srijeda, 08.07.2009.

Peta obljetnica

Bilanca bloga: na današnji dan prošlo je pet godina od objave prvog posta. U međuvremenu je na blogu osvanulo 388 postova: većinom mojih ali nešto i od suradnika. Tu i tamo sam bezočno pokrao, ponegdje slagao i dosta griješio. Hvala obojici čitatelja što su ostali uporni pokušavajući mi popraviti pravopis i bridž.

Image Hosted by ImageShack.us


Blog je novi oblik komunikacije i da bi ga iskoristili trebamo imati nešto za reći. Bridž mi daje osnovu za blog i materijal - bez nekog plana obrađivanja tema entuzijazam brzo zgasne i pisanje se zapusti. Potrebno je stalno i u ustaljenom ritmu objavljivati tekstove. Imao sam puno pauza od kojih je najduža bila u ljeto kad sam selio u Dubrovnik. U to vrijeme sam razmišljao da se prestanem baviti bridžem tako da je blog jedva preživio. Nakon tog perioda sam shvatio da je puno je teže vratiti čitatelje nakon pauze nego ih privući.

Važan je i motiv za vođenje bloga: osim entuzijazma, upornosti treba ostvariti neki cilj: mene je zanimalo napredovati u bridžu i kao igrač i kao organizator. Stvari kojima sam se bavio utjecale su i na teme o kojima sam pisao u nekom periodu. Ovu zimu i proljeće nisam objavio nijedan bord jer sam bio zatrpan poslom i klubom pa na blogu ima više vijesti i nabrajanja rezultata.

U početku sam davao mnogo bordova i analiza - najčešće dosta brljavih i netočnih. Nakon par mjeseci su me dosta 'uštimali' : najviše Č i pokojni Zoričić. To su bila djeljenja koja sam tada igrao ili negdje pročitao pa sam ih objavljivao. Pokušavao sam pratiti format članaka Alana Truscotta iz New York Timesa: neka vijest, bord i analiza. Dosta mi je pomoglo da poboljšam analizu bordova: danas i dalje ne vidim ništa dok igram ali na kraju imam fantastičan pregled što je trebalo napraviti.

Olakšao sam sebi rad na blogu povremeno izrađujući male aplikacije: dijagrami i licitacija je formular koji ispunim pa mi program automatski izbaci HTML kod prilagođen blogu. Imam program za skidanje bordova sa BBO-a koji mi omogućava automatsko kreiranje HTML koda za odigrane bordove. Analizu posjećenosti sajta radim sa Google Analytics besplatnim alatima. Imao sam i pokušaj da komercijaliziram blog ali bez uspjeha: promet koji imam je premalen a bridž knjige čitatelji ili posjeduju ili ih ne zanimaju uopće.

Na kraju hvala obojici mojih čitatelja za podršku i pomoć u radu bloga. Zadnjih godinu dana bilo je 8,184 posjete stranica i 3,111 posjetitelja odnosno oko 25 posjetitelja dnevno.

Najčitaniji mjeseci su veljača 2005, kolovoz 2005, lipanj 2007, studeni 2008 i rujan 2004 : Top lista najčitanijih stranica:


1. Dalmatinska liga 2008
2. Putujemo, putujemo
3. Sretan prvi rođendan
4. Ponašanje za stolom
5. Rođendanski turnir








08.07.2009. u 11:50 • 7 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess