utorak, 01.05.2007.

Pedikura & ljetne vocne salate

Image Hosted by ImageShack.us


Vec danima mozgam o cemu pisati za danasnji dan. Koja tema bi jos mogla biti prikladna, prije izlaganja nasih tijela moru, suncu i carima ljeta. Kako se i s moje strane bare, sunce ipak uspjesno izborilo nad niskim temperaturama, tako smo brze-bolje svi uskocili u japanke. Nebiste vjerovali koliko su Amerikanci ludi za tom vrstom obuce. No, kako ni ja nisam izuzetak, japanke su, pored sandala, vrsta obuce koja nam zasigurno otkriva nase drazesne prstice ili one manje drazesne pete.

Sredjivajuci sinoc svoje problematicne pete i dotjerivajuci noktice na nogama, igrajuci se lakovima zemljanih tonova, sjetih se da je pedikura svakako zanimljiva tema koje se moramo dotaknuti.

Image Hosted by ImageShack.us

Nekada davno, gledajuci svoju baku kako muku muci sa zadebljanim petama, kako ih struze nekim cudnim kamenom i stiscuci zube, brojeci u sebi sve i svasta, dovodi svoje pete u neki normalan look, govorila sam sama sebi kako sam sretnica jer nemam s tim problema. Moje pete su lijepe i glatke, a i nokti su mi super, za razliku od bakini. Ja sam tada imala 16- tak godina, a baka 60 i koju jel.

Danas se sa smjeskom sjetim toga dok i ja sama sebi svoje zadebljane pete dovodim u red. Kako neke stvari dolaze s godinama, tako i nasa koza gubi na elasticnosti, pa pete na nogama, od ne samo predugog hodanja ili stajanja, vec i od same obuce dovode do zadebljanja koze. Takva koza se gomila i stvara nam probleme ako je redovito ne tretiramo.


Sto je zapravo pedikura i sto mozemo uciniti sami?

Rijec pedikura dolazi od latinskih rijeci: pes, sto znaci stopalo, i cura, sto znaci njega.
Samu njegu mozete obavljati kod kuce, i to bi mogao postati pravi mali ritual. Od svoje kupaonice ucinite malu spa oazu, Vas mali welness. Neka pedikura postane navika uz jedno svakodnevno tusiranje. Dakako to se podrazumijeva kako i za pete, tako i za nokte. Pa evo par savjeta i recepata za kucni ugodjaj.

1. Uz mirisnu svijecu i laganu muziku, najprije napraviti kupku u kojoj cete dobro namociti noge. Ako je problem zadebljanjih peta, a ne samo njege noktiju, ta kupka pomaze da se koza na nogama opusti da bi istu lakse tretirali. Kupku mozete napraviti u obicnom lavoru ili u ovim malo modernijima koji ce vam dati i hidromasazu, sto je melem za umorne noge.

Image Hosted by ImageShack.us

U toplu vodu dodajte:
- pola case morske soli
- 3 limuna narezana na ploske
- 5 do 10 listica mente
- 5 kapi etericnog ulja limuna

Najmanje 10-15 min. namacite noge u takvoj kupi, opustite se i uzivajte.

2. Nakon toga, noge dobro osusite frotirnim rucnikom i sljedeci nam je na redu peeling nogu. Danas na trzistu ima raznih ponuda peelinga za noge, no danas necemo pisato o takvima, vec o nasim homemade prirodnim.

Recept za kucni peeling:
- 3 limuna
- 2 zlice secera
- 1 zlica slatkog bademovog ulja
- 15 svjeze mljevenih listica mente
- 5 kapi etericnog ulja limuna

Limun narezite na male komadice i sameljite u multipraktiku ili sl. Mljeveni limun pomijesajte s ostalim sastojcima u maloj plasticnoj zdjelici. Tako pripremljeni peeling nanesite na noge do clanaka i masirajte kruznim pokretima jedno 3-5 min. Nakon toga dobro isperite noge.
Jedan savjet koji mozete iskoristiti dok ste na plazi. Iskoristite sitni morski pijesak i kad god ste u mogucnosti njime istrljajte cijele noge, ne samo pete. Takav pijesak uspjesno ce ukloniti mrtve stanice s povrsine koze, a priroda nam daje samo najbolje.


3. Nadalje ako je potrebno, dobro ostruzite pete priborom prikladnim za to, poput turpije za zadebljane pete. Turpija s jedne strane mora biti grublja, a s druge glatka. Grubljim dijelom struzemo pete, a glatkim poliramo tretirani dio.

Image Hosted by ImageShack.us

Nece svima pomoci samo turpija. Kod onih s problemom malo veceg zadebljanja potrebno je koristiti i zilete na specijalnoj drski, alatki primjenjenoj u svrhu pedikure (dakle, ne obicni). Imate ga takodjer na slici gore.

4. Nokte na nogama sredite jednako kao na rukama, no rezite ih specijalnim skarama koje su namjenjene noktima na nogama, jer su isti nesto tvrdjeg sastava od onih na nasim rukama. Ako zelite napraviti french manicure i na nogama, ostavite nokte za nijansu duze kako bi french dosao do izrazaja.

5. Dobro izmasiraje noge pepermintovom kremom za noge, jer sam pepermint relaksira umorne noge a i sprijecava lako nakupljane zadebljane koze.

Image Hosted by ImageShack.us

6. Na kraju se nagradite nekim lijepim lakom za nokte i sredite svoje noktice koji ce Vase noge uciniti sexy i spremne za lagane sandalice i japanke. Nema sumnje da muskarcima ne upadaju u oko i takvi detalji ;).

Image Hosted by ImageShack.us


Neka Vam ovakvi kucni tretmani predju u naviku, i Vi i Vase noge osjecati cete se bolje i poletnije. Ili sto bi moji Amerikanci rekli Pamper yourself! Zasluzujete to!


No, istina je da puno puta nemamo tih nekih pola sata za sebe i svoje uzitke, pa je bijeg u salone ljepote melem za dusu, a i neke stvari ne mozemo uvijek napraviti sami. Kad sam dosla u Ameriku, imala sam priliku jedno kratko vrijeme raditi u jednom salonu koji su drzali Vijetnamci. Salon je bio specijaliziran samo za manikuru i pedikuru. Ubrzo sam shvatila da su Vijetnamci pravi virtuozi u ovom poslu. Mogu slobodno reci da su pravi umjetnici i nema toga sto vam oni nece nacrtati na noktima.

Image Hosted by ImageShack.us

Vecinu takvih salona ovdje i drze sami Vijetnamci i mogu reci da je poprilicna guzva svugdje, posebno u ljetnim mjesecima. Tada su narudzbe za termin obavezne i tesko da cete igdje naci slobodan termin ako samo usetate u salon. Kakva je ponuda danas u Hrvatskoj ja zaista nisam kompetentna reci, no ako je netko od Vas zainteresiran i zna vise o tome, slobodno nek malo i istrazi i napise nam koji post kao gost urednik.



Mene je danas opet zapalo voce, pa sam za danasnje recepte pronasla zanimljive ljetne vocne salate. Mislim da je pravo vrijeme za njih!

Zlatna vocna salata

Potrebno:
- 1 i pol casa jogurta od vanilije
- 2-3 zlice narancinog soka
- 1 zuta jabuka
- 1 crvena jabuka
- 1 banana
- pola case crvenog grozdja

Priprema:
U manjoj posudi pomijesajte jogurt i narancin sok, a u drugoj vecoj narezano voce. Dressingom jogurta i soka prelijte voce.


Suncana vocna salata

Potrebno:
- 2 kruske
- 1 casa jagoda
- 2 narance
- 2 kivija

Za dressing:
- 1 i pol casa obicnog jogurta
- 2 zlice majoneze
- 2 zlice meda

Priprema:
Isto kao u prethodnom receptu, sastojke za dressing pomijesate dobro u manjoj zdjelici. Voce narezite na kockice ili vec po zelji i prelijte ga dressingom.

* Recepti su prikladni za one koji su zavrsili s dijetom, posebno ovaj drugi. No prvi recept slobodno si mozete priustiti i vi na dijeti, malo jogurta nece omesti nista, ako se inace pridrzavate pravila. Vjerujte, isprobano ;).

Dobar tek!


Image Hosted by ImageShack.us



I za kraj, ne zaboravite na Vase i nase majice...


MAJICE

A vani ćete definitivno zablistati u majicama naše Demjan, koje možete naručiti pouzećem. Majice mogu naručiti apsolutno svi, kako članovi Kluba, tako i oni drugi. Podsjetimo se još jednom tri osnovna modela, uz koje vam sada naznačujemo i cijene, koje uključuju i poštarinu.

Image Hosted by ImageShack.us

Model br:1 120 kn (uključena poštarina)
Model br:2-4 100 kn (uključena poštarina)

A onda…

1. Prije svega pažljivo proučite veličine prema ovoj tablici:


Image Hosted by ImageShack.us


Da bi odredili koja vam veličina najviše odgovara pomnožite širinu majice koja vas interesira sa dva i dodajte 2 do 4 cm (ovisno koliko želite da bude ugodnija za nošenje) i usporedite sa svojim opsegom grudi ili pasice (nalazi se nešto malo niže od struka za model br:1).

Narudžbe za majice primamo stalno, ali ih isporučujemo svakih 15 dana, što znači da će prva narudžba krenuti za 15 dana počevši od današnjeg dana.

2. Pošaljite mail na našu e-mail adresu

karakterclub@gmail.com

uz obavezne podatke, a to su:

IME I PREZIME:
VELIČINA I MODEL:
TOČNA ADRESA:
TELEFON:
MOBITEL:


I to je to. Eto, kupite majice i reklamirajte nas malo! Prihod od prodanih majica ide u našu Udrugu, gdje vas očekujemo u velikom broju!



Lijep pozdrav od Vase Lorraine

- 08:00 - Dodaj komentar (17) - Print - #

0

Rujan 2008 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (9)
Rujan 2007 (5)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (24)
Ožujak 2007 (32)
Veljača 2007 (31)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off





AJMO SKUPA?

Ovo je blog svih blogerica i blogera koji žele temeljito promijeniti svoj život ili samo kreću, recimo, na dijetu od... recimo...
BAŠ DANAS!

PRIJAVE ispod zadnjeg, najnovijeg posta.

Pišite nam na:

karakterclub@gmail.com
karakterclub1@gmail.com

Vaše priloge šaljite kao attachmente u Word formatu.


NE PROPUSTITE NAŠU ARHIVU:





UN dijeta
- link

Forum o UN dijeti - link

Drugih 90 dana - link

Recepti Karakter kluba - link



88 ČLANICA KARAKTER CLUBA

Wanda
Lorraine
101 dalmatinka
Nessa
Mala Mu
Malena
Žena s Balkana
Angie
Rahatli
Božica trenutne sreće
Podloga
Daisy Dee
Ledena
Demjan
Rubia
Neni iz bajke
Mama Bahama
Pupak svijeta
Zezalica
Tyche
Red Sonja
Zvrk
wizard lady
Klodica
Sabivena
Atlantik
Vesna
The one
Lafica
Kad kokica pukne
Ivette
Princhipessa
morfin@
Jana
Tedica
Archie The NeZaSiTnA
Tonkabest
Lina-ina
Suncokreta2
DabRicA
tenkgirl
sve za zdravlje
meredith_sa
Luki
mala debeljuca
studentica
YT
Duda
Brevis
Sarajka_djevojka
Bugenvilija
hellion
Kornati53
Windfucker-in memoriam
tAjNe JeDnE wJeShTiCe
Sultanija
trudnica na kvadrat( a nije trudna:))
*pupa*
Roxy6
Dream girl
bise
stella
tanjevka
Bezazlena
kao da je važno
Louise1
omekšivač
modri odsjaj
otherside2
piplica
M.aktualije
Simboli
Tender
Doda
bbw44
MiniMaxine
jg007
Distortion
odlucila sam smrsaviti
Ni na nebu, ni na zemlji
Lafica
Angelina
Carolica
maala
bez karaktera
kia85
kravica(:
Isabel
Andja24
Aura
Kaja

9 ČLANOVA KARAKTER CLUBA

Miško
Ribafish
Holyfighter - vuk samotnjak
Izazov
Sadistico Shy
BMI 37
Dragi Moj Junac
Shinzo
Bez!Komentara
... i ne zamjerite im ako su zli u postovima ili komentarima, jer oni su na dijeti smijeh i jebeno su ponosni na sebe zbog toga!


ČLANOVI RADI ČLANSTVA I POTPORE

Lipa Mare
Penellope
Ljelja
Rudarka
Juliere
brod u boci
...Jani29...
Gali
Orange Boy
tratinchica
Kirshna
Silvija4
Likma
CHOCO
Majstorica
Amberka
loveaddict
Florena
Big mamma

PRAVILA:

1. U klub se primaju samo oni članovi koji zaista imaju višak tjelesne mase. Dakle, to se ne odnosi na one koji su npr. visoki 175 cm, imaju 55 kg, a žele smšaviti na 45. To znači da ne primamo one koji su debeli u glavi. Kod nas se cijene cice i guzice!




Webdesign: T-MARK

Header: RUBY









Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes






Free Website Counters












































































































































































































eXTReMe Tracker