ponedjeljak, 15.09.2008.

Timski turnir 1 dio

Timski turnir u Puli osvojio je tim Gero iz Madžarske, a njihov kapiten je ujedno i najbolji igrač cijelog turnira. Sve zajedno bilo je 106 timova. Dubrovački tim je osvojio drugo mjesto u utješnoj I skupini. Igrali smo u sastavu Frano Mozara, Ivana Cvjetanović, Ivica Obad, Frano Jančić i Ivica Lekić iz Splita.

Dubrovnik - Cernato (Rumunjska) 0:12 (0:47)

Prvi meč smo teško izgubili. Protivnici su bili bolji i stalno su radili pritisak u licitaciji. Uz to su me jednom izblefirali sa pasiranim otvorom i laganim otvorom na trećem mjestu. Nakon dva pasa na trećem mjestu je otvorio jedan pik, rekao sam dva karo, lijevi dva bez aduta i partner tri karo. Nakon što je lijevi pokazao asa i dva kralja tražio sam adutsku damu kod otvarača i pao za dupli upis protivnika.

Dubrovnik - Szeged(Madžarska) 2:10 (23:41)

Ovdje je malo proradio naš 'Dum Dum' bridž pa smo dohvatili dvadesetak impova i par VP-a protiv tima koji je na kraju bio sedamnaesti. Imali smo i šansu za neriješeno jer smo stali u šest pik gdje protivnici igraju sedmicu: pikovi 5-0 i trefovi 6-2 srušili su slemove u obje sale za +100 umjesto +1440. Uz normalnu raspodjelu sedmica se ne može napraviti.

Dubrovnik - All In(Rusija) 8:4 (22:13)

Pobjeda nad B-ligašem ali nakon što je protivnik morao uvesti zamjenu. Jedan igrač (vjerojatno dijabetičar) zabunom je popio pravo pivo umjesto bezalkoholnog i morao napustiti salu zbog slabosti i vrtoglavice. Njegova zamjena iako dobra igračica navlačila je cijelo vrijeme na sebe - bezuspješno. Lekić i ja smo odigrali vjerojatno najbolji meč na turniru i dobili tim.

Dubrovnik - Olimp(Bugarska) 12:0 (36:4)

Igrali smo 5 karo gdje se pada 3 NT i partneri su igrali pet tref u kontri gdje su nas kontrirali 4 herc za jednom ne. Dodajmo još kockarsko licitiranje dvije manše i dvanaest nula za dizanje morala i pozicije na tablici.

Dubrovnik - Liliana(Italija) 7:5 (20:16)

Protivnici su nam na jednom bordu igrali 5 herc i 5 pik u kontri i oba pali - peti nivo pripada protivnicima. Meč gdje imamo tri +6 upisa ali i protivnici jedan +10 kad su ih u zatvorenoj sali pustili 4 herc.

Dubrovnik - Lena(Rusija) 5:7 (9:13)

Zadnji meč prvog dana i propuštena prilika u obrani: partner je otvorio pik ali nije vjerovao kad sam dao podršku i nije otvorio svoju boju sa damom protiv protivničkog 4 herc nego je pasivno atakirao tref te je izvođač stigao odbaciti gubitni pik. To je njihovih 13 IMP-a. Mi smo imali jedan dupli upis te par prekoštihova.

Pred kraj prvog dana bili smo umorni pa su i greške bile češće. Opet razlika u godinama je bila tolika da su protivnici griješili još više. Svi timovi protiv kojih smo igrali prvi dan na kraju su u plasmanu ostali ispred nas. Obad je stigao pred kraj predzadnjeg meča. Sljedeći dan je zamjenio Lekića iz Splita.

15.09.2008. u 22:23 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess