živim život

31.05.2018.

U životima našim nije sve ni crno ni bijelo, ni šareno, nije ni ravno ni brdovito nego je onako kako nam je negdje upisano ili je onako kako mi želimo da bude. Kao djeci u početku dok nismo naučili čitati bake ili mame čitale su nam bajke koje su sve imale sretan kraj jer ljubav je izvirivala iz većine redaka, kasnije smo sami čitali knjige i romane ponovno naravno sa sretnim završetkom. Poneki od nas promatrali su sretan brak svojih roditelja i život je divan sa svih strana kojima smo bili okuženi. Tada nismo znali da život ima i crnu i bijelu stranu, da nije šaren niti ravan jer sve je bio idealan skoro kao u bajci koju su nam čitale bake ili mama.
Kada smo u određenom dobu krenuli u samostalni život tada smo s vremenom shvatili da sami moramo izabrati kojim ćemo putem ići jer pojavile su se stramputice koje smo i koje prolazimo sami, shvatili smo da u životu postoji crno, bijelo, šareno, ravno i brdovito jer sve je to život onakav kakav smo zaslužili.

Oznake: moja filozofija

nema ni malo smisla

16.10.2013.

Volim čitati zanimljive članke na pojedinim portalima tako da sam nedugo pročitala da se sve više parova rastaje nakon samo nekoliko godina braka, stvarno zanimljivo.
Ja sam se koliko znate udala iz inata i napravila sam samo pakao sebi jer sam se udala za osobu koju nikada nisam mogla zavoljeti onako kako se voli osoba za koju se udaješ jer koliko me ova zahrđala pamet služi stalno su mi kao djetetu govorili da je za brak ljubav najvažnija jer kad ljubavi nema onda nema ni braka.
Vjerojatno sam totalno glupa ali moje mišljenje je da mora biti i poštovanja i ljubavi jednako da bi brak uspio jer jedno i drugo su jako povezani (poštovanje i ljubav) ako nema te osnove nego samo nešto a ni sami ne znamo što onda je bolje da sa tim partnerom kojeg mislimo dovesti pred matičara ostanemo u prijateljskoj vezi sa povremenim seksualnim zadovoljstvom za partnera i nas.
Znam da će sada mnogi htjeti reći "iz takovih veza se malo djece rađa", da istina je ali što se dogodi kada se u prvoj ili drugoj godini braka rodi dijete, a vi ili on ste shvatili da niste jedno za drugo. Zar ćete varati jedno drugo godinama s nekim drugim i gledati pored sebe osobu za koju nemate više nikakvi osjećaja jer ste shvatili da je brak s njim/njom bio velika greška.
Uživancija je kada pronađete osobu kojoj možete biti ljubavnik ili ljubavnica jer znate da tih nekoliko sati provedenih zajedno prepustiti ćete se jedno drugom i osjećate se voljenima iako mu nikada nećete priznati da ga volite, da je on vaša sudbina.

Oznake: moja filozofija

<< Arhiva >>