Indijanka vegetarijanka

26.07.2016., utorak

Torino – vegetarijanski grad

Chiara Appendino nova je gradonačelnica Torina u Italiji, a zbog zaštite okoliša usudila se zakoračiti u područje o kojem većina političara ni ne razmišlja. Torino ima oko 870,000 stanovnika i područje je u kojem se meso jede generacijama te je to i mjesto početka Slow Food pokreta u Italiji. Chiara je napravila plan razvoja 2016. – 2021. u kojem između ostaloga stoji: 'Kroz cijelo područje grada podupirat će se vegetarijanstvo i veganstvo u cilju zaštite okoliša, zdravlja i životinja.' Gradonačelnica je u svom manifestu napisala da će promovirati kulturu poštovanja i saznanja da sve životinje imaju prava. Zalagat će se za educiranje djece kako bi učila o zaštiti i poštovanju životinja te im se predstavio pravilan način prehrane za koji će se savjetovati s nutricionistima i zaštitarima životinja i okoliša.

Reakcije su, naravno pomiješane. Neki se na društvenim mrežama rugaju cijeloj ideji i kažu da će ubuduće u krevet morati gladni, a neki da je čudno kako se Michelle Obami, kada potiče zdrav način prehrane, plješće, dok Charu nazivaju čudovištem.

'Držanje životinja za hranu utkano je u naš kulturni i religijski identitet i kada to netko dirne i izazove, kao da napada same temelje društva. Ipak, svi se volimo vidjeti kao slobodni mislioci, ali ipak imamo svoje svete krave.' – George Mongiot

Oznake: Torino, Chiara Appendino, vegetarijanstvo, veganstvo


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.