uz knjigu zaboraviš na bol

01.11.2017.

Uživancija je biti doma s bolovima u nozi, ali čitati knjigu koja te odvrati od nesnosne boli jer stvaraš u glavi slike koje se slažu čitajući retke knjige koju voliš jer ta knjiga ti nikada nije dosadna iako znaš skoro cijelu knjigu napamet. Divni opisi plemstva i njihove malverzacije zaokupe misli, pa tek kada prestaneš čitati shvatiš da ti dio noge od bolova otpada i poželiš je iščupati jer dosta ti je zamatanja i gutanja tableta protiv nesnosnih bolova,
Sam si svoj doktor i nadaš se da će sutradan bol biti manja, ali varaš sam sebe jer rana sporo zarasta a ti razmišljaš uz nesnosnu bol kako si tu duboku ranu zaradio i nikako se ne možeš sjetiti jer ti se najvjerojatnije pojavila praznina kada si se negdje udarila i oštetila operativni zahvat na Ahilovoj peti. Sretna si što nema nigdje otekline ni crnila a bol boli da imaš osjećaj kako ćeš od boli pasti u nesvijest i gutaš tablete a one ti pomažu samo nekoliko sati.
Uživancija je čitati omiljenu knjigu jer uz nju zaboraviš da imaš duboku ranu koja ti nanosi nesnosnu bol. Pas ti leži pored noge koja boli i imaš osjećaj da te pokušava zaštiti svojom blizinom da sama sebe ne ozlijediš jer bol je nesnosna a bez liječničke pomoći boliti će luđački još dugo.

<< Arhiva >>