Indijanka vegetarijanka

10.09.2014., srijeda

Količina primitivizma je alarmantna!!!!

Danas prenosim riječi pjevača Jacquesa Houdeka s kojima se u potpunosti slažem i dakako smatram da se dobro mogu prenijeti na naše društvo u cjelini i na sve ostale koji su različiti, bilo da su debeli, mršavi, modno neosviješteni, vegetarijanci, vegani, sijede (a ne ofarbane!) kose, homoseksualci, drugačije vjere i nacionalnosti te boje kože.

Da pojasnim, Jacques je na svoj profil stavio fotografiju sebe i divovske pizze, na taj način se šaleći sam sa sobom. Međutim, nakon toga je navodno dobio hrpe negativnih komentara te je čovjek napisao sljedeće:

'Eh, što reći na svu silu komentara na moj jučerašnji post? Bez riječi sam! Svaka čast svima vama koji ste shvatili moju autoironiju i šalu na vlastiti račun, a svi vi ostali... Vama ne znam ni što bih rekao... Količina primitivizma i mržnje koju odašiljete svojim neukusnim komentarima je upravo alarmantna - u zemlji u kojoj ništa ne štima, u svijetu koji krvari - vama smeta jedan 'debeli pjevač' i njegova vlastita šala, na vlastiti račun, na vlastitoj Facebook stranici?!?!?!?!?! Pa koliko je to poremećeno?

Količina pogleda spomenutog posta je rekordna (preko 75.000 ako se ne varam), a komentara je isto tako jako puno... Što to govori o vama? To govori da sve one lijepe, vrijedne postove koje objavljujem češće nego ovakve šale više volite i željno iščekujete kako biste se mogli rugati nekome drugačijem od vas samih? Ma dajte... Sram vas bilo! Kako se ja kao debela osoba, a k tome još i javna osjećam? Izvrsno, izvrsno se osjećam u svojoj koži!!! Zdrav sam (ne biste vjerovali, k'o dren!!!), imam predivnu obitelj i prijatelje koji me vole, sve blagoslove u životu koje sam mogao sanjati... Hvala dragom Bogu. Danas, u 21. stoljeću, kada se svi borite za neka svoja prava, uvjerenja i slobode, kada ste svi jako liberalni kada su npr. u pitanju različitosti u društvu, kada se bespotrebno polijevate ledenom vodom kako biste olfo osvijestili narod o nekoj bolesti... Danas vi mene i slične meni stigmatizirate jer smo debeli?'

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: Jacques Houdek, primitivizam, Komentari, ruganje


04.02.2014., utorak

Koliko je Slavka Goluža!

Komentare nekad čitam, nekad ne, ovisno kako sam raspoložena. Kako bilo, ne uznemiravaju me kao što su me prije znali uznemiravati jer smatram da više govore o onima koji tako odluče govoriti nego o meni, na čijem su blogu postavljeni.

Evo jednog napisanog u posljednjih tjedan dana:

'Znaš kaj vele pravi Indijanci?
Što si veći vegetarijanac, to si loš lovac!!!!!
Kaj bi ti zimi?
Sjedila on the river, and plakala.
Tu i tam, neki medo, da te napuni, onim bobicama......
žali ti blože postojanja i poslanja!'

Dakle, bloger, koji je svrstan među vrle i top blogere dopušta si reći nešto takvoga. I dalje mislim da ovo govori mnogo više o njemu nego o meni, ali odmah sam se također sjetila i Slavka Goluže te onoga što si je on dopustio reći o danskom treneru (da mora ići u mirovinu) i tako nadopuniti teoriju o sveopćem kretenluku na svijetu. Doista, mnogi ljudi si svašta dopuštaju. A riječi su zapravo jedna od rijetkih stvari u životu na koje doista možemo utjecati.

Oznake: Komentari, Slavko Goluža, riječi


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.