11

srijeda

rujan

2013

Vlak u moru

Evo u zadnje vrijeme se nešto priča o privatizaciji u željeznicama, o tome kako je sustav zastario, neodržavan i svašta nešto.
I koje je rješenje? Naši bi to odmah strancima prodali.
Zar mi ne možemo bolje? Zašto ne bi lokomotive i vagone jednostavno pobacali u more.
Mislim da bi to bilo puno bolje od prodaje strancima.

Bacanjem vagona u more stvorili bi se umjetni grebeni koji bi postali poželjna staništa za morsku floru i faunu. To bi pozitivno djelovalo i na očuvanje postojećeg morskog ekosistema jer tamo gdje se bace vagoni i lokomotive ne bi mogle prolaziti koćarice i to bi bila dobra zaštita od pretjeranog izlovljavanja i uništavanja ribljih staništa.
Vagoni bi bila stvarno odlična staništa za riblji svijet.
Uvjeren sam da bi se u vagonima prve klase mrijestila prvoklasna riba.

Ne treba posebno naglašavati kakve bi tek benefite bacanje vlakova u more dalo našem turizmu. Bili bi prava atrakcija za ronilački turizam. Vlakovođe i skretničare bi mogli prekvalificirati u instruktore ronjenja i podmorske turističke vodiče. To bi bilo dobro za naš turizam. A što je dobro za turizam dobro je i za nas.
Dakle, bacanjem vlakova u more obogatili bi Jadran i našu turističku ponudu. Bolje da ulažemo u turizam gdje smo konkurentni nego u željeznice koje samo gomilaju gubitke.

A što reći o Croatia Airlinesu kojeg Vlada isto želi prodati strancima. Zašto ne bi i tu ponudili neko bolje rješenje. Zar ne bi mogli i s avionima u more?

Avione učinimo vodonepropusnim tako da mogu kao podmornice pod morem roniti. Na motorima koji se nalaze na krilima aviona umjesto propelera stavimo propele i podmorska vožnja zrakoplovom može početi.
Pa to bi bila prava turistička atrakcija. PODMORSKI ZRAKOPLOV !!!
Savršena stvar za turističko razgledavanje našeg podmorja.

Pa onda se iz kokpita putnicima javi kapetan podmorskog zrakoplova: „Dragi putnici upravo letimo na 15 metara dubine. Lijevo od nas možete vidjeti ostatke HŽ Carga koji su privukli obilje riba i algi i drugih morskih stvorenja.“

Zar to nebi bilo nešto originalno, veselo, zanimljivo i korisno za sve. A ne ovi naši bezveznjaci iz Vlade. Ne znaju kako rješiti probleme pa jedino što predlažu jest rasprodaja. Misle ako prodaju drugome onda to više nije njihov problem i uspješno su riješili još jedno goruće pitanje u zemlji.

A evo i nekih primjera kako su to drugi napravili. Tako da ne ispadne da otkrivamo toplu vodu jer slična rješenja već postoje. A kako u članku možete vidjeti da se u more potapaju brodovi moglo bi to biti i rješenje za našu posrnulu brodogradnju. Gradimo brodove za potapanje!

Evo i slike potapanja vagona u more:



Za kraj jedna anketica:

Što napraviti vagonima i lokomotivama HŽ-a
  
pollcode.com free polls 



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.