oko sebe, a njegov sprovod je bio kruna njegovom životu gdje je na posljednji ispraćaj došlo nekoliko stotina ljudi, različitih stranaka i uvjerenja, svih okolnih mjesta, iz cijele hrvatske.

Gđa Nada Lončar – obzirom da je ovo očito politički obračun uoči nadolazećih izbora još jednom napominjem da je gđa Nada Lončar kao nezavisni kandidat poslala vijećnica Općine. Život gđe Nade teško je sažeti u osvrtu ovog tipa. Uz pretpostavku da autor poznaje gđu Nadu Lončar bilo bi dobro da je naveo činjenice o njenom načinu života, radu kao vijećnice iz kojeg bi čitatelj mogao donijeti zaključak temeljen na stvarnim činjenicama, a ne političkim insinuacijama. Nije mi samo jasno čemu toliki napad na gđu Lončar od strane autora obzirom da gđa Lončar nema većinu u vijeću, teoretski niti nije opozicija Vašoj stranci u Općini. To upućuje dodatno i na politički neprofesionalizam autora.

Također, obzirom da se spominje HNS u svrhe negativnih insinuacija ( komunisti, nevjernici i sl) bitno je spomenuti da je gđa Lončar praktični katolik. Autor, ukoliko poznaje ili je analizirao gđu Lončar ( a jedino to mu može dati pravo da o nekome piše) bi morao znati da gđa Lončar živi iznimno čestito i da je cijeli svoj život posvećena Bogu. Poštuje apsolutno svaku osobu koja je ušla u njen život, pomaže stare, nemoćne, napuštene cijeli svoj život. Davno prije izbora…

Gđa Mara Krasniqi i g. Dominik Krasniqi – nisu članovi niti jedne stranke. Dugi niz godina (cca 35) rade u privatnom sektoru, zapošljavaju preko 100 ljudi, redovito podmiruju sve obveze prema državi i radnicima. Tijekom 35 godina poslovanja niti jedan radnik nije dobio otkaz. Pomažu razne nevladine udruge, ustanove koje čine dobro za zajednicu. Voditelji su već dugi niz godina raznih katoličkih seminara ( rad sa zatvorenicima, studentima, alkoholičarima, drogerašima i sl). Autori su velikog dječjeg koncerta u Općini Poličnik gdje je gostovao zbor Zagrebčanke i dečki. Djeca iz Zagreba su boravila u raznim obiteljima Općine Poličnik što je povezalo djecu dva kraja Hrvatske i stvorilo neraskidive dječje veze koja će zasigurno njihovu budućnost učiniti bogatijom. Koncert je organiziran za vrijeme trenutne vlasti (HDZ) što pokazuje kako politika nije razlog zbog kojeg oni prestaju činiti djela za opće dobro. Korisnici su koncesije zemljište u Poličnik i jedini razlog prijave za koncesiju je ljubav prema kraju gdje je gđa Mara K. rođena. Sa toliko strasti i voljom obrađuju tako veliko zemljište, angažirana je cijela obitelj na tom projektu. Puno truda se i dalje ulaže da se izgradi postrojenje, zaposle ljudi. Bilo bi dobro da je samo neke od ovih činjenica autor članka naveo.

Toliko od mene, želim Vas uspješnu Novu 2015. Želim Vam također pregršt pozitivnih, obrazovanih ljudi oko Vas kako bismo zajedno napravili ovu našu zajednicu predivnom za živjeti.
LP

Katarina Petković


U nastavku slijede linkovi na spomenuti članak te cjelokupni tekst.
LINK:
http://www.makarska-post.com/index.php/shz-policnik-tko-je-mara-krasniqi/

https://blog.dnevnik.hr/shzzadar/2014/12/1631902915/tko-je-mara-krasniqi.html

http://www.politicke-stranke.hr/?uploads&cat=vijesti&id=8859

CJELOKUPAN TEKST ČLANKA:

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) pokrenuo je akciju Sto projekata, cca 20 milijuna kvadratnih metara za tisuću ideja u hrvatskim županijama! Cilj je staviti u funkciju državne nekretnine, iste iskoristiti kao motor za daljnji razvoj jedinica lokalne samouprave te prikupiti značajna sredstva, kao i mišljenja i ideje zainteresirane javnosti.
Riječ je o sto nekretnina koje obuhvaćaju okvirno 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata.

Iz sto ponuđenih nekretnina izdvajamo: STAMBENU ZONU GRABI U OPĆINI POLIČNIK.

Planom općine Poličnik je predviđeno:

- 51 parcela za stambenu namjenu, površine oko 594-704 m,
- 8 parcela za javnu namjenu (zgrade), površine oko 1.200 m,
- 1 parcela za sportsko-rekreacijsku namjenu površine 3.556 m,
Predviđena je izgradnja obiteljskih kuća i manjih višestambenih zgrada. Zona će biti smještena zapadno od naselja Poličnik, sa sjeverozapadne strane državne ceste D-8, uz poslovnu zonu Grabi.

Odlukom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom od 27.rujna 2013. godine, utvrđena je tržišna vrijednost nekretnine stambene namjene u iznosu od 20 EUR/m, a nekretnine mješovite namjene u iznosu od 26 EUR/m.

Među pristiglim inicijativama DUUDI-u za izgradnju stambene zone Grabi u općini Poličnik je i KRASNIQI.

Evo tko je Mara Krasniqi:

1. Mara Krasniqi rođ. Lončar je iz Poličnika udata za Albanca Dominika Doda Krasnićija.
2. Mara Krasniqi je direktorica tvrtke PARON d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B, čiji je osnivač Dragica Predović, Zagreb, Lipovečka 22.
Dragica Predović je jedan od glavnih dioničara Nava banka d.d. Zagreb, koja je poslovno bila vezana za građevinsku grupaciju GIP Pionir Ranka Predovića i Daniela Hrnjaka i preko tvrtki kćeri Paron, Munis, Gradko i Tehnikagradnja, te su zajedno držali 73,58 posto vlasničkog portfelja Nava banke.
Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić donio je rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Nava bankom, 1. prosinca 2014. godine.
3. Mara Krasniqi je i direktorica tvrtke PROIECTUM d.o.o., Novigrad (Istra) Ulica Murve 17, čiji je osnivač gore navedena tvrtka PARON d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B.
4. Mara Krasniqi je i direktorica tvrtke ALCEA d.o.o. Zagreb, Borovci 7A-7B, čiji je osnivač također tvrtka PARON d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B.
5. Mara Krasniqi je i direktorica tvrtke M.K.EKONOMIK d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B, zajedno sa Dominik Dod Krasnić, čiji su i osnivači.
6. Dominik Dod Krasnić je i direktor tvrtke POLIS AGRO d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B., čiji je osnivač M.K.EKONOMIK d.o.o., Zagreb, Borovci 7A-7B.
7. Mara Krasniqi i Dominik Dod Krasnić dobili su u Poličniku u koncesiju šumsko zemljište 85.753 m2 (Dubrava Gornja čest.zem.1964/1 k.o. Poličnik), vlasništvo svetog Nikole u Poličniku, odnosno Zadarske nadbiskupije. Koncesija je dobivena u vrijeme pok. zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe.
8. Brat od Mare Krasniqi pok. Dragan Lončar je bio općinski vijećnik u općini Poličnik ispred HNS-a u mandatu, od 2005. - 2009. godine, a njegova supruga Nada Lončar je sada predsjednica podružnice HNS-a Poličnik i općinski vijećnik u općini Poličnik.
9. Mara Krasniqi je jedna od donatora HNS-a.

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj uputila je prijavu protiv vodećih stranaka, a među njima i protiv HNS-a

Tako su kod HNS-a u dva slučaja primjetili prikriveno financiranje, to jest slučajeve kada se kroz naizgled nepovezana trgovačka društva ili društva kćeri financira političku stranku kako bi se prikrio stvarni izvor i politička povezica financiranja: i to kod tvrtke PARON i M.K. Economic d.o.o. koje su posebno interesantne.

Naizgled nepoznata tvrtka PARON D.O.O. donirala je HNS-u 190.000,00 Kuna, no tvrtka PARON je u naravi članica PIMONT Grupe kojoj pripadaju i GIP Pionir, Tehnika Gradnja, Munis, Framag i Matim, a koje su javnosti poznate još iz poslova sa Zagrebačkim Gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Dakle tvrtka PARON financira HNS, dok poslove nabave ostvaruju druge dvije tvrtke iz PIMONT grupe (GIP Pionir i Tehnika Gradnja).
Još interesantnije je da je jedna od najvećih donatorica HNS-a, tvrtka M.K. Ekonomik d.o.o. kojoj je vlasnica Mara Krasniqi, s iznosom od 150.000,00 kuna.

Mara Krasniqi je istovremeno i suvlasnica tvrtke Tehnika Gradnja d.o.o., a koja je članica PIMONT Grupe. Prema ovome, PIMONT Grupa je financirala HNS s ukupno 340.000,00 Kuna prikazanih donacija i po tome je jedna od rekorderki u financiranju bilo koje stranke od strane bilo koje pravne osobe, dok je GIP Pionir na primjer dobio kod Zagrebačkog Holdinga ugovor od preko 4 milijuna kuna u nadmetanju na koje se javio samo jedan ponuditelj!? S druge strane primjećeno je da je na primjer tvrtka FORSET d.o.o koja je službeno financirala HNS dobila posao upravo pri Ministarstvu Gospodarstva gdje je Radimir Čačić bio Ministar. Kao i kod drugih većih stranaka jedna od donatorica je bila i tvrtka koja je u likviadciji – tvrtka Imetak Plasman d.o.o.

- 13:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.01.2015., petak


SRPSKA MANJINA RADI KORISTI HTJELA BI BITI IZNAD HRVATSKOG NARODA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SRPSKA MANJINA RADI KORISTI HTJELA BI BITI IZNAD HRVATSKOG NARODA


U Hrvatskoj postoje 22 nacionalne manjine, a hrvatski predsjednici države, vlade i Sabora uporno diskriminiraju brojne nacionalne manjine u Hrvatskoj, budući svake godine rade „pompu“ i posjećuju samo srpsku manjinu i SPC, a druge nacionalne manjine kao da ne postoje.

Veličaju samo srpsku manjinu i Srpsku pravoslavnu crkvu, jer to odgovara Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvu kao mentoru ratova na hrvatskom teritoriju i radi širenja Srbije na prostore Hrvatske. Uporno i pored pravila pravoslavlja, Srpska pravoslavna crkva proturječi ustrojstvu pravoslavlja, jer Srpska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Srbiji, kao što Hrvatska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Hrvatskoj, jer se vežu uz državu naroda i glavni grad.

Pored ostalih manjina koje žive u harmoniji s Hrvatima u Hrvatskoj, srpska manjina po navici radi koristi htjela bi biti i iznad hrvatskog naroda, pa zbog takvoga ponašanja nije zaslužila niti da se spomene. I danas je samo solidarna s bivšim srpskim trabantima Hrvatima, operativcima velikosrpske UDB-e, ateistima i agnosticima, kao tendencioznim trovačima.


Zagreb-Zadar, 9. siječnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.01.2015., srijeda


MARKOV TRG Željko Olujić: Ivo Josipović vodi Hrvatsku u zagrljaj Beograda
MARKOV TRG Željko Olujić: Ivo Josipović vodi Hrvatsku u zagrljaj Beograda

https://www.youtube.com/watch?v=6uAu2POEP2g



http://www.maxportal.hr/markov-trg-zeljko-olujic-ivo-josipovic-vodi-hrvatsku-u-zagrljaj-beograda/

HRVATSKI predsjednici države, vlade i Sabora uporno diskriminiraju brojne nacionalne manjine u Hrvatskoj koje su pravoslavne vjeroispovijesti, budući svake godine posjećuju samo srpsku manjinu.

Odlazak kod Srba je tek odlazak kod njihovog glavnog igrača Milorada Pupovca. Radi se o političkoj trgovini. Cinično je da u vrijeme kad se slavi rođenje Isusovo, da to politički kapitalizira jedino gospodin Pupovac.

Josipovićeva poruka kako danas svjedočimo da neki na naš brod stavljaju najstrašniji teret – mržnju te da našu lijepu Hrvatsku moramo čuvati od mržnje i netolerancije, zapravo pokazuje da je Ante Pavelić najveći saveznik Ive Josipovića. Jer tu mržnju samo Josipović sagledava u Hrvatskoj i onda redovito poseže za Pavelićem. Pa i danas kada treba poželjeti mir svim građanima Hrvatske on opet govori o nekoj mržnji jer se želi dodvoriti onima koji mu daju potporu kao u proteklih pet godina, Smatra odvjetnik Željko Olujić.

Budući je Hrvatsko etičko sudište osudilo sva tri danas prisutna predsjednika, onda bi ovaj današnji skup mogli nazvati skupom izdajnika, izjavio je Marko Marković urednik Maxportala. Govor mržnje koji se čuje iz tabor ljudi Ive Josipovića poput usporedbe branitelja s Kju Klux klanom ili izjave da je ’45. dulje trajala ne bi bilo 91.’, ili ‘baš su slatki ti branitelji što pokretni, što nepokretni’ pa ‘domoljublje na četiri kotača s pogonom na klerofašizam’ šokiralo je branitelje u Hrvatskoj. Zamislimo da je tako nešto netko napisao primjerice o gay prideu, odmah bi reagiralo Državno odvjetništvo.

U emisiju se javio telefonom episkop Aleksandar iz Hrvatske pravoslavne crkve te izjavio da većina pravoslavnih crkava u svijetu slavi Božić 25. prosinca te da samo srpska i ruska pravoslavna crkva nisu uskladili svoj kalendar pa oni slave 7. siječnja. Obavijestio sam o tome Ured za odnose s vjerskim zajednicama, predsjednika vlade i države, ali kao što vidim ništa se nije promijenilo. Primjerice, u Hrvatskoj je 16 647 Hrvata pravoslavne vjeroispovijesti, ali njima državno vodstvo nije čestitalo Božić.

Josipovićeva izjava kako bez Srba Hrvatska znanost, kultura i umjetnost ne bi bili ono što jesu je istinita, ali treba imati na umu i brojne žrtve srpskih terorista koji su stradali u Domovinskom ratu, smatra Marković. Treba biti tolerantan i dobronamjeran svakome tko želi dobro hrvatskoj državi, ali ovakav način dodvoravanja ili ulizivanja srpskim političarima je ne samo ciničan nego i gadljiv, rekao je Olujić.

Komentirajući izraz na licu Predsjednik države u trenutku kad se pjeva himna Marko Marković smatra da se on među braniteljima osjeća kao da je u neprijateljskom okruženju. Ako je njemu zvijezda petokraka izraz ljubavi mislim da bi to trebali birači imati na umu u nedjelju na izborima.
Na pitanje voditelja Marka Juriča jesu li teme koje produbljuju društvene podjele zapravo paravan za smišljenu operaciju zakonskog i političkog ubijanja hrvatskog gospodarstva, Olujić smatra da se Josipović davno umorio od svojeg slogana da će u borbi za pravednost biti prvi i nikad se neće umoriti.

Govoreći o odlikovanju bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića Marko Marković je spomenu slučaj tvrtke Fantazia Projekt. Potraživanje te tvrtke prema državi zbog izgubljene dobiti i štete iznosi 1,5 milijardi kuna. Tu je svotu predsjednik Ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović naveo u pismu predsjedniku Milanoviću i spomenuo da bi tih 1,5 mlrd. kuna trebalo uvrstiti u rezervacije zbog velike vjerojatnosti da će država izgubiti sporove sa tvrtkom Fantazia Projekt. Radi se prije svega o neodgovornom ili kriminalnom ponašanju ljudi koji su ravnali Fondom za upravljanje državnom imovinom i sličnih agencija.

Hrvatska je zemlja prepuna velikih afera, prije svega jer su Državnom odvjetništvu dane prevelike ovlasti. Primjerice, u slučaju Bankomat DORH uskraćuje obrani uvid u dokaze koje je prikupio. To je kršenje sudske procedure. U takvim uvjetima ni jedna presuda nije održiva, već pada u žalbenom postupku pa zato imamo ovakve sudske trakavice, smatra Olujić. Umjesto da je protiv gospodina Bajića pokrenut kazneni postupak zbog niza zloupotreba koje je činio, sjetimo se samo slučaja Perković, Mustač, njega Josipović odlikuje.
Spomenut je slučaj Ante Josipovića, oca predsjednika Josipovića prema kojemu pojedine državne institucije Italije pokazuju interes zbog ubojstva obitelji Ševo 1972. godine. Radi se o hrvatskom emigrantu, njegovoj supruzi i pokćerci koji su mučki likvidirani blizu Venecije.

U emisiji je bilo i govora o masovnim deložacijama u Zagreba u ljeto 1945. godine kojim je bitno izmijenjena struktura stanovništva glavnoga hrvatskoga grada. Sve je to bio dio zločinačke politike tadašnje Komunističke partije kojoj je današnji SDP pravni slijednik. I to je razlog što su danas elitni zagrebački kvartovi mahom glasali za Ivu Josipovića.


- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.01.2015., nedjelja


BIVŠI MINISTAR ZNANOSTI ŽELJKO JOVANOVIĆ MEĐU SVOJIMA
BIVŠI MINISTAR ZNANOSTI ŽELJKO JOVANOVIĆ MEĐU SVOJIMA

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/141620-koga-ce-milanovic-poslati-u-beograd-na-obiljezavanje-svetog-save-prosle-godine-bio-je-jovanovic-ove-godine-kandidati-su-milanka-i-vesna.html



Koga će Milanović poslati u Beograd na obilježavanje Svetog Save: Prošle godine bio je Jovanović, ove godine kandidati su Milanka i Vesna!

Iako je najveći dio hrvatskih medija pokušao sakriti činjenicu da je sada već bivši ministar znanosti Željko Jovanović prošle godine službeno nazočio svetosavskim svečanostima u Beogradu, ove godine to više neće moći sakriti, samo sada Milanović ima drugi problem - koga poslati od svih zainteresiranih.

Akademijom pod nazivom „Tebi i nama na čast" 27.siječnja 2014. u beogradskom Narodnom pozorištu obilježen je dan Svetog Save. Svečanosti je - potpuno razumljivo - nazočio cijeli državni i politički vrh Srbije, ukratko svatko tko smatra da nešto znači u srbijanskom javnom životu potrudio se te večeri biti na "najvećoj srpskoj slavi". Tom prigodom izveden je i prigodan kulturno-umjetnički program, a na kraju su podijeljene i svetosavske nagrade.

Program je otvorila učenica Osnovne škole "Bora Stanković" iz Beograda recitirajući svoju pjesmu "Sveti Sava". Nakon izvođenja himne "Bože pravde", srbijanski ministar prosvjete Tomislav Jovanović obratio se nazočnima sljedećim riječima.

- Danas se cela vaseljena klanja Svetom Savi. Naše je da idemo samo njegovim putem, uz uverenje da zlo ne može da donese dobro i da smo svi mi pomalo grešni, kazao je Jovanović, koji je u govoru istaknuo potrebu da prvi srpski prosvjetitelj i zakonodavac treba biti uzor budućim generacijama u Srbiji.

- Sava nas i uči da je znanje podloga i samo obrazovana Srbija može da ide napred, poručio je prvi čovjek srpske prosvjete.

Proslavi su nazočili patrijarh srpski Irinej, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer, ministri, zatim princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, poglavari vjerskih zajednica, predstavnici vojske, brojni diplomati, a kao počasni gost u prvom redu se našao sada već bivši ministar prosvjete RH Željko Jovanović.

Zanimljivo da o tom Jovanovićevom posjetu hrvatski mediji nisu izvjestili, čak ni nacionalna informativna agencija (HINA) nije prenijela vijest iz srbijanskih medija o službenoj posjeti hrvatskog ministra Beogradu. Jasno je i zašto.

Jovanović (Željko) koji se deklarira kao ateist u Hrvatskoj nikada nije dolazio pa čak ni po službenoj dužnosti na obilježavanje najvećih hrvatskih vjerskih blagdana pravdajući se svojim nevjerništvom. No čudno je da ga to nije ipak smetalo da ode u Beograd i tamo sjedne u službenu ložu sa srpskim patrijarhom. Iako je u međuvremenu dobio nogom u stražnjicu od svog šefa, to njegovo sudjelovanje na svetosavskoj proslavi otvara niz pitanja na koja naravno nitko iz državnog vrha nikada neće (moći) odgovoriti. Dakle, kakve veze ima Ministarstvo prosvjete Republike Hrvatske s državnom proslavom sv. Save u Beogradu da ministar mora ići na tu proslavu i na njoj sudjelovati? Kada je njihov Jovanović došao recimo na Veliku Gospu u Hrvatsku u neko marijansko svetište? Ili na blagdan Svetog Duje ili Svetog Vlaha? Nikada. Osim toga, ostalo je nepoznato u čije je ime ministar onamo išao, od koga je zapravo dobio zadaću otići tamo - od Vlade, Sabora ili Predsjednika Republike??? Ili je onamo otišao privatno, ali službenim državnim automobilom?

Kako bilo, "lijepe običaje" treba njegovati, pa će i ove godine iz Hrvatske sigurno netko otići na obilježavanje blagdana Svetog Save. Samo koga poslati ove godine? Jovanovićev nasljednik Mornar ne želi ići, ali zato ima drugih kandidata koji čekaju "zeleno svjetlo" svog šefa. Hoće li Milanović nagraditi ministricu Milanku Opačić što je jednom svojom nepromišljenom izjavom uzela Josipoviću najmanje 200 tisuća glasova? Ona bi za razliku od Jovanovića još mogla i aktivnije sudjelovati u vjerskom obredu. Ili će ipak tu zadaću povjeriti Vesni Pusić koja je čovjek za "vraćanje povjerenja"?


- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.01.2015., četvrtak


BUHA JOŠ NIJE SHVATIO DA JE DRINA PONOVO GRANICA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

BUHA JOŠ NIJE SHVATIO DA JE DRINA PONOVO GRANICA


Drina - granica civilizacija

Samozvana "Republika Srpska Krajina u progonstvu" koja svake godine održava skupštine prijeti ratom Republici Hrvatskoj. Da se ta "Republika" smatra ozbiljnom, govori i činjenica da imaju predsjednika Milorada Buhu koji je i na ovogodišnjoj sjednici dao do znanja da za Krajišnike u progonstvu rat nije gotov. Izgubili su, kažu, samo bitku...

Da Hrvatska nije u NATO-u savezu Srbija bi već počela rat protiv RH, već su bili doveli i Putina na granicu Hrvatske.

Kao što je poznato Garašanin i Karadžić pokušli su širiti srpske granice do crte Virovitica - Karlobag. Što je Milošević konkretno, vojnom silom pokušao realizirati, a što nakon neuspjeha Srbi sa svojim mentorom SPC i bezdušnim hrvatskim janjičarima žele realizirati i danas, ne odustaju.
Na njihovu žalost rijeka Drina ponovo je granica i preko koje neće više gurnuti nevine i naivne u još koji svjetski rat.

Hrvatski narod, naročito zadnje stoljeće pod pritiskom je okupatora, neprosvijećenih vladara iz redova orijunaša, solunskih boraca. . . i „Strosmajera“, pomoću kojih se pomicala granica zapadno od Drine i zatirao hrvatski jezik, pa kao takvi serviraju Hrvatima vladare da im diktiraju da postanu bezdušni kao što su i sami, samo radi osobnih koristi, dok zajednici ruše temelje.

Diplomatsko komuniciranje posljedica je laži naroda istočno od rijeke Drine, koji su davno odlučili služiti materiji,što im se kao bumerang vraća u negativnom smislu, s razlogom su ti narodi nazivani vampirima.
Kako zlo ima tendenciju širenja, spomenuti vandali širili su svoju izopačenost i zapadno od rijeke Drine, prema jugu i sjeveru. Zatečeni narodi na područjima i dalje od Austrije uvjerili su se u njihovu izopačenost: da njihova riječ ne znači ništa, da samo kradu i ubijaju. S njima se ni onda nije moglo komunicirati i uspostaviti dijalog kao bezdušnicima, samo su se usmjeravali protiv života, sijali beznađe i smrt. Zato u tom neredu koji se širio i zapadno od Drine komuniciralo se posebnim diplomatskim stilom, jer riječ je o posebno opasnom zlu, da bi se kako-tako osluhnulo njihove uvijek podle namjere.

Zato i danas s njima treba samo diplomatski komunicirati i ne dozvoliti im . . .

Zagreb-Zadar, 1. siječnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA



- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #