Fužine ( Gorski kotar )



Image Hosted by ImageShack.us

riba 2

29.11.2007., četvrtak

Odmor našim očima ...

Htjela sam vam danas puno toga napisati vezano za događaje na Rabu, a onda se predomislih. Onaj post ode u Skice, pa velim možda jednom.
Sve je pre tužno i teško, zato odlučih malo odmora "zakeljiti" za oči i dušu.
Kad bih još znala glazbu postaviti ...wave


Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us


I zima u gradu ....



Image Hosted by ImageShack.us



sretan wink sretan wink kiss pjeva pjeva pjeva


- 15:38 - Komentari (22) - Isprintaj - #

25.11.2007., nedjelja

Sveta Kata izbori na vrata

blabla blabla blabla puknucu mad headbang namcor naughty

Čim ste pročitali naslov pogledom se krenuli prema textu ali vas je nešto štrecnulo u želudcu i odlučili ste da ne želite o izborima čitati , a da ne pišem što ste u tom trenutku pomislili o meni. Zar još o izborima ?!zujo
A ne dragi moji čitatelji, ne , neću pisati o izborima jer i meni je već na vrh glave tog ludila. Uostalom, većina vas zna da ja već desetljećima hodam glasati i što je broj mojih izbora postajao veći moja nada u pravi izbor postajala je sve manja.
Zašto onda takav naslov ?wink


Image Hosted by ImageShack.us



Zato jer nisam htjela ono dosadno rimovanje napisati , čuli ste vjerojatno –Kata i snijeg na vrata …. Snijega je već bilo, a i Kata svuda oko nas.
Evo malo za podsjećanje :
Najpoznatija svetica Katarina u povijesti književnosti svakako je sv. Katarina Sienska, u povijesti duhovnosti sv. Katarina Genovska, a u pučkoj pobožnosti sv. Katarina Aleksandrijska, koju danas slavimo.Njezin je život obavijen legendom i bilo bi nam draže da je to ono što je povijesno pouzdano i zajamčeno.lud
Dio legende možete pročitati ….....klikom ....

kiss sretan cerek kiss pjeva sretan party sretan njami fino party

Svima koji slave na današnji dan svoj imendan iskreno čestitam i želim da im njihova nebeska zaštitnica donese obilje božjeg blagoslova, a ljubavi i mira u srca im nastani.


wavewavewave

- 01:23 - Komentari (9) - Isprintaj - #

17.11.2007., subota

Pada snijeg

Ove godine ranije nego lani. Lijepo je ovako kroz prozor gledati kako pada. Svaki čas pogled prebacim preko monitora i uživam. Hm, ali ne samo u ljepoti prizora. Ne, ne. Već …. e ovo sad graniči s velikom zloćom – zbog onih u BB kući.
Možda neki od vas to nisu znali ali pratila sam i dosadašnje epizode BB, pišem, zapisujem, predviđam, naslućujem. Pitali su me hoće li knjiga izaći, neće, velim im ja. Pretekao me već netko, pa je objavio, mislim pred dvije godine tako, svoje zapise.


Image Hosted by ImageShack.us




Svake godine stanari su sve djetinjastiji i ako mi ne zamjerite rekla bih – s pomanjkanjem kulturnih i intelektualnih sposobnosti. Strašno. Veseli me što sam radila u školi i znam da nam nije baš mladost tako „zaostala“. Oprostite, ne zamjerite mi na iskrenosti. Ovi, ove godine imaju tako visoko mišljenje o sebi da me ulazak MM (op.a. Mateje Međimurke ) oduševio. Bila je neka nada da će malo uzdrmati uspostavljenu hijerarhiju : žene podložne, skrušene i ponizne ( mislim vrednujem ja te osobine kod ljudi ali u ovoj kombinaciji – ne ), a muškarci bahati, umišljeni i primitivni. Stipe prednjači u tome, nitko mu se ni ne pokušava suprotstaviti. Taj voditelj i vlasnik nekog narodnjačkog kluba u zaleđu Omiša ženu vrednuje samo izgledom. Mora izgledati kao porculanska figurica, a ona nema što razmišljati već samo njegove „umotvorine“ izvršavati. Užas. Vedran je zaista duhovit, ali se u ovoj dalmatinskoj grupi ne uspijeva nametnuti.
Ma ima još puno toga, ali nikako da napišem zašto mi je drago da pada snijeg zbog Dalmoša u BB. ( Za one koji ne znaju u meni je 50% dalmatinske krvi – pa imam pravo jače se osvrnuti na te južnjake ).
Danas im je valjda šoping zadatak pretočiti bazen u bačve, hehehe. E, neka se Dalmoši nauživaju snijega, jer uvijek kukaju – Joj kako je to lipo kad je sve bilo. Ajte sad.
Kad ste našu MM izbacili i niste tu curu razumjeli – neka vam je. Niste se potrudili vidjeti koliko je pametna, snalažljiva i druželjubiva, da o iskrenosti ne govorim.
Bravo Mateja – žao mi je što dulje nisi ostala, ali sad mi je drago, neka Štef organizira rad, a ovi podanici neka se smrzavaju.
Joj, kak sam zločesta, ali ne mogu drugačije, jer jučer sam za uvijek zatvorila bilježnicu sa zabilješkama o BB i ne da neću više gledati BB već ni RTL.
Danas ću utakmicu ( Hrvatska – Makedonija )slušati na radiju jer navodno RTL ju prenosti.
Jučer su mi se jako zamjerili. Po svim anketama i analizama MM nije trebala još izaći.
Sad mi je malo lakše – jer sam svoju ljutnju i čemer podijelila s vama.
I kako bi na kraju rekao simpatični mi bloger NKZ (op.a. nejte kaj zameriti ).
kisskisskiss

- 16:39 - Komentari (22) - Isprintaj - #

10.11.2007., subota

Srce

Image Hosted by ImageShack.us



Bila sam na kontrolnom pregledu kod kardiologa. Nalaz dobar. Ne promijenjen. Tako analizirajući UZV rezultate liječnik mi spomenu težinu srca.
Pa, zacrvenila sam se kako malo o tom mišiću znam. Učila sam nekad, valjda još u gimnaziji i sve pomalo zaboravila. Zato odlučih danas s vama ponoviti gradivo. Pa to nekako ovako reče moj kardiolog :
Srce je šuplji mišić, veličine stisnute šake, koji pumpa krv kroz krvne žile. Smješteno je u prsnom košu. Srce čovjeka ima masu 200-425g. Izvana ga štiti vanjska opna - osrčje. Srce je građeno od srčanog mišićnog tkiva. Dobro je prokrvljeno što mu osigurava dovoljno hrane i kisika. Ovaj šuplji mišićni organ podijeljen je mišićnim zidom na lijevu i desnu stanu. Svaka strana dijeli se na 2 dijela - manji je pretklijetka, a veći klijetka. Elastične opne - srčani zalisci reguliraju prolaz krvi iz pretklijetke u klijetku. Oni imaju ulogu ventila, propuštaju krv u jednom smjeru, iz pretklijetke u klijetku. Pritisak krvi koja prolazi iz pretklijetke u klijetku zatvori srčane zaliske, te povrat krvi nije moguć.



Image Hosted by ImageShack.us




A količina krvi koju srce u minuti ispumpa : 3 do 4 litre. To me jako iznenadilo. Možete zamisliti taj rad - u jednoj minuti !!!
I tako dođosmo do one uzrečice : U srcu te nosim ... i veli moj dragi liječnik da srce stvarno nema nikakve veze s emocijama. Srce je čista mehanika. Više sofisticiranosti imaju bubrezi.
Ma, dosta. I previše za danas.
Kako god, u srcu vas sve nosim....
...iako kažu da sve je to u glavi. naughty nut yes


cerekcerekcerekcerekcerekwavewavewave

- 16:38 - Komentari (26) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Listopad 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (6)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (6)
Veljača 2007 (10)
Siječanj 2007 (7)
Prosinac 2006 (3)
Studeni 2006 (6)
Listopad 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
-razmjenjuju zbivanja i događaje bivši učenici i umirovljena učiteljica

7-dnevna vremenska prognoza na temelju

rezultata prognostičkog modela ECMWF-a


( novije
informacije ...

za Čakovec
)

Kontakt adresa

riba2