KICKBOXING

utorak, 28.02.2006.

Noć ratnika - Valpovo, 18.02.2006.

Dug, dug, moj preveliki dug ali ... evo počinjem djelomično vraćati.

Dakle, slijedi izvještaj sa susreta kickboxing reprezentacija Osiječko - baranjske županije i Vojvodine. Imam i slike, ali vremena nemam. Slike dolaze naknadno.

"NOĆ RATNIKA" - VEČERNJA KICKBOXING PRIREDBA
Susret kickboxing reprezentacija Osiječko-baranjske županije i Vojvodine

Valpovo je 18. veljače 2006. bilo domaćin večernje kickboxing priredba na kojoj su borbe večeri bile susret kickboxing reprezentacija Osiječko - baranjske županije i Vojvodine. Osim predstavnika dvaju saveza, u uvodnom dijelu održano je nekoliko pokaznih borbi mlađih kickboksača, a ekipi Osiječko - baranjske županije priključila su se i dva Dalmatinca.

Izvršni organizator ovoga susreta bio je Kickboxing savez Osiječko - baranjske županije kojeg vode predsjednik Jozo Barišić i tajnik Slobodan Panjkov. U gradskoj sportskoj dvorani je bilo oko 1000 gledatelja.

Evo i prikaza borbi:

Uvodne borbe:

1. borba - low kick, -57 kg, juniori
Denis Knežević - "Valpovo", Valpovo
- Ante Jandrić - "Eagles", Zagreb
- neriješeno




2. borba - low kick, - 70 kg
Vlatka Cvenić - "Valpovo", Valpovo
- Ana Ursić - "Gladijator", Osijek -
3:0













3. borba - low kick, -81 kg
Davor Brčić - "Osijek", Osijek - Bernard Bradač - "Sveti Duh", Osijek - 2:1









4. borba - low kick, - 75 kg
Nino Vladušić - "Valpovo", Valpovo
- Zdravko Vidaković - "Gladijator", Osijek
- 3:0



Susret reprezentacija Osiječko - baranjske županije i Vojvodine:

1. borba - low kick, - 50 kg
Nikola Habus - OBŽ -
Aleksandar Đorđević
- Vojvodina
- 1:2
Prilično izjednačena borba. Vrlo mala bodovna razlika, samo nekoliko bodova koji donose premoć Đorđeviću. Ono što je odmah bilo vidljivo to je nešto bolji rad kickovima Đorđevića, dok je Habus dobro parirao u ručnim tehnikama.

2. borba - low kick, - 60 kg
Josip Skender - OBŽ - Aleksandar Gogić - Vojvodina - 0:3
Potpuna nadmoć gosta iz Vojvodine i suci su bili jednoglasni po bodovanju i u svojoj konačnoj odluci.











3. borba - full contact, - 81 kg

Stipe Stipetić - OBŽ - Aleksandar Marić - Vojvodina - 2:1
Prilično ujednačena borba. Ne baš puno udaraca, ali borci su razmjenjivali snažne i precizne udarce. Prva runda protiče u uobičajenom taktiziranju i ispitivanju protivnika. Druga runda pokazala je puno nepreciznih udaraca s obje strane, s time što suci daju blagu prednost Stipetiću. Treća runda ponovno izjednačena, ali ovaj puta je bilo više preciznijih odnosno bodovanih udaraca. Na kraju borbe, suci podijeljeni, a ukupna razlika je od 2, 3 udarca.

































4. borba - low kick, - 63,5 kg
Anđelko Rebić - OBŽ - Aleksandar Janković - Vojvodina - 2:1
Opet prilično ujednačena borba. Početak protiče u međusobnom ispitivanju i čekanju da protivnik poduzme akciju, druga runda ponovno vrlo ujednačena, u trećoj rundi kod jednog suca prednost stiče Rebić, kod drugog pak Janković, dok je treći zabilježio izjednačenje. Nakon vrlo ujednačene borbe, prdsnost domaćeg terena ide na stranu Rebića.



























5. borba - low kick, - 81 kg
Ivica Brčić - OBŽ - Luka Stajić - Vojvodina - 3:0

Nekako već uobičajeno - prva runda izjednačena, druga prilično izjednačena ili s malom prednošću Brčića, treća runda je na strani Brčića. Puno udaraca, puno eskivaža, ali oba borca, pogotovo Brčić, već početkom treće runde nemaju snage. Sva tri suca su vrlo ujednačeno bodovala ovu borbu.

























6. borba - low kick, - 75 kg
Ivan Barišić - OBŽ - Aleksandar Popović - Vojvodina - 3:0
Od samoga početka vrlo aktivan Barišić. Udarci su precizni, dobra tehnika, dobro kretanje, svaki napad je uspješna kombinacija. Ali, i Popović se dobro brani i uspješno kontrira. Sve u svemu lijepa i atraktivna borva u kojoj je cijelo vrijeme Barišić imao inicijativu i cijelo vrijeme je povećavao svoju bodovnu prednost.

























Na kraju, ukupni rezultat borbi kickboxing reprezentacija Osiječko - baranjske županije i Vojvodine je 4:2 za domaće borce. Ocjena cijele priredbe je zadovoljavajuća, kada se zna što je bio cilj, a cilj je bio promovirati lokalne borce i odraditi nekoliko borbi s borcima prije početka natjecateljske sezone Hrvatskog kickboxing saveza, a kako bi se još uvijek na vrijeme mogle ispraviti neke slabosti.

Šteta što nismo vidjeli više slavonskih boraca, ima ih više po klubovima u Osijeku. Nadalje, uvodne borbe, koliko god mogu biti simpatične kada se uvrštavaju mladi, u stvari oni najmlađi članovi, to istovremeno može biti i vrlo kontra produktivno. Često se misli da dobar dojam ostavlja mladi borac koji se oštro potuče. Međutim, odgovorni iz domaćeg kluba kao da zaboravljaju da upravo tu brbu gledaju mnogi roditelji koji na drugačiji način gledaju kako se neki klinac tuče. To se više ne bi smjelo ponavljati.

Bilo je prigovora i na suđenje. Pregledom svih bodovnih papira i zabilježenih bodova i napomena - dvije borbe su bodovane neriješeno, a prednost je dana domaćim borcima. Ništa čudno, ništa iznenađujuće. Vrlo lako su prednosti mogle biti dodijeljene i protivničkoj strani. Ali, nisu. Na puno gore stvari su naši borci navikli kada se oni bore na tuđem terenu.

Valja svakako reći da nije jednako kada se borbu promatra i boduju udarci i isti se bilježe u liste, i kada se gleda sa strane te gledatelj dopusti da ga ponesu emocije ili navijanje. Vrlo često je slučaj da publika nagradi aktivnijeg borca, ali isto tako je često da upravo taj borac nije učinkovit, da je neprecizan i da mu udarci sjedaju po blokadama. Suci ipak hladno pokušavaju procijeniti ispravnost svakog udarca. U borbama u kojima je s obje strane palo po 30-tak udaraca i kada je razlika 1, 2 ili 3 boda, može se svakako postaviti pitanje da li je sudac baš sve vidio. Kod takvih rezultata svaki ishod je moguć. I nijedan ishod nije pogrešan. Bez obzira na publiku.

- 01:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #