08

ponedjeljak

rujan

2008

PORNIĆI


Taman san se mislija okanit Jergovića, kad ono ne da nemamo benzinsku kako on piše, nego imamo super benzinsku. I sad je nemoguće da ne posvetim malo vrimena tim novim događanjima na našoj staroj benzinskoj postaji. Dođe čovik nalit gorivo na našoj benzinskoj, utanka malo normala ili supera i onda uleti unutra platit, kad ima šta vidit. Najprije, jedva uđeš od frižidera koji je pun Red Bulla. Unda te dočeka stakleni pult. Pun pornića. To je sad novi artikl na svim Ininim benzinskim postajama. Onako ležerno raskrečile se bilkinje i crkinje po naslovnicama, sisate, guzate i sve ostalo jednom rječju, milina. I sad ti ne znaš šta bi kad si već uletija s paran u ruci. Krkanski je ne bit u trendu sad kad si uša, da samo platiš gorivo.
Unda ti padne napamet prekrasna, zanosna i neponovljiva Jadranka Kosor. I don Ante Baković. Para svakako imamo na pretek i unda uzmeš dva Red Bulla i dva pornića. Jedan s bilkinjama a drugi s crnkinjama. Uglavnom da su one s malo većim bokovima. To je sad u trendu, iako meni moja kolegica ne viruje da je to tako. Sve šta se je kupilo spakuje se u jednu kesu, neprozirnu, da se ne vidi šta se je kupilo. Radi dice. Ručaš lagano, odeš u vrtić po dicu, vidiš da su radovi na proširenju vrtića već pri kraju i da vrtić u narednom razdoblju more primit još jedno sto dice. Sa svin tin dojmovima vratiš se kući, svojoj ženi, kojoj je ručak nešto teško pa na želudac i sve je nešto štrecka doli. Unda nema druge nego joj u hrvatskom duhu predložiš popodnevne pronatalitetne vježbe za održavanje porasta stope nataliteta u našoj obitelji a samim tim i u našoj državi. Normalno ona se u početku buni izvlačeći se na zdravstvene tegobe, vremenske nepogode, rat u Iraku, tičiju gripu, nestanak vozila na Marsu, ali ti se ne daš nikako zbunit, nego iz one kese na kojoj piše INA i «kupujmo hrvatsko», izvadiš jedan orginalni zapadno europski anglosaksonski film u kojemu je najbitniji tekst. I kako se već na uvodnim scenama vidi da je to jedan produhovljeni produkt filmske industrije koja radi za hrvatski prosperitet i natalitet, žena nema šta nego da zauzme jedan položaj iz knjige Figure Veneris na kauču koji inače služi za nedužno popodnevno odmaranje i ribarsko prigovaranje ženi dok pere sude.
Da bi čovik bija spreman ko Ivica Kostelić 1941. popije se jedan Red Bull. I onda to krene. Ko mašina. Negdi u po trapa, pitaš se je si li čovik, mašina, Ivica Kostelić ili SS-ovac. Normalno žena je sva u čudu šta joj jedan odlazak na benzinsku napravi od čovika. Kad rađa završi, ostane se ležat na kauču i pribaci se recimo na prvi program HTV-a. Kad ono, opet Jadranka. Dat će tri godine na blizance i svako treće dite, povisit će porodiljske nadoknade, smjenit će svoje pomoćnike, pojeftinit će porniće, ofarbat će kosu u crveno, nosit će haltere i samostojeće čarape, tange, stavit će rećinu na pupak i ode sve u tri p.m. Automatski se otvara drugi Red Bull, pribaciva na video, žena se smije… i više ništa nije kao prije…

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.