KICKBOXING

petak, 30.11.2007.

SP Coimbra - drugi dan kvalifikacijskih borbi

a odrađene su i polufinalne borbe



Danas, u petak 30.11. nastavljeno je Svjetsko prvenstvo s kvalifikacijskim borbama u disciplinama semi i full contact, odrađene su sve četvrtfinala i polufinalne borbe.

Drugog dana natjecanja hrvatski reprezentativci su imali sljedeće nastupe:

Semi contact:

-84 kg - Giuseppe De Marco (Ita) - Zvonimir Gribl (Cro) - 11:14
Tijekom cijele borbe Zvonko je održavao bodovnu prednost nad iznmno brzim Talijanom. Ovom pobjedom, Zvonko je osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale gdje će se u borbi za srebrnu medalju susresti s Grkom Andreasom Aggelopulosom već danas popodne.

-84 kg - Andreas Aggelopulos (Gre) - Zvonimir Gribl (Cro) - 12:11
Vrlo izjednačena borba dva odlična borca. Tijekom cijele borbe izmjenjivali su se u vodstvima po jedan bod. međutim, Grk je u zadnjim sekindama bio koncentriraniji i brži, i Zvonko jednostavno nije u zadnjim sekundama stigao izjednačiti. Ovom izgubljenom borbom Zvonko je ostao na jutros osvojenom 3. mjestu i osvojio je brončanu medalju.

-89 kg - Marko Deša (Cro) - Roberto Montuoro (Ita) - 23 : 24
Borba dva stara znanca još s prethodnog svjetskog prvenstva 2005. u Szegedu kada je Marko tijesno pobijedio Roberta u borbi za broncu. Tijekom cijele borbe Marko je vodio bod, dva, do pred sam kraj kada je Roberto izjednačio. Odigran je i produžetak, u kojem je roberto stekao prednost jednog boda i pobijedio. Ovom izgubljenom borbom, Marko je ostao na ždrijebom dobivenom 5. mjestu.

-94 kg - Schalk Labuschagne (RSA) - Pero Gazilj (Cro) - 6:13
Pero je ovu borbu odradio u svom poznatom stilu - nožnim tehnikama. Cijelo vrijeme imao je inicijativu i prednost. Ovom pobjednom Pero je osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale koje će se održati tijekom popodneva. U borbi za srebro susresti će se s Britancem Markom Brownom.

-94 kg - Mark Brown (GBr) - Pero Gazilj (Cro) - 15:16
Vrlo izjednačena borba između nižeg, ali vrlo brzog Britanca i našeg Pere koji je pokušavao cijelo vrijeme bočnim nožnim tehnikama održati prednost. Cijelo vrijeme borbe izmjenjivala su se vodstva, a zadnjih nekoliko desetak sekundi, Pero je ostvario prednost koju je sačuvao izlaskom s tatamija 2 puta, zaradivši opomene, ali sačuvavši rezultat. Zanimljivost ovog meča bio je u 2 rundi iznenadni udarac Pere u nogom glavu Britanca nakon čega je Britanac gotovo 2 minute odležao na podu. Nakon oporavka, prvi sljedeći udarac Britanca bio je vrlo snažan udarac iz okreta nogom u glavu Pere, nakon čega je Pero skoro dvije minute odležao na podu. U oba slučaja, suci su procijenili da udarci nisu bili ni prejaki niti nepravilni. Ovom pobjedom Pero Gazilj plasirao se u finale i već sada osiguravši srebrnu medalju i titulu viceprvaka svijeta.

+94 kg - Mario Samirić (Cro) - Marco Culiersi (Ita) - 15:19
Od samog početka Talijan je preuzeo inicijativu i cijelo vrijeme je održavao prednost. Mario se pokazao znatno bolji nego u njihovom prošlom susretu na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Lisabonu. Ovom izgubljenom borbom Mario je ostao na jučer osvojenom 5. mjestu.

-70 kg - Fatma Siyimer (Tur) - Ana Znaor (Cro) - 9:19
Ana je ovi borbu odradila s lakoćom. Na početku 3. runde ostvarila je prednost od 10 bodova i borba je prekinuta. Ovom pobjednom Ana je osvojila brončanu medalji u plasirala se u polufinale. Tijekom popodneva u brobi za srebrnu medalju očekuje je Njemica Adriane Doppler.

-70 kg - Adriane Doppler (Ger) - Ana Znaor (Cro) - 18:15
Vro brza Njemica tijekom prve i druge runde održavala je prednost jednog boda, a na samom kraju druge runde ostvarila je prednost od 3 boda. Ana je početkom treće runde izjednačila, ali je nakon dobivenog udarca u glavu pred kraj 3. runde izgubila koncentraciju i Njemica je ostvarila prednost od 3 boda. Ana je ovom izgubljenom borbom ostala na jutros osvojenom 3. mjestu čime i brončanoj medalji.

Full contact:

-75 kg - Božo Perišić (Cro) - Francesco Margiota (Ita) - 1:2
Vrlo izjednačena borba, međutim po ocjeni 2 suca, Talijan je stekao prednost u zadnjoj rundi i time odnio pobjedu. Božo je ovom izgubljenom borbom ostao na jučer osvojenom 5. mjestu.

-86 kg - Luka Kalmeta (Cro) - Sergey Bogdan (Rus) - 0:3
Luka je pokušao u svom stilu iznenaditi Rusa, ali ruski je borac preiskusan da bi dozvolio iznenađenja. Rus vrlo brz, precizan, a Luka je pokušavao svojim krošeima nešto napraviti. Kada je Rusa i pogodio, taj kao da ništa i nije osjetio. Jednoglasnom odlukom sudaca Luka je izgubio ovaj meč i ostao na jučer osvojenom 5. mjestu.

-91 kg - Miroslav Šarac (Cro) - Denis Symkin (Ukr) - 0:3
Izjednačena borba u prve dvije runde - blaga prednost Šarca u prvoj rundi, blaga prednost Ukrajinca u drugoj rundi, međutim u trećoj rundi Ukrajinac je bodobno bolji, a i Šarac je dobio negativan bod zbog hvatanja i to je konačno presudilo u korist Ukrajinca. Ovom izgubljenom borbom Šarac je ostao na 5. mjestu dobivenom po ždrijebu.

+91 kg - Hafiz Bahsaliyev (Aze) - Marko Tomasović (Cro) - 1:2
U prvoj rundi blagu prednost stekao je Azerbejđanac, ali je Marko kasnije stalnim napadima i preciznim udarcima sticao bodovnu prednost. Druga i treća runda prošli su u blagoj prednosti Marka. Marko je odnio pobjedu u ovoj vrlo izjednačenoj borbi. S ovom pobjedom Marko je osigurao ulazak u polufinale i brončanu medalju. Polufinalna borba će biti navečer, a očekuje ga vrlo snažni Finac Jukka Saarinen.

+91 kg - Jukka Saarinen (Fin) - Marko Tomasović (Cro) - 1:2
U ovoj je borbi Marko više poentirao, mada su njegovi udarci bili slabiji. Presudio je veći broj bodova ostrvaren u stalnoj inicijativi Marka. Marko je ovom pobjedom osigurao srebrnu medalju i ulazak u finale. U finalu ga očekuje Rus Alexey Tokarev koji je u polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Tihamera Brunera.

-48 kg - Željana Piteša (Cro) - Olesya Gladkova (Rus) - 0:3
U četvrtini finala Željana je imala svoju prvu borbu na ovom Svjetskom prvenstvu. Jednoglasnom odlukom sudaca željana je izgubila od znatno snažnije i preciznije Ruskinje. Ovom izgubljenom borbom Željana je ostala na ždrijebom dobivenom 5. mjestu.

-56 kg - Jelena Radoš (Cro) - Zsuzsa Szuknai (Hun) - Szuknai s TKO u 2. rundi
Znatno spremnija i jača Mađarica nije dozvolila nikakva iznenađenja. Dominirala je u prvoj rundi, a početkom druge runde Mađarica je pronašla slabu točku Jelene - direktima u pleksus. Nakon 3 udarca u pleksus, sudac je treći puta brojao i odbrojao do kraja. Ovom izgubljenom borbom u četvrtfinalu Jelena je ostala na 5. mjestu dobivenom po ždrijebu.

I na kraju - možemo biti zadovoljni učinkom Hrvatske kickboxing reprezentacije na kraju 2. dana kvalifikacijskih i polufinalnih borbi. Osigurana su 2 finala - Pero Gazilj u semi contactu i Marko Tomasović u full contactu. Osvojene su 2 brončane medalje (Zvonimir Gribl i Ana Znaor) i 6. petih mjesta (Marko Deša, Mario Samirić, Božo Perišić, Luka Kalmeta, Željana Piteša i Jelena Radoš).

Prema rasporedu za trećeg dana prvenstva, u subotu 1.12. Odmah poslije svečanog otvaranja, najprije nastupaju naše djevojke u aero kickboxingu (pojedinačni i ekipni nastup - bez stepa), a u popodnevnom dijelu u finalnim borbama naši ne nastupaju. Prema rasporedu i Pero Gazilj i Marko Tomasović imaju finalne borbe zadnjeg dana Svjetskog prvenstva u nedjelju, 2.12.



- 19:40 - Komentari (8) - Isprintaj - #