Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • luki 2

    Agičić, porijeklom Poljakinja, odlična je! Čitala! Pozdrav, L+B+G

    avatar

    06.11.2017. (14:54)    -   -   -   -  

  • stara teta

    kaj se tiče kojekakvih sajtova, mnogi se tamo prče i pokazuju svoje ne/znanje. petljaju se u sve i svašta, možda su čak i čitmeni i pismeni (znači da ne prave pravopisne pogreške). no to ne značiu da znaju. iako misle da znaju, čim su se orpedijelitli za neki stav. a to su učinili jer su pozobali neke "informacije" pa na temelju njih stvorili (ma vidi čuda) vrlo slično mišljenje. pogotovo kad iza toga stoji neka ideja, opće gledanje, većinsko ili trendovsko mišljenje. ah, kako to godi osjećaju "ispravnosti", samodopadnosti. pogotovo ako se ugodno osjećaš plasirati tu silnu pamet u javnost. jer, nije baš sve potpuno anonimno, neki znaju tko si8. pa će te u stvarnom životu više uvažavati. baš kako te na netu uvažavaju istomišljenici. no, dobro, to je jedna problematika koju se može trančirati.
    osnovna tema je još opasnija i indikativnija: nedostatak znanja, spoznaja i usvajanje informacija koje se inače uče već u osnovnoj školi, a ako itko smatra sebe imalo intelektualnim tipom, onda (usprkos normalnom zaboravljanju) ipak vlada nekim znanstvenim informacijama. tragično, ali ne vladaju ni onim iz osnovnjaka, ne vladaju ni zdravom logikom, niti razumiju ikakve algoritme dokazivanja činjenica. neznanje, intelektualna tupost, rigidnost stavova, nefleksibilnost baratanja činjenicama, anuliranje i očitog, nesposobnost povezivanja, aludiranja, neimanje imaginacije, nesigurnost u donošenju zaključaka i lakomisleno usvajanje rješenja koja naizgled zvuče logično, automatizam nekritičkog prihvaćanja i selekcije. zato što vlastitog selektivnog i intelektulnog sistema nema. a nema ni na temelju čega imati kad nedostaju upravo ona prvospomenuta osnovna znanja i saznanja o svijetu oko nas.
    sistematizacija podataka što je znanstveni rad, po kojim je kriterijima znanstve, što i kako, zašto i odakle, koje su potvrde, reference, usporedbe, autoriteti (i jesu li ti autoriteti provjereni i provjerljivi, isto kao i predočene informacije...)... gleč, ponekad mi dojde na pamet ona stara horacijeva (mislim da je treća knjiga oda, prvi stih): odi profanum vulgus et arceo. u današnje doba kad se informacije mogu i dobiti i abreagirati i provjeriti, da mi neka kokoš tumači o kemtrejlsima ili kako nam meću čipove uscjepivo etc., stvara mi mučninu i osjećaj nemoći. no, vladajući neobrazovanima i neispravno informiranim ljudima može se bolje manipulirati i zarađivati pare.

    avatar

    07.11.2017. (15:12)    -   -   -   -  

  • viviana

    Sačuvaj bože današnjeg foruma.hr! Nekad je on i bio nešto, imao kvalitetu, a danas je dno dna.
    Odličan si članak napisao!

    avatar

    07.11.2017. (17:49)    -   -   -   -  

  • Biljka112

    viviana, slažem se da je forum.hr najveće smeće od foruma na ovim prostorima. Glavni krivac je administratorica Nica koja će forum.hr vjerojatno uništiti do kraja. Prostrana je i dopušta vrijeđanja i trolanja nekih tema i diskriminaciju nekih korisnika, dok neke druge štiti kao ličke medvjede, iako su zaslužuli izgnanstvo sa svih foruma ovog svijeta.. Mnoge teme su ostale bez moderatora jer nitko više ne želi raditi po njenim fašističkim zahtjevima. Ona je jedno teško smeće od babe koja će vjerojatno konačno uništiti to smeće od foruma!

    avatar

    23.07.2019. (09:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...