28

ponedjeljak

studeni

2011

Zajeb je lansiran 2.dil (ili zašto ću poć na izbore...)



Još malo ostalo do izbora....
Slažen ja u glavi dobitnu konbinaciju.
Iman vešticu i đenperić.
Došla i prija,nosi mi svoje seksualne bičve.Kaže,eto ti ih,lipo ih navuci,osjećat ćeš se bolje i vesela ćeš ić na izbore.
Ma baš su lipe,nako s merlon,al meni se parilo ka da se spreman za u kažin,a ne na izbore priko puta kuće...
Kaže prija,da je to i onako sve isto,išla u kažin il na izbore.Bičve su bičve,a možda ja buden bolje sriće s njima,nego ona.






Malo san se ka mislila i glumila neodlučnost.
Onda je ona rekla da ako ih ja neću,da ima ona još kandidata za njih.
Nisan baš bila načisto,jer to provodi predizbornu kanpanju,pa san je pitala kako napreduju pripreme za ubacivanje u izborni stožer nijevažnokojestranke.Rekla je da jon veza za ubacivanje u stožer i nije bila baš neki dobar izbor i da ako ne uleti u ovi par dana, mogla bi eventualno upast u koju izbornu jedinicu da zaokružuje pućanstvo.Onda je bacila pogled na bičve koje san držala u ruci,pa san ih bržebolje spremila.
Onda san je pitala ima li slučajno i Persil u borši da ih mogu lipo održavat.Rekla je da nema,al da poznavajući mene,možda ih sačuvan i za slijedeće izbore.Ka ono,em sam izbirljiva,em kad već i izaberen, zajeben se .Malo san se ka namujsila,al jon nisan ništa rekla.Jerbo je ka malo i u pravu.Rekla san samo da bi to moga bit moj izborni slogan.
Onda se ka i ona malo zamislila,pa je rekla da bi moga bit i njen.
Onda jon je još nešto sinilo...
Rekla je da bi mogla malo razmislit,pa da i ona osnuje kakvu strankicu za na slijedeće izbore.
Kad mogu drugi,šta ne bi mogla i ona.
Klimala je glavušon livo-desno i nešto mumljala usput.Pitala me bil ja nju podržala u tom smislu i da bi mi dala misto podprecjednice stranke,kad ona dođe na vlast.
Ja san se malo pripala da će mi uzet bićve nazad,pa san samo rekla:Ofskroz.Naravski.Najbolje da ti odma počmeš radit na tome.
Rekla je da će odma odgibat doma,smišljat kako bi jon se stranka mogla zvat i koji bi jon bija program.Rekla je da će me izvještavat kako napreduje i da se ništa ne brinen.
I da lipo obućen ove bičve koje mi je sad dala,pa ako ih i bokun razbijen,neš ti.
Do slijedećih izbora biće još koje bičve,a možda uleti i kakvi boršinić.Još mi je na odlasku namignila.
Vas san bila sritna.Dobitna konbinacija je bila posložena.Od oćajnićke kučanice,pritvorila san se u veselu domaćicu koja je odma prionila čeljadi u kući napravit ručak.





A do slijedećih izbora bit ću podpredcjednica stranke.
Živili izbori! Jupiiiii!

20

nedjelja

studeni

2011

ZAJEB JE LANSIRAN




Mislim,ka ono,svi pričaju o izborima…
Pokušala san objasnit prijama da nekako nisan imala vrimena pratit te stvari na teveju.
Skoro su pale u afan. Rekle su mi da svaka emancipirana ženska mora znat sve o izborima,ka šta one znaju.Koliko ima stranaka,šta koja obećaje,i koja stranka je zajeb.Malo su i odale po predizbornim skupovima,pa će i meni dat koju kemijsku,ako mi triba...
A ja se mislin, ma koja korist od mene i izbora...Da ja znan birat,izabrala bi barenko sebi muža kako valja...
Al, isto mi je zeru bija neugodnjak, šta san ka neupućena,a onda da ne ispadnen totalna tuka pokušala san se škapulat i rekla san in da ja ne mogu izać na izbore jer neman šta obuć.Imam sve neke štrace u ormaru.To su ka razumile,al je jedna odma skočila i rekla da će mi dat jednu svoju veštu koja jon je bokun ušla u se. Rekla je da moran ić, jer je svaki glas važan,i da neću valjda da zbog jedne vešte izgubimo na izborima,pa da moj glas ode njiovima,a ne našima.Malo san tu bila u zbunjozi, jer nisan bila sigurna koji su to njiovi,a koji su naši.Al nisan tila ništa pitat.Ako ću dobit veštu boje mi je da mučin.
Onda je jedna rekla da je našla vezu za ubacit se u izborni stožer nijevažnokojestranke i da već radi na kampanji.Tila bi da je bivši frajer vidi na teveju, sad kad je smršavila 13 kila i napravila pramenove. I nek crkne od muke.Na večeri za pet se nije baš proslavila,al ako ne prođe na supertalentu mogla bi se kampanjom ozbiljno pozabavit i pokušat se osigurat za pod stare dane kakvon saborskom pemsijicom.Rekla je još da će mi u to ime poklonit jedne seksualne bićve s uzorkon,koje joj je da dotićni,a nije ih stigla obuć.Zakjućila san da su to dva, sasvim dovoljna razloga zbog koji bi valjalo ić na izbore.Sekundarno san otrala doma u dobroj volji nač još kakvi đenperić kojeg nisu izile gagrice i složit dobitnu konbinaciju.
Sva san bila dobre voje i puna nade. Ćer me odma pitala da zašto san tako vesela.Rekla san joj da su izbori i da želin bit spremna u svakon pogledu.
Oću se i ja lipo uredit za na izbore,jer nan se i baba i dida uvik lipo urede.Dida uvik obuće svoje svećano odijelo i kolarinu za na sprovode,a baba još ode i na frizuru.
Onda je sin jedinac pita može li on ić sa mnom na izbore kad već ne može s didon,jerbo je dida još živ. Pogledala san ga ka da je bokun ebete,al mi je brzo objasnija kako njegov prika iz škole svaki put ide na izbore s pokojnin didon,i da će ić i ovaj put.Sad san ja parila ebete jer mi je bila totalna zbunjoza.
Onda mi je mali pojasnija kako prika kaže da ih je dida vele zadužija.I da je prikin ćaća reka da će glasat u njegovo ime dok je živ. Naravski,sinilo mi je, biće in dida ostavija onu kućerinu.Jok, kaže mali,zadužija ih je krediton,a kuću ostavija stricu.
Sad prikin ćaća veli da mu se na taj način oduživa.Zna za koga bi dida glasa i u njegovo ime glasa kontra…
Onda je sin jedinac nastavija upirat i dalje da bi iša na izbore,i da bi barenko jedanput tija imat pravo glasa, jer mu se pari da u našoj kući on jedini nema nikakvih prava.Još je doda da jedino on u cilon razredu nema prava na đeparac za slije.
Rekla san mu da on ima sva prava šta su navedena u onin dičinjin poveljama,jerbo san ja to proućila,a da se u njima đeparac i slije ne spominju.Ondak je on reka da u tin pravima piše da dite ima pravo reć šta misli,a da on misli da izgledan oćajno u toj vešti i đenperiću.
Rekla san da će dobit po ćiverici,i da ako on ima pravo govorit šta misli,ja mu ukidan pravo na đeparac koji san mu tila poćet davat.
Namah se namujsija i reka da ni dosad nije ima đeparac,i da mu ga samo obećavan svaki misec,a nikad ništa od toga.Onda mu je seke rekla da je skroz glup i da triba govorit ono šta mater voli čut.I da je triba reć da izgledan retro,šta je in,a ne oćajno u toj vešti.
E, onda san i njoj monjumentalno ukinila đeparac u znak bracke solidarnosti.
E,onda je ona rekla da će u koaliciju s braton i da su odsad u oporbi i da više neće iznosit škovace,ić u dućan i šetat kerušu .
Onda san se i ja ražestila na tu bracko-sestrinsku koaliciju i rekla da ću preuzet pravo na kontrolu medija,zaplijenit daljinske i odjavit ih sa fejsa.Ma mislin,neće meni oporba bit kontra vlasti u mojoj kući.Nato mi je ćer rekla da će ona radije bit u koaliciji sa mnon i da se pridomislila.A da me još malo odobrovolji rekla je da bi mogla malo i na frizuri poradit jerbo ta trajna od stoljeća sedmog i nije nešto icokej.
Opet san bila na mukama.Mislila san se bi li se samo opiturala il bi se samo šišala?Il bi ijedno i drugo?Po ure san se gledala u ogledalo i mislila se da šta ću.Pa san se onda mislila koju pituru bi izabrala.Ka svitlija me bokun otvara u licu,al se brzo napravi oni patent od izrasta na glavi,a tamnija mi nekako bolje stoji uz robu za otić na izbore..Možda bi mi bilo najbolje odat po svitu sa škartocon na glavi?
Onda je ćeri više dosadila moja neodlučnost,a i tribalo joj je u zahod,pa je dreknila:Pa dobro jes ti više izabrala,šta ćeš?
A ondak san se ja njojzi okrenila i isto dreknila:Vidiš li da nisan! Šta god izaberen znan da ću se zajebat!























14

ponedjeljak

studeni

2011

ZAŠTO JE DOBRO IMAT BABU?





Na zadnjem sastanku babinjaka, ženske su bile nešto ukomirane.Ove šta imaju muževe,žale se na njih..One šta nemaju,žale se, šta se nemaju na koga žalit.Raspušćenice se žale na bivše,a o potencijalnim da i ne govorimo. Jedna je žalosno citirala onu mudrost koja veli: il su zasrani il zauzeti.Ako iole drži do sebe,ondak drži i dečka za ručicu.Ako svaku večer visi vani i još je čemu,ima neki feler,jer bi ga neka već skupila.Ako je kakvi dinarid, drži čačkalicu međ preostalin zubin i premeće je s liva na desno.Odma se postavilo pitanje,di upoznat štagod kvalitetnog, slobodnog muškog?
Teretane su odmah otpale,jer je iskustvo pokazalo da ne valja imat frajera koji više vrimena posvećuje tricepsima i bicepsima negoliga tebi.
Bit u čeki isprid kladionice,nije rješenje ,jerbo taki potroše cilu misečnu plaću na klađenje,a i ondak po cili dan vise isprid ekrana i čekaju rezultate.Delete.
Ondak je jedna prija rekla da bi tribalo odat po Baumaksu i Pevecu i to na odjel s alatima.Kaže ona tamo dolaze oni skućni.Složija se dil babinjaka s njon,al onda san se sitila jednog,baš takvog.S otizin u paketu iđe i mater koja uvik zna šta je najbolje za njenog sina,kako mu jilo triba pripremit i kako mu valja košulje ispeglat.I još se svake nedilje moraš poć ispovidit prije mise.
Složile smo se da je prekomplicirano.Jedino ako je sin siroće,moga bi doć u obzir.
Ondak se jedna sitila i rekla da je neka njena tetka upoznala pokojnog muža na Lovrincu dok je još bija živ.Upoznali se na nekon sprovodu,al eto bidan čovik nije ima puno sriće.Partija mlad.I da tetka sad hodočasti po groblju,ne bili bila bolje sriće drugi put.I da joj je tetka svitovala isto.Kaže jon da nije baš u godinama da more birat i da bi jon kakvi udovac baš bija po miri.Veli,bolje nego kakvi razvedeni.Bar nemaš problema s bivšon ženom i alimentacijom.A i s tin razvedenin nikad ne znaš.Ko zna zbog čega se razveja.Možda je šara okolo,pa ga žena potirala.
Zakjućile smo da je to bokun morbidno,pa je prija rekla da neće više dozvolit tetki da je odvuće na grobje.
Ondak je jedna rekla da dok je ona bila mlaja,da se šetalo po lučici s pason ,i da si tamo moga upoznat baš ono frajera.I da je oba bivša muža, upoznala tamo.Al nakon malo razmišljanja rekla je da nan ona baš i nije neki primjer.Šta smo se složile.
Ondak smo se malo zamislile i baš smo se parile ka da smo sve mi
prof. Baltazar.Ondak su sve pogledale u me,jer mi je valjda ćunka izgledala ka da sam štagod smislila.Ma skoro. Sitila san se jedne bivše suside,šta smo je smatrali ka malo neobičnon,da ne kažen berlavon.Pa san je malo prerađeno citirala i rekla kako je najbolje frajera poć tražit u bolnicu.Malo su me ka ebete pogledale,jerbo, ko ne zna da su likari na cijeni.Al valjalo bi se ubacit na listu čekanja.A to bi ka potrajalo.
Onda san in morala pojasnit .Ma ko je spominja uopće likare.Susida bi išla u čeku u čekaonici,ka šta joj i ime kaže.Rekla bi da prin il kasnije svako navrati do likara iz nekog razloga.Ona bi se lipo sredila i išla po zadatku,vidit svita,bokun pročavrljat.Kad malo bolje promisliš,nikad ne znaš koga zanimljivog možeš upoznat.I astiga al´mora svako u likara ić za se.Ka da ne more neko npr. dovest babu na kontrolu.Nu prilike za prodivanit s kime dok satima čekaš.Moš i kavu iz aparatića popit za početak.Onu s amebama.
Babinjak je reka da susida i nije baš tako berlava,pa se prijedlog uzeja na razmatranje.Zakjućile smo da baš nije uputno ić sidit u svoju ambulantu učestalo,jer bi to bilo ka malo čudno, al bolnica je dobar izbor.Ona na Firulama se nekako doima intimnije,od one druge,a i hitna je nekako na ruku.Usput smo se sitile,da dvitrećine nas ima obavit po koji pregled, il se ić zapisat za termin.
Ako dobro posložimo logistiku,jedna bi mogla ić sa svim uputnicama, čekat i zapisat di koju triba,a ostatak vrimena izabrat neku čekaonicu koja jon se učini zgodna i bit atento.Može i ona reć da je dovela babu na pregled.
Parilo mi se da se ženskama ideja vas svidila,jer su počele razmatrat po kojin čekaonicama će hodočastit.
E, ondak se ova s tetkon na Lovrincu ofendila, jerbo je njozi ostala samo urologija.
Rekla je, da kakve je sriće,niko ne bi ima babu za urologiju, nego bi doša za se.Prija jon je ponudila da se čenđaju i da ako oće, da će jon prepustit alergološku.Al ova onda nije tila iz dišpeta i tila je sve minat.Rekla je da bi njoj sigurno dopa frajer s kakvon kronićnom bolešćuron il još gore kakvi hipohonder.I da bi jednu plaću misečno, morala davat za njegove izmišljene bolešćure,a da bi on stalno bija po bolovanju.I da ko bi ga doma trpija, takvog. I da bi morala šestit i njega i još dvoje dice,ako bi ih s njim imala.I da ako taj nije sve umislio,moga bi imat i štagod nasljedno,jerbo ko zna kakva mu je obiteljska amnezija.
I da je ta ideja skroz manita, a da smo to sve smislile zato što je ona predložila da bi tribale ić gledat turnir u balotan,kad drugi put bude na rivi. I da tamo dolaze samo pravi muški,ka šta nan je i gradonačelnik koji je njon skroz šesan,kul i mačo.I da zna da je on u onoj kategoriji zauzetih,al će ona radije čekat na nj,nego po ćekaonicama.I da mu je obiteljska amezija dobra,ka i njena,jerbo su to kamenjarski geni.
E onda se ova druga prija blago zaškarpunila,izvadila je 100 kn iz takuina i dala joj.A onda je ova pitala da zašto jon to daje.
-A za nikustvar.Moš mu i spomenik dignit na rivi.
Onda je otrala gledat tursku sapunicu.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>