Komentari

blogdogg.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • lion queen

    sjećam se kao danas kad su samohranoj majci jednog djeteta kosorici dolazili pod prozore stana u kojem živi, samo zato što je žena zarađivala za život svoje sirote obitelji. ali onda je to bilo društveno-prihvatljivo ponašanje demonstrirati silu ispred njenog stana. ne sjećam se nikakvih blogoprosvjeda na tu temu, kao kad je rene u pitanju. znači li to da su neki jednakiji od drugih ili?

    avatar

    09.05.2016. (20:32)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ovdje se govori o mediju kao sredstvu govora mržnje. radi se o tome da bi takav medij drugdje bio ugašen odmah. ovdje je to mainstream.

    avatar

    09.05.2016. (20:38)    -   -   -   -  

  • lion queen

    zašto bi bilo koji medij bio ugašen iz bilo kojeg razloga. nije li sloboda govora upisana u hrvatski Ustav. svjedoci smo da kad netko za nešto s čim se ne slaže, napiše da je govor mržnje, odmah intervenira policija, kao u najgore doba jugo-mračnjaštva, kao da hrvatski ustav ne postoji. što se mene tiče, može svatko laprdati što god hoće, gdje hoće i kako hoće i za mene je svo to laprdanje sloboda govora prema hrvatskom ustavu. smiješno je kažnjavati nekoga zato što je nešto rekao. zapravo nije smiješno već katastrofalno. opet će se morati šaptati ono što misliš, kao što je to bilo u jugoslaviji. ovo je sada hdz-ova i mostova vlast, u kojoj se ljude kažnjava i goni policijom, ako kažu nešto što je nepoćudno srbočetničkoj manjini. jer ako su svi hrvati ustaše, onda su svi srbi četnici i točka. ako će se po tom pitanju brojati krvna zrnca, nek se broje. svima.

    avatar

    09.05.2016. (21:14)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    kakva sloboda govora o čemu ti pričaš? pa jel sloboda govora objavit nečije privatne podatke i pozivat na linč??? jel sloboda govora prijetit Violićki, Danijeli Trbović, Gordani Rakić? sram te bilo da kao jedna žena možeš branit te fašističke spodobe! kakvo jugo mračnjaštvo? jel to ono doba kad si se besplatno školovala i hranila? jel po tome pljujete sad? napravili ste ruglo od države sa kojom niko normalan ne želi imat posla, precjednica nam je sisata cajka, a premijer pajac koji ne zna prostu rečenicu na materinjem jeziku sastavit-pitao sam se možete li nać nešto gore od sanadera, a sad vidim i jasno mi je da vi uvijek možete gore-u tome ste prvaci svijeta!

    avatar

    10.05.2016. (12:01)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Besplatno školovanje i sloboda govora su različite stvari.
    Moj je ujac ogulio tri godine radi nekog političkog vica, inače se politikom nije bavio!
    Bilo je puno socijalnih pogodnosti u Jugoslaviji, ali nije bilo ekonomske baze da se sistem održi! Umjetno održ avana tampon zona!
    Sloboda medija i govora bila je NULA!

    avatar

    10.05.2016. (17:16)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    a kako je onda snimljeno Malo misto? totalna kritika socijalizma. brojni filmovi i knjige su pisane, disidenti kao Havel, Mrožek igrani su u kazalištima širom Jugoslavije. slobode govora je bilo i ne znam čemu uopće mjeriti to sa današnjicom-pa nije li veća cenzura kad ja ne govorim nešto javno jer će me bujančevi squadristi sačekivat ispred haustora? govorim vam da je 2016. godina i da je sloboda govora izvitoperena u nešto što nikad nije bila i neće nikad bit

    avatar

    10.05.2016. (19:47)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Stega je popuštala s vremenom, ali se protiv sistema nije smilo govorit, uostalom bilo je obavezno mišljenje komiteta SK za direktore firmi, sve do negdi druge polovicer 80-ih, a za prosvjetu si triba krit ako ideš iu crkvu.
    Šta je bilo 70-ih!? Pa nisu Budiša, Gotovac i sl. bili teroristi!
    A prijetnje nek se prijave policiji! Znam da ima puno nedostataka jer su ljudi navikli na netoleranciju, ali koja prijetnja se je ostvarila? Ne pravdam nikakve ultra tipove!
    Jedni mogu vriđat i karikirat stvari i to je umjetnička sloboda a druga strana kad slično čini to je govor mržnje.
    (Usput, kako je Tito sklapa rečenice!?)

    avatar

    10.05.2016. (21:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...