_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

ponedjeljak, 04.06.2007.

BRONCA – SREBRO – ZLATO

Danas sam dobio jedan odličan e-mail s člankom za promina.blog.hr koji u cjelosti prenosim.

Zahvaljujem se Aniti na članku, a cijeloj ekipi cura i žena koje su predstavljale Prominu u Zadru, čestitam na postignutom uspjehu koji je za svaku pohvalu.


Udruga za sportsku rekreaciju žena «Relaks» iz Zadra, u subotu, 02. lipnja 2007. godine, održala je tradicionalni turnir žena u boćanju, pikadu, stolnom tenisu i odbojci. Osim zadarskih rekreativki na natjecanju su sudjelovale i članice udruga «Sport za sve» iz Murskog središća, Otočca, Vukovara, Zadra, Ploča, Ogulina, Metkovića i Promine. Našlo se tako na Danima relaksa 220 žena iz raznih hrvatskih županija, a svima je nekako osobito drago bilo vidjeti Vukovarke, po prvi put na ovakvom sportskom druženju žena.

Dvadesetak djevojaka i žena iz Promine (nekoliko iz Zagore i Siverića) uputilo se već u ranim jutarnjim satima u Zadar. Prema jasnim smjernicama naše Mace, podpredsjednice DŠR «Šport za sve - Oklaj», svima je bilo jasno da se ne smije ni u kojem slučaju kasniti, zaustavljati, ometati vozača p…pauzama i sl. Moralo se svakako stići na vrijeme ove treće godine našega sudjelovanja, jer ona je namjerila osvojiti ZLATO u boćanju.

Već prve godine pojavljivanja Zorica i Maca su osvojile broncu, a konkurencija od dvadeset ekipa je bila zaista teška. U samom Zadru djeluju četiri boćarska kluba i prema riječima predsjednika Boćarskog saveza Zadarske županije gospodina Tomislava Ćurka i voditeljice «Relaksa» Katje Pijace, bilo je to već tada neslužbeno žensko boćarsko prvenstvo. Druge godine našega pojavljivanja osvojile su srebro, učeći boćarska pravila u hodu. Priznat ćete, balote su ipak drukčija priča! No nisu se dale ni otezanjima s vremenom kad protivnice vode, ni iscrpljujućem hodanju za svakom boćom.

Ove godine je sudjelovalo 26 boćarskih ekipa i natjecanja su počela već u petak. Pljuskovi su nas ometali sve do podneva, ali Macu i Zoricu ništa nije omelo i zlatna medalja u boćanju je ove godine njihova, a Maca je proglašena i najboljom boćaricom.

Dok su one osvajale zlato odigravale su se prave drame na odbojci. Ekipa iz Promine , predvođena izvrsnom Anom Škarpom, pobijedila je Vukovarke, ali protiv Relaks II ekipe nije imala šanse. Ipak su u njoj tri profesionalke i tri veteranke, ali našu Anu su pozvali da im se pridruži među profićima. Osobito dobre su bile odbojkašice Otočca i Murskog središća. Od sedam ekipa Prominke su se smjestile u zlatnoj sredini.

Na stolnom tenisu ove godine nismo sudjelovale, ali smo u Prominu donijele sva odličja za pikado. Natjecalo se 66 žena sve dok se s odbojke nisu vratile Ankica Gojčeta i odnijela zlatnu, Ana Škarpa i Ana Juric, pa odnijele srebrnu i Nada Duvančić, brončanu medalju.

Iako su medalje, priznanja i nagrade važne, najdojmljivije je s ovih susreta druženje starih prijatelja kroz rekreaciju i zabavu. Svečano otvaranje susreta započelo je u 11,00 h, a nazočili su mu, osim istaknutih zadarskih sportskih dužnosnika, dogradonačelnik Zadra i saborska zastupnica Mirjana Brnadić, naša Prominka s kojom smo se upoznale i popričale.
Turnir je trajao skoro cijeli dan, a nakon iscrpljujućeg, ali i zabavnog natjecateljskog dijela, članice zadarske udruge «Relaks» ugostile su sve svoje gošće na večeri, u restoranu (pazi sad – jednog Prominca) gdje se ugodno druženje nastavilo uz glazbu i ples do sitnih sati.
Sasvim slučajno, Maca je osvojila i jedan prijelazni pehar, koji mora brižno čuvati godinu dana, no za pojedinosti oko «tog slučaja» morate se obratiti njoj osobno.


Anita

Zahvaljujem se Aniti na odličnom članku, a cijeloj ekipi cura i žena koje su predstavljale Prominu u Zadru, čestitam na postignutom uspjehu koji je za svaku pohvalu.

- 12:43 - Komentiraj post (6) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić