karizmatizam

26.12.2005., ponedjeljak

Božić - drugi dan


Vrijeme rađanja novog života

Ovih dana , kao i ovaj Drugi dan Božića, kruži izreka : 'Neka se Krist , rodi u našim srcima , kao što se rodio u jaslicama'. Neka se rodi ! No, to rađanje u 'srcu', da li je to stvarno rođenje ili ...?

U Evanđelju po Mateju( Mt 1:19), pa i po Luci ( a uostalom kao i u životu), kad se počinje govoriti o Isusovom rođenju , prvo se govori o začeću. Prvo je Isus 'rođen' u Marijinoj utrobi, dakle njenoj nutrini. I naravno tek mjesecima kasnije izlazi van i rađa se u stvarnom životu.

Nije dovoljno da se bilo što , a pogotovo Stvoritelj rodi samo u našoj nutrini.
Ideje treba realizirati , vjeru treba razviti. Ne pali se svijeća da se ostavi pod posudom. Ako je to ' rađanje Isusa u našim srcima' , zapravo drugi izraz za vjeru , u redu! To je dobro ! To je dobro za početak, ali ne i za kraj ! To je tek začeće . Što bi bilo da je Isus ostao u nutrini Marijinoj i da nikad nije izašao , i rodio se u stvarnom svijetu ? Smrt ! Smrt za sve!

Tako je i sa vjerom. Ona traži akciju. Vjera bez djela je mrtva.( Jak 2 : 26)
Vjera bez djela je 'Isus u našim srcima' , ali ne i u životu. Ne može se ( bar ne dovijeka ) vjerovati da Boga ima , a živjeti kao da Ga nema !

Stoga je srž moje propovjedi danas u Tordincima, gdje sam bio gostujući propovjednik, ono što želim sebi i svima nama; da se Isus rodi ne samo u našim srcima nego i u životima. I da to bude vidljivo svima , kao grad na gori ! Da se rodi u nama, On nevino dijete i nas učini tako nevinima i čistima.
O Bože daj nam takav Božić !

- 23:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

25.12.2005., nedjelja

Rođen zbog križa

Image Hosted by ImageShack.us
- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Badnjak i Božić





Nakon ludnice ovih dana, jurnjave i kupovine ( kćeri je najvažniji bio borić); uhvatih malo vremena za bijeg u grad - centar.
Sinoć sam , dosta kasno , prolazio Trgom slobode.

Odjednom blejanje ovaca, glasovi životinja u osječkoj noći...? Priđem jednoj gomili, kad tamo spremaju ( raspremaju ) jaslice. Spremaju ovce u malu prikolicu iza osobnog auta, a janjce u gepek. Tijekom dana su tu u jednoj kućici , štalici, bili ti janjići; mame njihove , jedan magarac, a pretpostavljam neki glumci koji su predstavljali Mariju, Josipa...možda i pastire.

Pastiri su One noći bdjeli, i njima je došla objava...

Kaže jedno tumačenje da ime Badnjak , dolazi od riječi 'badanj' – cjepanica.

Osobno zastupam da je etimologija iz riječi' baditi'- bdjeti.

Za Badnjak svi bdiju, no koliko nas je stvarno duhovno budno?

Za Božić svi slave Novi Život , no koliko nas je nanovo rođeno?


D.S.
- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2005., srijeda

Čuda danas?

DNEVNI VODIČ U ČUDESA
( dijelovi iz prijevoda knjige Oral Robertsa)

Istina o tebi, đavolu i Bogu

Zašto se stalno boriš i rušiš dodatnom tjeskobom i zabrinutošću jer je nešto krenulo naopako i ono do čega ti je stalo ne ide?
Pitam te... «Zašto»?
Ti kažeš:» Orale Robertse, jesi li poludio? Jesi li i ti imao loših dana..kada ti je sve tako loše išlo..nagomilani računi..bolesti..nevolje koje su te skoro pokopale?»
Jesam li ih imao? O, mnogo puta! I koliko me često i sada spopadaju nevolje. Ponekad me đavo tako snažno udari da pomislim kako nisam u stanju podići svoju glavu. Moj nutarnji čovjek želi ostati dolje i čini mi se kao da NEMA IZLAZA ZA MENE...
Ili moju obitelj...
Ili za moju službu...
Ili za ljude kojima nastojim služiti u ozdravljenju po Božjoj snazi. Ali ja poznajem Isusa. Znam tko mi je IZVORIŠTE. Poznajem Isusa krista iz Nazareta kao svojega Gospodina i Spasitelja, Krstitelja moje duše u Duhu Svetomu, kao ONOGA koji čudesno ispunja sve moje potrebe. Ja GA poznajem! Usprkos nevoljama, brigama ili osjećaju da me Gosopdin ponekad zaboravlja; učim najuzvišeniju tajnu na svijetu, a ona je:
Da očekujem mnoga čudesa od mojega Spasitelja.
Želim ti reći o stvarnome stanju o tebi, đavlu i Isusu Kristu i novome shvaćanju da...

Ti pripadaš Bogu

Evo kako možeš činiti ono što Bog od tebe traži i onda očekivati mnoga čudesa:
PRVO: Vjeruj u istinu o postojanju đavla i njegovim namjerama s tobom i vjeruj u
istinu o Isusu Kristu iz Nazareta i njegovim namjerama S TOBOM.
Tu izjavu dao je sam Isus u Evanđelju po Ivanu 10:10
Lopov (đavo) nije došao (ne dolazi) osim da ukrade (od tebe) i ubije (tebe) i uništi (tebe): Ja (Isus) dođoh daimaju (imaš) život... i to u izobilju.
Đavo postoji i bolje vjeruj u to. Isus ga naziva lopovom koji je došao ukrasti od tebe, ubiti te i uništiti.
Vjeruj da je tako. Ne odbacuj to zavaljen u fotelju uz riječi:»Ne razumijem.» Isus ti poručuje da ti je bolje vjerovati u to.
Potom ti Isus kaže da vjeruješ u njega i razog zašto je došao jest da ti da ŽIVOT...i to IZOBILNI.
Shvati. Možeš povući crtu po sredini. Stavi zlog đavla na jednu stranu i dobrog Isusa na drugu, a sebe u sredinu – ovako:

Đavo Ti Isus Krist Nazarečanin

Na jednoj strani tvoga života je đavo, a na drugoj Bog dok si ti u sredini.
Đavo je zao đavo.
Bog je dobar Bog.
Đavo nije dobar
Bog nije zao.
Đavo je potpuno zao...
Bog je potpuno dobar.
Na jednoj strani je vrlo zao đavo a na drugoj je vječno dobri Bog.
Đavo te mrzi ali te Bog voli. Bog je veći od đavla i može zapovijediti đavlu da se drži podalje od tebe. Moraš to pokušati razumjeti i prestati okrivljavati Boga. U isto vrijeme, svoje optužbe usmjeri na pravo mjesto – na đavla.
Vidi ovo.
Đavo je došao da te pokrade: želi ukrasti tvoju vjeru, ljubav, nadu, želju za vjerovanjem u Boga, tvoj trud, obiteljske i ine odnose, zdravlje i imovinu, vjeru u čudesa. Sjeti se bilo čega dobroga u životu ili nečega dobroga što ti se dogodilo i đavo će te pokušati pokrasti! I upravo sada te pokušava pokrasti. To ti govorim na temelju Kristova autoriteta, našega Gospodina.
Imaj spoznaju o đavolovim pothvatima. On te pokušava ubiti – doslovno uništiti sve dobro u tebi, sve dobro što ti se događa i zaustaviti sve dobro što ti dolazi. On želi obeshrabriti tvoj duh, ozlovoljiti te i deprimirati, oslabiti i uništiti tvoje zdravlje. Đavo te pokušava srušiti, sprječiti u napredovanju, želi ti novčanu, imovinsku, zdravstvenu i mentalnu propast. Đavo te mrzi i odista ti nastoji upropastiti život. Zato Biblija i kaže:
Oduprite se đavlu i on će pobjeći od vas (Jak.4:7)
«Oduprite se đavlu!» To znači usprotivi mu se i ne odstupaj ni centimetra; ti preuzmi vodstvo.
S druge strane, Isus ti je rekao zašto je došao na zemlju, umro na križu, ustao iz mrtvih, uzašao na nebesa i poslao nam dragoga Tješitelja – Duha Svetoga, koji je Kristov zamjenik, neograničeni oblik Njegove nazočnosti i sile u SADAŠNJOSTI da PRIMIŠ ŽIVOT...MNOGO ISPUNJENIJI I STALNI.
Vjeruj u to.
Prihvati to i ne sumnjaj.
Vjeruj u to.
Razmišljaj o tome.
Imaj to na umu.
Izgovaraj ovu veliku živuću istinu:
ISUS JE DOŠAO...
ISUS JE DOŠAO DA MI PODARI ŽIVOT.
ISUS JE DOŠAO DA MI PODARI ŽIVOT U IZOBILJU...
MENI!
MENI!
Upamti – Isus i đavao nisu par! Njihove namjere nisu iste! Njihova djela nisu ista! Vjeruj i spoznaj ovo kako bi razotkrio što ti đavo govori i vjerovao Bogu.

- 23:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.12.2005., ponedjeljak

Osobni susret sa Isusom

Susresti Isusa to je nešto najbolje što ti se može dogoditi. Isus mi daje snagu da nosim križ koji vodi putem spasenja, jača vjeru te daje snagu i mir. Svaki dan promatram Kraljevstvo Istine, Pravde, Ljubavi i Mira. Često je razlog što smo u teškom grijehu taj što teško opraštamo sebi pa i drugima. Grijeh nas odvaja od Boga, grijeh je guba koja se čisti kada se dobro ispovjedimo jer nas tada Isus ljubi i vodi putem spasenja. Često dok molim u ime Isusovo događaju se dramatične stvari, neki padnu pod silom i snagom Duha Svetoga. To je počivanje u Duhu, mnogi primaju darove ozdravljenja jer je naš Bog silan i velik. Moli srcem i slavi svoga Boga jer tada postaješ svjetlo svijeta za Krista koji daje da kiša pada dobrima i zlima. Onima koji se uzdaju u Boga snaga im se obnavlja. Kada dođe kraljevstvo istine i mira među ljudima sinovi će svjetla pobijediti sinove tame. Tada će zasjat sunce pravde i istine među ljudima. Želim vam uspjeh da pobijedimo oca laži. Kada zasja uskrsna svjetlost i kada se mi do kraja damo Bogu, on će na nas izliti obilje blagoslova. Naš Bog je silan i ostaje s nama do svršetka svijeta. Ne bojte se Isusa, otvorite mu vrata svoga srca, on vas želi ozdraviti. Tada će zasjati svjetlo uskrsnog jutra jer je Gospodin za nas na križu otkupio i oslobodio nas grijeha i patnje na putu spasenja. Amen.

Neka ti Bog sačuva ono što imaš, a voliš, a podari ono što nemaš, a želiš.

Svaki dan promatram što mi Bog govori. Naš Bog je silan i velik, izlijeva darove. Kada Bogu daješ sebe, primaš darove. Tvoja vjera raste i jača. Postaješ svjedok za Isusa. Često smo u teškim grijesima, ne opraštamo, okrećemo Isusu leđa, idemo drugim sektama (Sai Baba). Za njega kažu da je utjelovljeni Sotona (Hari krišna, New age). Bavimo se reikiem, odvojeni smo od Isusa koji nas je otkupio svojom mukom na križu. U neizrecivoj snazi križa otkrivaš sud svijetu i vlast Krista raspetoga. Često ljudi idu na pričest ne znajući što primaju, misleći: «Idu svi, idem i ja». Otac laži nas odvaja od Isusa jer želi da idemo u teške smrtne grijehe, držeći nas u lancima i okovima, a mi propadamo i tonemo. Znam mnoge bogate, lovce na materijalno, koji grabe i uzimaju od sirotinje. Nesretni su i duhovno bolesni, umorni čekajući nesvjesno Božji sud gdje ih nitko ne može zastupati jer nema pravne službe. Pojavit će se Gospodin i kada stane pred njega, pogledat će se oči u oči. Tada će mu Gospodin reći: «Odlazi prokletniče, ja te ne poznajem jer nisi ni ti mene poznao. Bio sam gladan, nisi me nahranio. Bio sam žedan, nisi me napojio. To su bili oni siromasi od kojih si uzeo sve a ništa im nisi dao. Ja sam ih poslao, a sada odlazi od mene, ja te ne poznajem. Ti mene nisi poznavao. Odlazi u muke paklene, tamo se žari i pali. Škripa zuba na teškim mukama, na Sotonskim rukama. Nesretniče, povratka ti nema.»

Tako će biti svima onima koji ne primjećuju bolesne i gladne. Blago siromasima jer njima Isus otvara vrata kraljevstva nebeskoga za patnju koju su podnijeli pomažući Isusu nositi križ. Jer on poznaje svakoga od nas. Isus nas neizmjerno voli. Zato nije kasno. Obrati se čovječe i vjeruj Evanđelju. Danas vam želim reći o duhovnim darovima slavljenja - dar jezika, dar prorokovanja, dar čudesa, dar izvanredne vjere i dar propovijedanja.

Kada je sišao Duh Sveti na apostole oni su slavili Boga. Kako su bili nadahnuti Duhom Svetim, Isusova ljubav ih je liječila. Dar izvanredne vjere događa se kada više ljudi moli. Tada im Bog progovara o istini i pravdi. Dar čudesa je nadnaravna pojava. Događa se u molitvi kada dopustiš sebi da umreš poput pšeničnog zrna koje padne na zemlju. Ja ću te iskoristiti i riječ koju ću ti dati imat će vlast i mom narodu donijet će pokajanje, ozdravljenje i oslobođenje.

Primite moj Duh kao što zemlja upija vodu. Na meni je davati, a na vama primati. Ti ćeš mi poslužiti kao dokaz moga kraljevstva za obnovu moje Crkve. Gospodine, u tvoje ruke predajem svoj život, svoj duh, cijelo moje biće. Slavim Te, vjerujem Ti, uzdam se u Tebe, Ti si moj život, Ti si moja ljubav.

Odgovor:'Ja, tvoj svemoćni otac, obećao sam da ću biti s tobom, da ću biti riječ na tvojim usnama, pokretač tvojih dijela. Ja sam tvoj učitelj i druge ću učiti po tebi. Ja sam tvoj ozdravitelj i druge ću liječiti po tebi'.

Mi smo pozvani na evangelizaciju!

autor: Branko Gradečak - King
- 16:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

18.12.2005., nedjelja

Darovi


Tekst i foto: Branimir Bučanović

Riječ "karizma" tuđica je posuđena i prisvojena iz grčkog jezika a znači; nezasluženi dar, milosni dar, istog je korijena kao - milost. U novozavjetnom nauku ova riječ ima nešto neformalnije značenje i može označavati Božje darove koji su ljudskom razumu teško shvatljivi poglavito najveći od svih darova koji nam je po Bogu darivan, a to je Krist. U tom smislu Božja karizma prenosi se i na onostrani život pa je ona povezana i sa vječnim životom osiguranim za one koji su u Kristu. Bog je u Kristu milostivo obdario kršćane raznim darima duhovne milosti, a najveći od svih je dar Duha Svetoga. Rimljanima poslanica 5. i 8. poglavlje govori o tom otajstvu kršćanskog nauka koji otkriva misterij Božje ljubavi po kojoj je ona darivana čovječanstvu; Ef 1,16. Rim 5,5. 8,5. 8,32.

Dakle iako širokog značenja ta se riječ u većini slučajeva povezuje samo sa jednim od aspekata koji ju označavaju, a to je onaj koji govori o "milosnim" ili "duhovnim darovima". Već u Starom zavjetu uočavamo da su pojednici bili obdareni nekim od tih darova. Obično se darovitost, iako to nije pravilo, očitovala kroz proročko - vizionarsko predviđanje događaja povezanih sa sudbinom Izraela. Proročke knjige Strog zavjeta najbolji su primjer koji potkrepljuju izneseno. Svakako da su najznačajnija proroštva ona koja govore o dolasku Mesije - Isusa Krista; Iz 53, 2-5. 11-12

U Novom zavjetu dari se spominju u dva konteksta. U prvom vidimo njihovu praktičnu uporabu i jesto u životu Crkve, taj aspekt duhovnih darova je vidljiv u Djelima apostolskim, drugi - teološki nalazimo najvećim dijelom u Pavlovim poslanicama poglavito u poslanici Korinćanima koja osim što daje popis duhovnih darova pruža i praktične naputke o uporabi istih. Karizme imaju značajan udio u teologiji Svetoga pisma, stoga je nemoguće, a da se pritom ne zastrani, iste odbacivati ili nijekati.

Duh Sveti udjeljuje milosne darove, oni su za izgradnju zajednice, daje ih neovisno od ljudskog htijenja, u skladu sa Božjom voljom. Duh Sveti pokreće kršćane na prepoznavanje karizmi, pomaže im da razumiju njihov smisao te ih pravilno koriste. Karizmatski darovi u Novom zavjetu spominju se na nekoliko mjesta, a brojčano ih se navodi dvadesetak. U I. Kor 12 ,1-10 nabrojano je devet darova; riječ mudrosti, riječ spoznaje, vjera, darovi liječenja, čudotvorstvo, prorokovanje, razlučivanje duhova, različiti jezici, tumačenja jezika; u I. Kor 12, 28-30 osam; apostoli, proroci, učitelji, čudesa, dari liječenja, zbrinjavanja, upravljanja, razni jezici; u I. Kor 14, 26-28 pet; hvalospijev, nauk, otkrivenje, drugi jezici, tumačenje. Rim 12,6-8 spominje sedam; prorokovanje, služenje, poučavanje, bodrenje, dijeljenje, dar predstojništva, iskazivanje milosrđa. I. Pt 4,7-11 donosi pet; trijezna molitva, žarka ljubav, gostoljubivost, posluživanje, govor Božjih riječi. Mk 16, 17-18 obećava pet: izganjati zloduhove, novim jezicima zboriti, zmije uzimati, popiju li što smrtonosno neće im nauditi, polagati ruke na bolesne i ozdravaljati ih.

"Milosni darovi" nisu ljudske sposobnosti iako ih mogu nadopunjavati. Kad govorimo o karizmama mislimo na sposobnosti koje su Bogom dane i namijenjen za izgradnju Kristova tijela. One mogu biti uporabljene "izvan" Crkve, ali temeljna namjera im je "opća korist" vjernika, I. Kor 12,7.


preuzeto sa www.rkczg.hr

ostali tekstovi istog weba:

Božić

Duhovna Obnova

Što će mi Vjera!?

Crkva kao zajednica ljudi

Kristovo Uskrsnuće

Riječ je tijelom postala

Obitelj u Bibliji

Karizme i Kristov Nauk

Susret s Uskrsnulim Kristom

Molitva Gospodinova

Prva poglavlja Biblije

Dva Zavjeta

Riječi i djela

Život i smrt

Ljudska prava i Biblija

Ekumenizam




- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Tornada, potresi, katastrofe, uništenja svake vrste...; vrlo često se to naziva 'prstom Božjim'; 'djelom Božjim' ( act of God) ! Time se zapravo pokazuje kako razumijevamo i prirodu i Boga ! Ili bolje rečeno kako NE RAZUMJEMO !

No ,doista, kakav je Bog , i kakva su Njegova djela danas? Da li On ostavlja nekakav trag svog djelovanja danas na ovome svijetu , ili se povukao u Transcedenciju ?

Određena gibanja u raznim crkvama i vjerskim zajednicama koja se općenito mogu nazvati karizmatizmom , ima li to veze sa Bogom, sa Kristom ?

Nađite sami odgovor na to pitanje; dođite sami do svog osobnog uvjerenja.
Mi smo već sigurni!
- 11:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Otac James Manjackal










HVALA TI GOSPODINE



RIGHT="658" LEFT="0" BOTTOM="610" TOP="61">



Zbog Moje ljubavi za tebe,
Moje je srce bilo slomljeno,


iz Mog srca teče krv i voda
života.


Dođi i pij da bi imao život.


Neka te Gospodin Isus ispuni
Svojim najobilnijim blagoslovima


Sva slava, čast i hvala Njemu
zauvijek &



 

HVALA TI GOSPODINE

Za sve što si mi dao u proteklim
godinama,


Hvala Ti i za sunčane dane, ali
i za one oblačne i tužne,


Za mirna popodneva i tamne noći.

Za ljubav i sve lijepe i drage
stvari,


za cvijeće i zvijezde na nebu.

Hvala Ti za zdravlje i bolest,

za tugu i radost.


Hvala Ti za sve što si mi dao i
za sve što si tražio od mene.


Hvala Ti, Gospodine za Tvoje nasmiješeno
lice i prijateljsku ruku koja me održala snažnim.


Hvala Ti za samoću, za rad, za
brige, za strahove, za teškoće i suze.


I za sve što me približavalo Tebi.

Vidio sam Tvoju ruku punu ljubavi
i Tvoju providnost čak i u lošim stvarima!


Hvala Ti što si me održao na životu,,

za Tvoju zaštitu, toplinu i skrb,

Hvala Ti, Gospodine što si mi dao
prijatelje i drage osobe.


Hvala Ti za sve što si stvorio,
posebno za muškarce i žene,



Koje si stvorio na svoju sliku
i priliku


Hvala Ti za nevinu malu djecu u
našim obiteljima i


Za dobre duše koje žive prema Tvojoj
volji.


 

Hvala Ti, Gospodine. Hvala Ti, Gospodine

Za ovu godinu i za svih njenih
366 dana


Spreman sam učiniti sve što želiš,
Gospodine,


Spreman sam Te slijediti u svim
okolnostima


ali, molim Te za vjeru, da Te uvijek
mogu vidjeti u svemu i svima,



Za nadu, da se nikada ne razočaram,

i za kršćansku ljubav, da svakim
danom sve više mogu  ljubiti Tebe i bližnje,


i da omogućim da Te moji bližnji
mogu ljubiti.


Podaj mi strpljenje i poniznost,

nevezanost i darežljivost,

podaj mi, Gospodine ono što samo
Ti znaš da je dobro za mene,


jer ja ne znam što je za mene dobro
i ne usudim se tražiti.


Da mi srce bude budno, uho pozorno,
ruke i um djelatni,



i da uvijek budem spreman vršiti
Tvoju Svetu Volju uz Tvoju milost.


Gospodine! Izlij svoju milost i
blagoslove na sve meni drage osobe i podaj cijelom svijetu Svoj mir.


Hvala Ti, Gospodine.Hvala Ti, Gospodine.
Amen.


Prethodna
stranica






- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

LJUBAV JE RAZLIVENA U SRCIMA NAŠIM PO DUHU SVETOM

Image

Općenito se čuje o bludnosti među vama, i to o takvoj bludnosti kakve nema ni među neznabošcima, da naime neki ima ženu očevu.

2 I vi ste naduti, mjesto da žalite, da se ukloni između vas, koji je učinio to djelo.

3 Jer ja, ako i nenazočan tijelom, ali nazočan duhom, već sam odsudio, kao da bih bio nazočan, onoga, koji je tako učinio:

4 U ime Gospodina našega Isusa Krista, kad se skupite vi i moj duh sa silom Gospodina našega Isusa,

5 Da se takav preda sotoni na propast tijela, da se duh spasi u dan Gospodina našega Isusa Krista.

6 Nije dobra hvalidba vaša. Ne znate li, da malo kvasca ukiseli sve tijesto?

7 Očistite stari kvasac, da budete novo tijesto, kao što ste beskvasni; jer je žrtvovan naš Pasha, Krist.

8 Zato svetkujmo ne u starome kvascu, ni u kvascu zloće i pakosti, nego u beskvasnom kruhu čistoće i istine!

9 Pisao sam vam u poslanici, da se ne miješate s bludnicima;

10 A to ne rekoh za bludnike ovoga svijeta, ili lakomce, ili razbojnike, ili idolopoklonike; jer biste morali izaći iz ovoga svijeta.

11 A sad vam napisan, da se ne miješate, ako je jedan, koji se brat zove, bludnik, ili lakomac, ili idolopoklonik, ili psovač, ili pijanica, ili razbojnik; s takvima da i ne jedete!

12 Jer što je meni stalo da sudim one, koji su izvan Ne sudite li vi one, koji su unutra?

13 A one, koji su izvan, sudit će Bog. Uklonite zločinca između sebe!

koji je službeni stav crkve
Mi biskupi,nakon trogodišnjega komisiskog studija prihvatili smo Međugorje kao prošteničko svetište To znači da nemamo ništa protiv ako neko čast MAJKU BOŽIJU na način i u skladu s crkvenom naukom vjere Zato to prepuštamo daljnjem suradnju crkve se nežuri

u svojoj poruki MARIJA neprestalno poziva na mir GOSPA nam se u MEĐUGORJU presavila kao KRALJICA MIRA Nadalje pozivamo na vjeru,obračenje molitvu i post

uzoriti kardinal dr FRANJO KUHARIČ
nadbiskup zagrebački
15.kolovoza.1993 don Branko
- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Svibanj 2012 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Veljača 2010 (1)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (12)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Lipanj 2007 (53)
Svibanj 2007 (115)
Travanj 2007 (90)
Ožujak 2007 (48)
Veljača 2007 (74)
Siječanj 2007 (26)
Prosinac 2006 (17)
Studeni 2006 (8)
Listopad 2006 (15)
Rujan 2006 (28)
Kolovoz 2006 (58)
Srpanj 2006 (11)
Lipanj 2006 (5)
Svibanj 2006 (2)
Travanj 2006 (2)
Ožujak 2006 (2)
Siječanj 2006 (4)
Prosinac 2005 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi

Blogeri