Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • The Art Of Being Yourself

    .

    avatar

    22.04.2018. (12:14)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Je..nije lako ljude prihvatiti onakvima kakvi oni uistinu jesu...Vrlo rado bismo ih na stotine načina mijenjali sukladno našim pogledima na svijet i život..Poznato? Osha sam čitala davno...

    avatar

    22.04.2018. (13:00)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ima nešto u tome što pišeš. Ipak, to je vrlo ozbiljna i opširna tema da bi se sve moglo reći u jednom postu, a pogotovo u jednom komentaru na takav post. Zato ću se suzdržati od daljnjeg pisanja.

    avatar

    22.04.2018. (17:17)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Dnevnik - ljude je jako lako prihvatiti onakvima kakvi doista jesu. S ovim pitanjcem "Poznato?" možda si htjela sugerirati kako upravo ja želim prilagoditi druge svom pogledu na svijet? :) Ma mustra si ti, nema šta. :) Ali ja to ni pod razno ne želim.

    Semper - tema je u osnovi jednostavna. Čim nam postane jasno kako okolina funkcionira i što čini, više je se ne može doživljavati ni kao ozbiljnu, ni kao dobronamjernu, ni kao prihvatljivu. Okolina truje svoje članove, to je milijon posto sigurno, i ima neke svoje šizofrene ciljeve koji su uglavnom nespojivi sa prirodnim razvojem i cvjetanjem ljudskog bića.

    avatar

    22.04.2018. (20:57)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    @Art- ma ja te samo malo zezam ..Pažnju mi je privuklo kako u odgovoru Semperu koristiš termin "okolina". Preporučam ti (ako već nisi dosad) čitanje štiva Vadima Zelanda:Transurfing. Zanimljivo je.

    avatar

    22.04.2018. (21:53)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Pogledat ću.

    avatar

    23.04.2018. (08:50)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Zaista zanimljiva muzička numera. :) Ja volim pročitati Osha Rajneesha, ali samo ovako u malim dozama. Početkom devedesetih sam ga čitao od knjige do knjige, bio mi je odličan, onda sam ga kasnije počeo smatrati djelomično površnim, ne zbiljski prosvijetljenim, ne zbiljski duhovnim, više dobrim psihologom koji odlično varira vanjske, svjetovne istine i njima žonglira krajnje efektno. Danas mislim da sam ipak bio dosta nepravedan prema njemu, pa ipak, i dalje ne mogu pročitati neku njegovu knjigu u cijelosti, već mi nakon nekoliko stranica dolazi taj osjećaj, da mi ne treba takva literatura, takvo psihologiziranje, ma kako lijepo i nadahnjujuće bilo. Ne trebaju mi više nikakve zgodne misli. Ramana Maharshi, međutim, s druge strane, kaže samo jednu jedinu rečenicu i ona u meni odzvanja tišinom, još dugo, puna neopisiva unutarnjeg naboja. Ipak, Osho je odličan, oko toga nema dvojbe.

    avatar

    23.04.2018. (13:49)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Mariano - ma da, to je stvar individualne potrebe. Sad mi pada na pamet da sam u post mislio ubaciti i rečenicu (pa sam zaboravio) kako ja ovdje ne preporučujem Osha drugima za čitanje, nego preporučujem da si svatko nađe točno ono štu mu odgovara, odnosno ako nekome ne odgovara ništa, onda najbolje ništa. Sve je to vrlo individualno i teško netko može znati što treba nekome drugom. Puno puta mi se dešavalo da me naprosto nešto oduševi i onda očekujem kako će to oduševiti i nekog drugog, pa toj osobi pun entuzijazma preporučim to i to, i onda vidim da ona nije ni okrznuta s tim nečim. U svakom slučaju, prava knjiga u pravo vrijeme služi kao duhovni lijek. Ali, najbolje je kad se uzima u preventivne svrhe, kao i u svakom drugom segmentu zdravlja.

    avatar

    23.04.2018. (20:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...