16

četvrtak

rujan

2010

Ususret MMF-u

Izgleda da se lagano moramo pripremati za dolazak MMF-a. Poznato je što oni traže i sad je stvar u tome kako izigrati MMF, a da ispadne kao da smo ispoštovali njihove uvjete o smanjenju javne potrošnje itd.

Predlažem hajku na javne službe i zahtjeve za otkazima. Onda kad se dobro isprepadaju ljudi, vlada odluči pomoći nama i prevariti MMF. Odluče da će na državnoj plaći ostati samo osnovne djelatnosti po službama dok će drugi kao čistačice, portiri, domari pa i dio računovodstava( posebno u školama), prijeći u privatne firme koje će obavljati usluge čišćenja i održavanja javnih ustanova. Naravno, tako će se podijeliti javne službe, zaštiti će se oni na vrhu i obrazovaniji, a za ove dolje koga briga, što nisu učili.

Kad se to privatizira moći će se smanjiti i plaće čistačicama, portirima...
Tako ćemo potaknuti poduzetnički duh koji će u konkurentskom okružju u želji da dobiju posao smanjivati plaće i prava radnicima.
Ovako ćemo imati manje zaposlenih u javnim službama(iako u stvarnosti ne), uštedjeti će se na troškovima (iako će se osiromašiti najsiromašniji) i ostvariti će se dojam da se potiče privatno poduzetništvo (koje to nije jer živi od države).

Ovime se postiže još jedna važna stvar. Micanjem onih s najmanjim plaćama iz javnih službi statistički će porasti prosječne plaće u javnim službama. A smanjivanjem plaća ovima što se prebace u privatne firme, možda malo padne prosječna plaća u "gospodarstvu" i tako će ispasti da vlada pomaže zaposlenima u javnim službana da njihove plaće prate plaće u gospodarstvu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.