Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Mirče

    On ti je kako vitar puše,privrtljiv,a ko će mu znat,sad vako sad nako,nije mu virovat,ma pušći ga,goni ga vragu i kako još ne...
    Reklo bi se ovako u mojim Miljevcima priko kojih si iša u Nos Kalik opisujući ih u jdnom postu...
    A ko zna koji je vitar puva kad su se oni iz Nos Kalika odmetnuli onih devedesetih...možda baš njihov severac...
    Lip post!

    avatar

    03.08.2017. (08:34)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Da su nekad gradili prema prirodi i vjetrovima, jesu.
    A zašto smatraš klima uređaje velikim zlom?

    avatar

    03.08.2017. (08:52)    -   -   -   -  

  • j.

    Uživao sam u Tvome postu kao i mnogo puta do sada. Još zimus sam kod sebe ustanovio kako mi je zima unatoč svim nedaćama bar malkice drža od ljeta jer se od hladnoće lakše obraniti, tim više što ova civilizacija bahato i samoživo sve manje koristi plodove prošlosti. No, neće ni ova vrućina vječno, pa se već radujem šetnjama šumom u zoru i potregama za prvim vrganjima nakon ljetnih pljuskova kroz koji dan ili tjedan. A maestrale i mora ćemo ostaviti za neke druge, manje vruće prilike, kada čovjek uz obalu može šetati gotovo sam i u mnogo ugodnijim uvjetima. Pozdrav!

    avatar

    03.08.2017. (10:28)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Kod nas na Kvarneru još uvijek ima dosta maestrala, a i burina. Naravno, i bure i juga, a da se grane ne savijaju kako vjetar puše pukle bi. Klima uređaje ni ja ne volim, ali volim maestrale. (Pasko, neće nam dat smorac već loviti... PH).

    avatar

    03.08.2017. (10:43)    -   -   -   -  

  • kamena

    i ja držin da su klime zlo, i za atmosferu, i za zdravlje (ja jeman i ventilator, i draže mi je njega upalit), ma kad je već tako kako je, ne ide mi u glavu, zašto ih tako nenormalno "raspale", da je to za razbolit' se stvarno... nikidan ulazi muž na benzinsku, pa "ispali" - izvinite, jel' vi tu držite meso!?... a dvi mladice se samo nasmijaše, šta će... ne bi se začudila da i ne mogu korigirat' jačinu, ka' šta ne mogu u šoping centrima... a va'jalo bi malo maeštrala, a e...

    avatar

    03.08.2017. (12:53)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Zaljubljen sam u vjetrove mora! Popizdin kad mi netko umjesto tramuntane govori sjeverac, umjesto juga - jugositočnjak, a pogotovo, kako i ti kažeš, umjesto maeštrala – sjeverozapadnjak. Pa nismo valjda u filmu „Sjever-sjeverozapad“. Bura se još jedino drži. Kako slabo pamtim, nosim u novčaniku vjetrulju s imenima vjetrova Jadrana – tramuntana, bura, levant, jugo, oštor, lebić, pulenat, maestal (maeštral). Negdje na internetu našao sam jednom zgodom opširan opis tih vjetrova pa i to čuvam u lapu.

    Na kraju, ne iščezava maestral samo iz prognoza. Prošle godine (ove ne znam kako je jer me more vidjet neće) bilo je malo dana da je puhao pravi maestral. Sve je to bilo nekako šuć-muć pa prolij. A nekad, kad je počeo prije podne nije prestajao do kasnog popodneva. Izgleda da ni Onaj na nebu više ne vodi brigu o njemu :-)?

    avatar

    04.08.2017. (16:26)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Mirko, tamo je zbog konfiguracije terena vjerojatno moguće da istovremeno puše više vitrova
    Lasto, mislim da su nisu zlo u ustanovama kao što su bolnice ili slično, ali ljeti, kad smo na neki način primorani da neprestance ulazimo-izlazimo iz zatvorenog u otvorene prostore, te nagle promjene temperatura nikako jne mogu biti dobre.
    J - žudimo za takvim prilikama!
    gogoo, nema do kvarnerske tramuntane
    kamena, razumimo se
    semper contra, Bome, vidim da ćemo i mi morat uskoro u panici bježat kao Cary Grant

    avatar

    08.08.2017. (18:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...