utorak, 15.11.2011.

Ipak ih se sjetili: Brezonjići su dobili materijal da prošire kuću

Bolje ikad nego nikad: Jadranka Kosor i HDZ su prije više od tri godine pred izbore obećali pomoć obitelji Brezonjić koja živi u drvarnici. Pomoć je stigla tek sada.
Anti Brezonjiću (53) iz Donjih Andrijevaca kraj Slavonskog Broda prije više od tri godine tadašnja ministrica obitelji Jadranka Kosor obećala je pomoć u gradnji kuće za njegovu 13-članu obitelj. Pomoć su mu obećavali i lokalni HDZ-ovci, a čak su se hvalili kako su mu dostavili materijal. Ali Anto u te tri godine nije dobio ni ciglu od obećane pomoći. Nakon teksta u 24sata, objavljenog prije mjesec dana, Ministarstvo obitelji iznenada se sjetilo njegova slučaja. Prošlog tjedna dobio je prvu količinu pijeska, cementa i cigli za dogradnju kuće. Zaklada Hrvatska za dijete, koja je pod okriljem Ministarstva obitelji, donirala je mnogobrojnoj obitelji Brezonjić 15.000 kuna vrijedan građevinski materijal.
– Javili su da će mi pomoći i hvala im. Hvala i načelniku općine Ivanu Musi koji je u ime moje obitelji poslao zahtjev, a hvala i vama novinarima koji ste nam pomogli da napokon dobijemo materijal. Ali ne znam zašto je toliko dugo trebalo da se ispuni obećanje – rekao je Anto ne krijući zadovoljstvo što će ove zime supruga, on i djeca imati humanije uvjete za stanovanje.

– Dobio sam materijala da sagradim dodatak uz kuću do ploče. Problem ostaju krov i stolarija. Sve sami radimo jer nemamo novca za majstore. Pomogli su i susjedi te općina.

Najstariji sin (27) s jednim mlađim bratom živi u dvorištu u drvarnici.

– Ako nam netko pomogne s građom, crijepom i stolarijom, mogli bismo se do zime iseliti iz drvarnice – kaže mladić. Uspiju li napraviti sve što su planirali, imat će četiri manje sobe, kuhinju, kupaonicu i hodnik.
Smanjili mu plaću, a sina i ženu otpustili

Osim problema sa smještajem, Brezonjići mjesecima muku muče i s plaćom.

- Supruga i jedan sin, koji su kao i ja radili u PAN-u, dobili su otkaz. Moja plaća je prije četiri godine bila gotovo dvostruko veća, a sad iznosi oko 2500 kuna - rekao je Anto. Prije mjesec dana bio je ogorčen jer su se lokalni HDZ-ovci na televiziji hvalili kako su im pomogli sagraditi kuću. Sada samo želi da obitelj ima normalne uvjete za život.

Objavljeno u 16:17 • Komentari (0) • Isprintaj#

Obitelj Brezonjić: HDZ nas iskorištava pred svake izbore

Supruga Marica i ja imamo devet sinova i dvije kćeri. Najmlađem je četiri, a najstarijem 27 godina. Živimo u dvije prostorije i u nemogućim uvjetima, govori Anto Brezonjić (53) iz Donjih Andrijevaca kraj Slavonskog Broda. Centar za socijalnu skrb molio je da mu pomognu dograditi još dvije prostorije gdje bi smjestio djecu, a već više od tri godine očekuje građevinski materijal za dogradnju kuće. Pred tadašnje izbore to mu je obećalo ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Dopis je potpisala tadašnja ministrica Jadranka Kosor. Materijal, međutim, nikad nije dobio. Nedavno se na lokalnoj televiziji HDZ hvalio kako je Anto zahvaljujući njima dobio građevinski materijal i da im se gradi kuća.
- Nije to istina! Evo, uvjerite se da je to laž. Ovih dana sreo me općinski vijećnik i rekao da je u općinu stigao dopis kojim mi je odobren građevinski materijal. No načelnik Ivan Musa rekao mi je da općina nema novca za kupnju građevinskog materijala. Očito je to sve predizborni trik - govori Anto.

Sa sinom i suprugom radi u papirnoj industriji PAN, ali pet mjeseci nije primio plaću.

- Župnik nam pomogne s 1000 kuna na mjesec i to je sve. Za sve ostalo snalazimo se sami - kaže Anto. Marica ne zna kako bi prehranila djecu da nema vrta.

- Najgore nam je što nemamo gdje spavati. Nekad spavamo na podu, nekad na krevetu, kako tko ulovi mjesto - govori Marica. U Ministarstvu obitelji u četvrtak su nam rekli da se za odgovor o slučaju obitelji Brezonjić obratimo Ministarstvu graditeljstva.

Objavljeno u 16:17 • Komentari (0) • Isprintaj#

Muškarcu (35) mještanka zabila nož u leđa u svađi

Nakon svađe, djevojka (22) iz Donjih Andrijevaca nedaleko Slavonskog Broda nožem je u leđa probola svojeg 13 godina starijeg sumještanina. Posvađali su se i sukobili u kafiću u Ulici braće Radić u Strizivojni u nedjelju u ranim jutarnjim satima. Ozlijeđenoga je hitna pomoć odvezla prvo u Đakovo, gdje su mu utvrdili teške tjelesne ozljede pa u Opću bolnicu Slavonski Brod. No, ozlijeđeni je, na vlastiti zahtjev, napustio bolnicu nedugo nakon što su ga previli i rekli mu da je izvan životne opasnosti. Odmah se iz Slavonskog Broda uputio ponovo u Strizivojnu. Tamo je, ispred kafića "Čep", posmatrao policijski očevid.
Policija će protiv 22-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu.

Objavljeno u 16:16 • Komentari (0) • Isprintaj#

U D.Andrijevcima pitka voda curila u kanalizaciju

Mještani Donjih Andrijevaca u nedjelju su zvali Vodovod u Sl. Brodu
da saniraju vodovodnu cijev iz koje je tekla pitka voda. Došli su tek u petak
Puklo je još u nedjelju. Pitka voda curila je u kanalizaciju, a cesta je bila pod vodom. Zvali smo mi i drugi susjedi Vodovod u Slavonskome Brodu da dođu zatvoriti vodu i popraviti cijev. Šteta je da čista pitka voda završi u kanalizaciji, požalila nam se čitateljica iz Donjih Andrijevaca, općini u Brodsko-posavskoj županiji.
- Rekli su nam da su zaprimili dojavu i da imaju listu prioriteta, jer ova cijev što je pukla, po njihovoj priči, ne ugrožava kuće i ljude, a i nitko tu vodu ne plaća - prepričala je čitateljica razgovor s odgovornima u slavonskobrodskom Vodovodu.
- Doduše, radnici su došli u petak, ali to je šest dana nakon što smo ih zvali - žali se čitateljica.
U Vodovodu u Slavonskome Brodu nisu nam mogli dati podatke zašto se šest dana čekalo da curi pitka voda, tko će nadoknaditi gubitak i hoće li to na kraju platiti stanovnici Donjih Andrijevaca. Voditelj održavanja za Donje Andrijevce uputio nas je na službe u Vodovodu u Slavonskome Brodu. Ondje su, pak, rekli da je direktor na putu i da prije ponedjeljka neće biti moguće znati detalje popravka cijevi iz koje je šest dana pitka voda curila u kanalizaciju.

Objavljeno u 16:15 • Komentari (0) • Isprintaj#

Bus pun vojnika udario muškarca i ubio ga

U mjestu Donji Andrijevci kod Slavonskog Broda autobus je naletio na B. F. (57) oko 17 sati te ga ubio na mjestu nesreće. Muškarac je prelazio cestu, a na njega je naletio autobus Slavonijatransa koji je prevozio vojnike iz Đakova u Slavonski Brod. Istražni sudac naložio je obdukciju.

Objavljeno u 16:14 • Komentari (0) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

DOBRO DOSLI U DONJE ANDRIJEVCE
Email an Webmaster








value="location_id=gn:3190586&location_name=Slavonski%20Brod&time_format=24&unit_system=metric&lang=hr&background=#FFFFFF&copyright_bar=false"
/>
style="width:220px;height:150px;display: block;text-indent: -50000px;font-size: 0px;background:#DDF url(http://yowindow.com/img/logo.png) no-repeat scroll 50% 50%;"
>Wetter Widget




YoWindow.com
yr.no










Get your own Chat Box! Go Large!



NOGOMET IGRICA












Website counter