Komentari

kamena-kucica-na-skoju.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • kamena

    sviđa mi se tvoj blog. teme o kojima si do sada pisala su tako žive i svakodnevne, a o njima se malo govori. mislim da se ne govori puno jer se rješava vrlo malo,i teško se do rješenja dolazi.
    ja sam isto iz dalmacije, i čini mi se da moja, i svaka druga obitelj u ovim krajevima ima sličnih problema. i nisu samo problemi upisi u zemljišnicima, problem su i aktualne podjele u kojima često nema dogovora, pa ostaje upisano suvlasništvo, i opet se ne zna šta je čije.
    pratit ću tvoj blog, kao što sam pratila i codeov. suprug i ja smo sagradili kuću tijekom zadnje godine, i sad mi je žao što neke činjenice nismo zapisivali, i napisali memoare, jer bilo je miljon situacija da ne znaš "bil se smija il plaka", od diobe, dozvola, iskopa, gradnje....
    još uz to sam geodet, tako da relacija zemljišna knjiga-katastar su moja svakodnevnica. jesi vidila kad da je u vlasničkom listu upisan "muški porod koji će se roditi od tog i tog?" ja sam se nagledala svačega....! pozdrav i samo nastavi! (dada 12.08.2009. 08:23)

    dada, baš si me razveselila sa svojim prvim komentarom na moj blog. Drago mi je da ti se sviđa, trudit ću se i dalje, jer stvarno mislim da su ovo prevažne teme za društvo, a toliko marginalizirane i zanemarene. Hvala na podršci i veliki pozdrav. (kamena 12.08.2009. 10:59)

    ARHIVA
    _____________________

    avatar

    11.08.2017. (20:41)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zanimljivo o zemljišnim knjigama i drugim stvarima koje zbilja traže jednostavnost i jasne zakone. Nadam se da si uspješno okončala ove zavrzlame, a za sada ja nisam imao problema.

    avatar

    11.08.2017. (21:02)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ovo je tribalo rišit za vrime "mraka", kad je sve bilo "naše" - društveno! :-)))

    Sada postoji čl. 48 koji govori:

    "Jamči se pravo vlasništva. Vlasništvo obavezuje.
    Nositelji vlasničkog prava i njihovi korisnici
    dužni su pridonositi općem dobru.
    Jamči se pravo naslijeđivanja"

    Pa ti sada reci kako izbrisati sve suvlasnike, da ostane samo jedan!?? :-))

    avatar

    11.08.2017. (21:51)    -   -   -   -  

  • kamena

    nisam još posve prekinula "pupčanu vrpcu" s odvjetnikom, gogoo :), ali tu sam negdje blizu :) i sve u svemu zadovoljna, mada... ono najteže i najgore, što se u međuvremenu desilo, nisam još javno ni podijelila, ali budem... u sklopu ovih "starih" aktualnosti, s time budem zaključila štoriju, barem za sada, jer, sve dalje je daleko i neizvjesno... bi'će uvijek nekakvih tema za pisanje, u to dileme nema :)

    avatar

    11.08.2017. (22:00)    -   -   -   -  

  • kamena

    e da, gogoo :) drago mi je za tebe, da nisi imao problema... sretnik si, vjeruj :)))

    avatar

    11.08.2017. (22:03)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Joj, što će to još biti...:((((( A kod nekih, koji dijele vlasništvo, doista je komplicirano....Nažalost! A mi se ne snalazimo - ni u jednostavnosti...:((
    Hvala na lijepim riječima za seku - još ne znaju što je :(((( Pusa, pozdrav od L+B+G

    avatar

    12.08.2017. (00:02)    -   -   -   -  

  • kamena

    jasno mi je, geomire :) da je i bi'će, sve teže i teže... ko ni sredija za "mraka", magarac je i bija i osta :)

    avatar

    12.08.2017. (10:00)    -   -   -   -  

  • kamena

    baš tako, luki 2 :) šta će to još biti, sam Bog zna, ma se teško nadat boljem... oli nas nisu rasprodali za šaku škuda, i mimo smeća od zemljišnih knjiga :((( ... čije je da je, svaka vlast grabi ča 'oće, i po svojon miri štanca zakone :(((

    avatar

    12.08.2017. (10:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...