Jesmo li opsjednuti potribon neutronskog kopiranja?

15.04.2013.


- Trčala san ko u filmu!
- Baš onako ko u filmu?? I sa scenografijon i našmikali su te i sve?
- Ma daj sta me zajebaješ pa to se tako kaže.

Nezan jeste li se kad ulovili kako nesvjesno kopirate likove iz najdraže serije ili nekog filma. Nekako mi se čini da nan se sve češce događa da pokušavamo živit te falše Hollywoodske živote. Znate ono dođe van neko doma pa kod vas na kauč legne s postolama na nogama. I to je ka uredu jer ako niste primjetili oni na televiziji uvik tako leže po kauču s postolama. Ili se trudimo da nan bude zabavno baš ono šta se po nekon scenariju od nas očekuje da nan bude zabavno. Znamo svi jako dobro da ta hepi end sranja potječu još iz bajki bez pretjeranog smisla uz koje smo odgajani, a danas su bajke samo nastavile živit u četvrtastoj kutiji. Pa razmišljamo ja bi to šta tamo vidin ko dite kad vidi slatkiše!

Da ne bulaznin baš pretjerane gluposti potvrđuje i znanstvena činjenica da posjedujemo u mozgu takozvane zrcalne nurone koji inače služe za empatiju, dici za učenje ponašanja itd. Točnije rečeno : ,,Živčane stanice koje u mozgu prilikom promatranje neke aktivnosti izazivaju iste potencijale kao da osoba zaista provodi tu aktivnost. ‘’

Stvar je samo u tome šta serije i filmovi prikazuju samo malo djelove života, makar pokazivali i tragedije oni nisu stvarni likovi i za razliku od nas ljudi punih mana koji se brini za preživljavanje pa sa svojin šporkin postolama ne mogu sist na svoj prosječni kauč koji još otplaćuju ili otić 2 godine nać sebe, a naše živčane stanice se nisu stigle prilagodit da je nestvarno nepotribno zrcalit!

Iden popit svoju jutarnju životnu kavu bez nekog filmskog brenda, a još manje savršene kose u 7 ujutro. Ugodan Van dan !

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>