Iznajmljivanje stanova

30.10.2015., petak

RUSI ZBOG KRIZE ODUSTAJU OD KUPOVINE SKUPIH NEKRETNINA U INOZEMSTVU

Svi tržišni akteri s kojima smo razgovarali ističu da se objekti za dalje investiranje najviše kupuju u Njemačkoj. U toj zemlji su posebno popularne zgrade sa stanovima za izdavanje ili zasebni stanovi. „U ovisnosti o statusu i lokaciji objekta prihod bi mogao iznositi 5-12% na godišnjoj razini“, objašnjava Ekaterina Rumjanceva, predsjednica savjeta direktora kompanije Kalinka Group.
Kada je riječ o zemljama u kojima su Rusi ove godine ipak kupili nekretnine namijenjene za odmor, Grčka je tu izbila među 10 najpopularnijih. Do sada je najpopularnija bila rivijera Španjolske. Na kraju drugog kvartala 2015. godine Rusi su pali na sedmo mjesto liste stranaca rangiranih po broju kupljenih nekretnina u Španjolskoj, o čemu svjedoči statistika lokalne Registracijske službe.
Potražnja nekretnina u Grčkoj i na Cipru porasla je otprilike za 50%, ističe Marina Kuzmina iz agencije Knight Frank. Prema riječima trgovaca nekretninama, u Grčkoj se najviše traže elitni stanovi, jer su oni zbog krize znatno pojeftinili. Otkako je 2009. godine u Grčkoj počela kriza, cijene elitnih nekretnina pale su u prosjeku za 50%, dok su nekretnine srednje i niže klase pojeftinile za 20-30%. „Ranije je vila u Grčkoj koštala oko 20 milijuna eura, a danas zbog krize u ovoj zemlji ona košta 12 milijuna eura“, navodi primjer Kuzmina. Rusi koji ostvaruju prihode u rubljama sada su manje zainteresirani za jeftinije nekretnine, jer im je njihovo održavanje zbog devalvacije sve teže i skuplje.
Većina pravaca u kojima je prethodnih godina bilježen nagli rast zanimanja više nije aktualna. Prema podacima agencije Tranio, broj zahtijeva za kupovinu nekretnina u Bugarskoj tijekom ove godine je četvorostruko manji, a u Hrvatskoj je dvostruko manji nego ranije. Nije bilo nijednog zahtijeva za kupovinu nekretnina u Srbiji.
Egzotični pravci isto nisu više popularni. „Tajland ili Vijetnam, gdje su se Rusi ranije tako voljeli odmarati i kupovati stambeni prostor, danas se ne mogu pohvaliti obiljem ruskih vlasnika“, kaže Igor Indriksons, menadžer za investiranje u nekretnine u agenciji Indriksons. „Azijski aktivi ne mogu biti više konkurencija europskim zbog malih prihoda od nekretnina, a isto zbog ekonomskih problema koje već osjeća i Kina“.
Dvostruko je manji broj i onih koji u SAD-u žele steći nekretnine pogodne za investiranje. Tu je do izražaja došlo nekoliko čimbenika, a jedan od njih je velika udaljenost Amerike i visoki porezi, objašnjavaju trgovci nekretninama. Broj zahtijeva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je isto smanjen, ali tamo ih i inače nije bilo mnogo u usporedbi s drugim zemljama,
ističu predstavnici agencije Tranio nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.10.2015., srijeda

Portonovi: One&Only u Kumboru spreman za sezonu 2018.

KUMBOR - Najznačajnija investicija sa azerbejdžanskim kapitalom u Crnoj Gori je, bez sumnje, projekat Portonovi u Kumboru. Investitor "Azmont investments" najavljuje da će u sklopu novog visokoluksuznog odredišta, vrijednog pola milijarde eura, za sezonu 2018. biti spreman i prvi "One&Only" hotel u Evropi.
Ugovorom o dugoročnom zakupu lokacije kasarne „Orjenski bataljon“, Kumbor investicionim programom ugovorena fazna realizacija.
U njemu stoji da će u prve četiri godine od stupanja ugovora na snagu (13. februar 2013. godine) biti realizovana investicija u
vršenju pripremnih radova i izgradnji hotelskih sadržaja, u visini od 52 miliona eura, dok će se cjelokupna investicija realizovati
u periodu od osam godina (258 miliona eura) novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.10.2015., subota

Vlada zatražila raskid ugovora sa Atlas grupom za Vojnu bolnicu Meljine

PODGORICA - Vlada Crne Gore je na jučerašnoj sjednici pokrenula proceduru za raskid privatizacionog ugovora za bivšu Vojnu bolnicu Meljine, koja je prodata Atlas grupi, potvrđeno je Dnevnim novinama iz više izvora.
Raskid ugovora krajem aprila inicirala je Skupština opštine Herceg Novi glasovima svih odbornika, a raskid su tražili,
jer vlasnik Atlas grupe Duško Knežević nije ispunio investicione obaveze.
Predstavnici Opštine naveli su u inicijativi za raskid ugovora da je Atlas grupa uložila tri miliona od predviđenih 119 miliona, dok je Savjet za privatizaciju nedavno konstatovao da je najveći problem to što je Atlas grupa podigla kredit od 11 miliona eura, a pod hipoteku je stavila objekte bolnice,
što je suprotno ugovoru o privatizaciji stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2015., srijeda

Bogata povijest Dvorca Kutjevo

Isusovci su dvorcem gospodarili sve do ukidanja reda 1773. godine i to je vrijeme tijekom kojega mjesto doživljava veliki napredak. Dvorac, zaslugom isusovačkih graditelja, dobiva osnovu svojega današnjeg izgleda.
Nakon Isusovaca mijenjali su se različiti vlasnici i upravljači. Posjedom od 1773. do 1882. godine upravlja Ugarska državna komora, odnosno Naukovna zaklada. U tom vremenu Kutjevo stagnira pa zbog toga 1882. godine Zemaljska vlada raspisuje dražbu za prodaju Kutjevačkoga dobra. Na dražbi ga kupuje obitelj Turković iz Karlovca koja je podigla Kutjevačko dobro.
Turkovići su u dvorcu živjeli do pred kraj Prvog svjetskog rata kada pripadnici Zelenog kadra spaljuju dvorac. Vlasnici se vraćaju u dvorac nakon četiri godine izbivanja i obnavljaju ga te žive u njemu do kraja Drugog svjetskog rata.
Nakon toga, vlastelinstvo je zajedno s dvorcem nacionalizirano i
predano na upravljanje poljoprivrednom kombinatu nekretnine

Oznake: nekretnine


- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.10.2015., ponedjeljak

Za uređenje hotela Palmon bay u Igalu još dva miliona eura

IGALO - Menadžment hotela Palmon bay u Igalu najavio je za kraj oktobra početak rekonstrukcije starog depadansa sa 40 apartmana.
Predsjednik Odbora direktora kompanije Primorje hotels&restaurants, u okviru koje posluje i hotel u Igalu, Božidar Draganić, kazao je da je za tu investiciju kao i uređenje plaže ispred hotela planirano ulaganje od dva miliona eura.
“Time će biti zaokružena ulaganja u novo hotelsko zdanje u Igalu na devet miliona eura”, rekao je Draganić stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.10.2015., srijeda

RALU Logistika otvorila 150 mil. kuna vrijedan logistički centar u Rugvici

S novim LDC-om tvrtka najavljuje i otvaranje 200 novih radnih mjesta uz postojećih 350
Tvrtka Ralu Logistika, u vlasništvu Luke Rajića, otvorila je 150 milijuna kuna vrijedan logističko-distributivni centar (LDC) u poslovnoj zoni Dragošićka u Rugvici nadomak Zagreba.
Gradnja LDC-a koja je u potpunosti financirana privatnim kapitalom započela je u listopadu 2014. godine,
a centar je počeo poslovati u srpnju ove godine. Sastoji se od najmodernijeg skladišta površine 11.500 četvornih metara pod kontroliranim
temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu, od -25 do 25 °C, te pratećih objekata
za održavanje vozila površine 1.500 četvronih metara.
Skladište kapaciteta preko 10.000 paleta obuhvaća 16 utovarno-istovarnih rampi te prostor za komisioniranje (cross-docking) površine veće od 3.000 četvornih metara.
Prateću infrastrukturu za transport čine interni servis i praonica kamiona, stanica za točenje goriva te parkiralište za kamione transporta i distribucije iz flote koja broji više od 170 suvremenih kamiona hladnjača.
S novim LDC-om tvrtka najavljuje i otvaranje 200 novih radnih mjesta uz postojećih 350, kao i pružanje novih dodatnih usluga, poput promotivnih pakiranja proizvoda, pakiranja više proizvoda u folije, kartone i limenu ambalažu, vaganja neegaliziranih proizvoda s lijepljenjem cijene i mase za određene kupce, pružanja usluga carinskog i trošarinskog skladišta i drugih.
Ralu Logistika, osim hrvatske, ima tvrtke i u Srbiji i Mađarskoj,
a više od 60% prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.10.2015., ponedjeljak

Novi pokušaj prodaje zgrade Beobanke

Ni smanjenje cene sa 4.841.495 na 3.984.504 evra, na prethodnoj licitaciji u junu ove godine, nije pomoglo.
Ova zgrada iseljena je još 2002. posle proglašenja stečaja "Beobanke". Pet godina kasnije ona je dodeljena Ministarstvu pravde. Na to mesto trebalo je da se presele Prekršajni i Viši prekršajni sud, kao i Agencija za borbu protiv korupcije, da bi zbog mnogobrojnih nedostataka Vlada
Srbije vlasništvo nad višespratnicom prenela na Beograd, pišu Večernje novosti nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2015., četvrtak

Mrak Taritaš: Pomoć Srbiji u uspostavi elektroničke građevinske dozvole

BEOGRAD - Hrvatsko ministarstvo graditeljstva i prostornog planiranja pomoći će kolegama iz Srbije u procesu uvođenje elektroničke građevinske dozvole kako bi se izbjegle pogreške koje su se nama događale i koje sada primjećujemo, izjavila je u srijedu za Hinu ministrica Anka Mrak Taritaš. Sudjelujući na međunarodnom skupu "Reforma građevinskih dozvola za konkurentniju regiju" u Beogradu, ministrica Mrak Taritaš je u panel diskusiji objasnila iskustva Hrvatske u uspostavljanju informatičkog sustava prostornog uređenja te modulu za elektroničko izdavanje građevinskih i uporabnih dozvola. Od kolega na konferenciji i voditeljice panela dobila je komplimente za sustav izdavanja dozvola koji je Hrvatska uspostavila.
U razgovoru za Hinu ministrica Mrak Taritaš istaknula je kako treba imati u vidu da se sve države regije "razvijaju iz iste zakonske regulative do 90-ih godina" prošlog stoljeća i trebaju surađivati razmjenom iskustava, što je hrvatsko ministarstvo "dosad u nekoliko navrata već učinilo s resornim kolegama iz Crne Gore"
"Isto tako, nema nikakvog razloga da i kod nas ne dođu i kolege iz Srbije i točno vide što smo napravili i što je još potrebno napraviti... Mi ćemo ponuditi pomoć, jer mislim da - bez obzira na granicu koja postoji - mi svi moramo voditi računa da je ta granica imaginarna, a da je djelovanje na prostoru ove regije zajedničko, da moramo djelovati razmjenom iskustava, jer se razvijamo iz iste regulative", ocijenila je Mrak Taritaš, koja se nada da će nakon današnje konfereencije u Beogradu "biti razmjene iskustava".
"Možemo pomoći i ponudit ćemo pomoć Srbiji da se neke greške koje smo napravili ili koje sada iščitavamo i primjećujemo ne ponove u uvođenju sustava e-dozvole koji uspostavlja Srbija", rekla je ministrica graditeljstva.
Komentirajući nedavni granični spor Hrvatske i Srbije, ocijenila da "postoji nešto što je politika i što visoko rangirani političari čine", ali da je njezin cilj bio doći u Beograd i "prezentirati to što smo mi u Hrvatskoj napravili". "Mislim da ako netko nešto dobro napravi, treba pomoći i svom susjedu, jer ovdje je tema razvoj gospodarstva i stabilan sustav prostornog planiranja. Mislim da je to važnije od imaginarne crte, važnije od granice i od trenutačnih situacija", rekla je Mrak Taritaš.
Ministrica je u srijedu u razgovoru s beogradskim novinarima zahvalila srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću što je, u vrijeme dok
je bio prvi potpredsjednik vlade, s hrvatskom kolegicom Vesnom Pusić postigao dogovor i omogućio Hrvatskoj da dobije dokumente i karte starije
od prije 1968. godine koji su se nalazili u Beogradu nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.10.2015., ponedjeljak

Uskoro počinje gradnja kompleksa na trebinjskoj Crkvini

Zamisao Emira Kusturice da na Crkvini iznad Trebinja nikne novi grad koji će biti opasan zidinama poput Svete Gore, a unutrašnjost podrazumijevati niz kulturno-duhovnih I turističkih sadržaja, uskoro će početi da se realizuje.
Potvrdili su to u subotu i predsjednik RS Milorad Dodik i episkop zahumsko hercegovački i primorski Grigorije nakon sastanka na kome su, osim Crkvine, razgovarali i o dovršetku Sabornog hrama u Mostaru i drugim investicijama važnim za ovaj grad.
Grad na Crkvini koji će, kako kaže vladika, biti posvećen kulturnom i duhovnom oporavku svih Srba, a koji je počeo da gradi Jovan Dučić i
ktitor Hercegovačke Gračanice Branko Tupanjac, nastaviće se graditi uz pomoć, ne samo Branka Tupanjca koji je prilikom nedavnog susreta sa
vladikom izrazio volju da nastavi gradnju, već i drugim zainteresovanim za ulaganja u ovaj projekat koji bi, kako je rečeno, trebao početi
da se gradi na proljeće.
Predsjednik Dodik je pojasnio da su sada u toku dogovori oko dovršetka projektovanja i dobijanja dozvola, a onda će se, u narednim mjesecima, u Trebinju sazvati konferencija potencijalnih investitora kojima će se predočiti zašto da ulažu u ovaj projekat i koji će benefit oni imati, a sigurno je, kako tvrdi predsjednik, da će on biti veliki "jer se Trebinje već doživljava kao jedna meka srpske kulture i baštine".
- Republika Srpska treba pružiti pomoć i u nekim javnim funkcijama, kao što je pozorište i drugi sadržaji, ali, bez obzira što se neki osvrću na to komično, nismo odustali ni od ideje aerodroma, o čemu ćemo u narednim sedmicama imati konkretne razgovore sa jednom kompanijom,
u kojima ćemo u javnom privatnom obliku partnerstva to pokušati realizovati - rekao je Dodik novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2015., četvrtak

U SPLITU KVADRAT STANA 2.184 EURA, A U DUBROVNIKU ČAK 3.183 EURA!

Jedan od jeftinijih gradova, kada su stanovi u pitanju, tijekom rujna bio je Sisak gdje je prosječna tražena cijena iznosila 783 eura po metru kvadratnom.
Pad cijena od 0,2 posto tijekom rujna je zabilježen u Bjelovaru i Rijeci. Prosječna tražena cijena stana, prema podacima portala Crozilla.com, u Bjelovaru je iznosila 835 eura, a u Rijeci 1359 eura.
U Osijeku je jedan metar kvadratni tijekom rujna u prosjeku iznosio 971 euro,
što je 0,3 posto manje no mjesec ranije stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd


- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi