Priroda Djeca Mi

srijeda, 15.06.2011.

Prvašići i petaši Komareva

Krajem školske godine prvašići i petaši zajedno su došli na mali izletić na naše imanje. Odmah na početku zahvaljujem se divnim učiteljicama koje su tijekom godine dolazile s djecom i tako smo započeli jedno novo i dobro druženje s našom školom. Jelena, Nives i Lidija probile su led i svojim velikim angažmanom i željom da djeca što više surađuju i nauče, koriste i ono što na imanju imamo za pomoć u nastavi.
Ideja je bila da se maleni malo upoznaju sa razrednicom koja će ih voditi od petog razreda, da proslave kraj godine i sami si pripreme hranu koju će jesti.
Kažu da su petaši bili malo razočarani jer moraju ići s tim klincima, na početku...


Krenuli smo s uspostavom komunikacije s Patriom. Poigrali smo se zamjenom mjesta. Djecu smo potrpali u manjež, a konja ostavili vani. Samo su je mazili, nekima je to bilo prvi put, neki su mi na početku odmah rekli da ni u ludilu ne misle dirati konja jer se boje, no super je bilo što su i ti uspjeli nadvladati svoj strah. Jeeee...

Photobucket

Krećemo na vrtove.

Photobucket

Prvašići su svoju vatru zapalili bez problema, odmah.

Photobucket

Petaši su krenuli dobro, ali se iz nepoznatog razloga ugasila. Učiteljice Jelena i Lidija kreću u pomoć i situacija je svladana.

Photobucket



Photobucket

Vatra je buknula, vjerujte, još na ovako jako razgorenu uspjeli su staviti prve kobasičice:)

Photobucket


Photobucket

Dok su došli do žara, jednu su turu sendviča već pojeli, svima je bilo savršeno dobro.

Photobucket

Ne, ne, Lidija ovdje ne pleše indijanski ples(koji volimo i često plešemo na imanju) samo trga grane za dodati na vatru:)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Odlučili smo staviti samo ove "radne fotografije". Super je što su klinci sa sobom ponesli i dekice, odlično mi je to kad su posve opušteni, silna je to energija. Nakon pripremanja hrane stvarno su se svi zabavljali, više nisu brinuli koliko tko ima godina. Iza sebe su sve pospremili i javno ih moramo pohvaliti kako su bili brižni.
Ideja o roštilju je njihova, a pošto je nama važno da svaka grupa nešto konkretno napravi, objeručke smo je prihvatili jer i pripremanje hrane u životu je važno, a raditi nešto konkretno sa hrpom svojih prijatelja uvijek je odlično iskustvo i povezuje sve.

Uživajte u ljetu, a na jesen se vidimo.



- 19:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #