31.01.2015., subota

I post i post

I post i post

subota , 31.01.2015.
Post o postu!
Smo malo sviježe skuše.

Setil sam se horora iz zagrebačkog ZOO-a.
Dođemo tam do vidri, nigdi vidre,
samo jedna riba u bazenu, bez glave i pliva.
Ne da pluta, već pliva, onak za prav, maše repićem, perajom,
baš ne tak ritmički, ali još trza, a bez glave.
Eto, koliko je friško bila pojedena.
Pojavile se vidre, za tili čas.
Baš smo naletili na hranjenje.
Interesantno je to, što svaku ribu prvo za glavu, pa njam.

Nedugo iza, gledam na tiviju, kak one to u prirodi....isto
i objašnjava narrator, kak u glavi ima oho ho više korisnih i bogatih nutrijenata,
neg u cijelom tijelu.

Isto ona priča o brodolomcu na splavi, negdi, nedavno.
Lik je uspijeval faćat ribe i jede on to i jede, no ni mu bilo baš dobro i sam od sebe, po "signalu" iz mozga, počel jesti glave i
bilo mu puno bolje.

E sad, u vezi tih glava, a i kostiju,
a pošto sam fan noževa, ne ono da su mi fetiš, ili da sam kolekcionar,
nego čisto praktičar, odlučil sam filetirati skušu, makar je bila srednje veličine, mislim, bil bi sretniji da je bila veća.
Imam tih 5,6 noževa i svaki je za nekaj, a volim prčkati i pripremati hranu,
te općenito, volim kuhati.

Kosti.
Nekak nam je kućna tradicija, još od pok. bake Milke,
da kad se kuha juhica, da uz meseko i grincajg, nutra treba biti i neka koščoba, onak cijevasta, sa srži.
Treba te temeljce kuhati, treba i pileći i juneće-goveđi i riblji.
Dugo ih treba kuhati, tak da se svi minerali rastope u njima i,
ak nikaj drugo, to piti po šalicu, ono, kao čaj.

Jako dobro za crijevnu floru, a time i imunitet.
Anita Šupe lijepo zbori o tome.
Ta njena LCHF prehrana (Low Carb- High Fat).
Velim PREHRANA, a ne dijeta, kao što masu novinara, a i inh lupetaju po internetu.
Od rođenja se tak hranim, dok se nije ni znalo za to.
Najsmiješniji su mi naslovi:
"Veliki povratak svinjske masti u prehranu"
Kod nas nikad nije ni otišla.

No, da ne gnojim dalje.
Eto vama slički.
Prilog je bil krumpir s blitvom i češnjakom sa maslinovim uljem,
onak na lešo i
krumpir šalata sa mladim lukom................

Jedini je zajeb kaj sam doma imal samo buteljicu nekog vinčeka,
"dolce", slatko, desertno, no, kak sam ga otprl, zmazal sam to, jer
-a kaj bu se kiselilo, pasmater.

Neg, već kad tu trkeljam, štel bi pitati ove Teletabise sa Bloghaera:
-tko je taj, od vas, sjeban sa matematikom? više nema 60%, ali ima 40%
od 100, i nije 40. Pa dajte ljudi spljuskajte se. Pa nemreš toliki imbecil biti!



- 09:47 - gukni (3) - štampaj - #

30.01.2015., petak

VAU, VAU za Medu

VAU, VAU za Medu

petak , 30.01.2015.
Ludilo!!!
Jebal vas Medo, jebal vas pes.

Nemrem vjerovati.
Glavna vijest, akcije po društvenim mrežama.

Imam pesa....Indy-a.








Zalaje sam kad netko pozvoni na vrata.

Da mi laje po čitav dan, otpeljal bi ga do prvog lovačkog društva,
platil ljudima municiju, pa u šumu i na rafalno.

Poruka obožavateljima Mede i lajanja:

Dao Bog da vam pes laje 24 sata na dan, kao Medo.

Još mi sam fali da i druge životinje imaju "prava"......
i svinje i junad i kokoši, ribe, koze, ofce......amebe i papučice.
Popizdim!

A daj gle ovog lika sa Fejsa!

https://www.facebook.com/video.php?v=766464783436185&pnref=story




- 08:10 - gukni (6) - štampaj - #

29.01.2015., četvrtak

Hrvatske tragedije

Hrvatske tragedije

četvrtak , 29.01.2015.
Jučer sam prvi put išel u IKEA-u i fulal naravno.
Ništa, okrenul sam se kod Slavonskog Broda i nazad.
Indy je malo duže bil sam doma.
U toj čitavoj priči, to mi je bilo najgore,
da mi nemremo s njim u IKEA-u.

I onda me još i Zmaj razjebala.
Štel sam stati kod McDonaldsa, no rekla mi je da nebumo,
jer nam je još ostalo kelja od ručka.

Kupili smo si stolicu na kotačeke.

No dobro, to sad nije važno.

Ova naša diktatorica, missica, već što, s tim pojasem.



To....rezidencija.
Hoće u Visoku, jer ionak se plaća održavanje, a prazna je i manje košta.
Kad se preseli, Pantofščak bu bil veći i onak bu se plaćal i više bu koštal.
Visoka je slijepa ulica. Ovi iz grupe TNT, negoduju, jer da nebu mogli pružiti sigurnost.
Valjda zato oće taj sigurnosni pojas.
Pametni znaju čemu služi pojas!!!



Sad traži da joj se predloži još lokacija.

Moj prijedlog bi bil Konzum na ljubljanskoj Aveniji, tam Prečko.
Srednje veliko, moš bežati i iza, lijevo desno, a i napred.
Moš i helikopterom gore dole, a sam Konzum ima i lift, a i one pokretne štenge.
Sama Avenija je tak široka, da kad bi makli semafore, mogel bi i avijonom.
Još jedna pogodnost je.....
blizu je City centar One.
Tam fakat ima svakaj za kupiti, pa ak ti kaj usfali, pošalješ portira, čistačicu, za čas.
Na par koraka je hotel Antunović. Tu bi mogli odsedati strani državnici, predsedniki, carevi, diktatori, oligarhi,...............
a pored je neka zgradurina di ima i čevabđinica...Sevdah, navodno od Halida Bešlića sin, je gazda.
Tu i stanove iznajmljuju na dan, tak na reklami piše.
Podstanar na jedan dan???

Eto, ja sam predrožil.
Ah, daaaa, i Sava je blizu, pa moreš gliserom i uzvodno i nizvodno.
Nizvodno je jeftinije.



- 11:30 - gukni (5) - štampaj - #

28.01.2015., srijeda

Physalis

Physalis

srijeda , 28.01.2015.
Kad si glup pa nemreš zapamtiti jedno ime na 15 minuta,
ondak dođeš drugi dan, pa uslikaš to mobitelom.



I prosurfam.
Iz Perua, te jagoda, te trešnja, divlja, tralalala.

BLINK
-joooooj pa to imamo u Španskom!!!

Oćeš klinac!
Je slično, ali nije to to.
Ovo gore je grm, a ovo tu doma je drvo.
Nisam kupil. Još se doma borim sa mangom, kiwijem, avokadom i ananasom.



Špansko drvo je zapravooooo
"koelreuteria paniculata"

Pičkin dim.....sam trebaš znati kaj buš uštampal u google tražilicu
i ona ti mam najde.



Toliko za danas, no
posel za sutra bi bil, dal mi ga jučer Šeldon......
mislim
-ak se nakrkam sa antioksidantima, ondak bum sjebal sve oksidante u sebi.
Pitanje bi bilo:
-jeli dobro imati tih malo oksidanata u sebi, ili ni jednoga,
samo anti oksidante i kaj bu oni antioksidirali, ak nema oksidanata?
Pomagajte!
- 10:51 - gukni (4) - štampaj - #

27.01.2015., utorak

Pripreme proslave i komemoracije

Pripreme proslave i komemoracije

utorak , 27.01.2015.
Eto, još malo i proslava godišnjice,
a ujedno i komemoracije žrtve uskakanja.

Jel' i vi vidite, to kaj i ja?
Kad nekaj komentiraš, pa dolje ispod?

Stoljeće je 21.?


- 11:45 - gukni (5) - štampaj - #

26.01.2015., ponedjeljak

Koštica

Koštica

ponedjeljak , 26.01.2015.
I dalje u revijalnom tonu.
Nekidan bila mi Seka u gostima.
Na ručka sam ju pzval.

Ona je "isplativ" gost.
To kad pozoveš to "nosem zvoni".
Ruke prepune cekera i điđa.

Gurman i hedonista.
Nema konzervi, zmrznutog, suhog....
samo sviježe.

Od četri vrste pečenoga mesa,
mlinaca i pureea, tri vrste salata, najviše se zadržala na
junećoj juhici, njihovim rebrima, te grincajgu + hrenu sastrane.

A ja?

Ja sam se najviše zadržal na tim jebenim, japanskim ,
nadasve svježim, šljivama u okružju Traumatološke, u draškovićevoj,
dok su mi kroz šupak vadili košpicu van, maspater.

Da ti jebem Japance, japanke, Bandića, anatomijum i Fukušimu!



No sada šalu na stranu!
Kaj sam ja to vidil u konzumu, onak, mini posude, pa neki suhi pupoljki, a nutra nekaj, ko cherry rajčica i nekaj piše kao "Psyhodelic",
tak nekak,
jebem li se retardovana, kad jednog Imena nemrem zapametiti!

I di si to deneš, kad si kupiš?
- 15:58 - gukni (3) - štampaj - #

24.01.2015., subota

Krmšnite

Krmšnite

subota , 24.01.2015.


Ne!
Nije zajebancija, već recepat.
Potrbušina, tzv., "Carsko", je kuhano u slanoj vodi cca 7 min..
Koža je ispikana vilicom, oko, koliko ima kvadratnih mm,
pa upik u svaki.
Sve natrljano začinima....solju, češnjakom u granulama, đastin biberom.
Koža osušena papirnatim ubrusom i natrljana sodom bikarbonom, te ponovo obrisana.
Od bijelanjka stučenog u snijeg i pomješanog sa tri žlice soli, napravljena
"kora", koja će štititi i upijati masnoću.
Tak peći na laganici cca 2 h, pa maknuti koru i
zapeći na jakoj vatri, na najgornjoj prečki pećnice, zadnjih 15 min.
Jednostavno dobiješ pjenastu, hrskavu kožicu.

Ajte živili
- 10:39 - gukni (8) - štampaj - #

22.01.2015., četvrtak

Parodija na Kolindu

Parodija na Kolindu

četvrtak , 22.01.2015.
"Svatko ima svog duplića"


- 09:13 - gukni (3) - štampaj - #

21.01.2015., srijeda

O 2

O 2

srijeda , 21.01.2015.
Klara, Sara, Pička Materina, noooo
naselje tam u Pripizdini, prema Velikoj Gorici.

Pašalić doo!
Krenul Pašalić, kad mu umrl "tata" Franjo u
daljnje makinacije i pljačku!

Krenul zubar-političar u građevinu.

Tipični primjer hercegovca, bandita i lopova,
koji pjeva Gange i s time Gangster, jelte.

I nemoj sestro i nemoj!
-jooooj buraz kaj sereš.......

-E buraz, dođeš mi pofotkati ovo, a i ono?

Klupčice na prozorima, sve do i jedne, sa padom, prema unutra na 3, 4 stupnja!!!!

Izolacija 0!!! NULA!!!!

Propala tvrtka, kako to i doliči u ovoj mafijaškoj pizdariji od zemlje,
i sad daj!

Hoću sam reć ovo, kak se kod nas štela.

Prije ne znam koliko godina....banke.....
od jedanput, par modela kredita.
Nema da uzmeš kredita na npr. 72.358 €.
Imaš tri modela...50-100-150 (ofrlje govorim, da ne bih "opanjkaval"....
jebalivas srbizmi).

Svi vezani, prek noći, na Švicarca.
Meni fakat bilo čudno!
Kak sad, odjenput, prek noći,...baš na Švicarac!
Zakaj Švicarac, a ne albanski Lev?
Hajde, Švicarska, banke, pa neki uzor.
Da skratim priču, kad ono, svud po svijetu, novi trend.
Divlji kapitalizam.

I sad bih ja trebal da studiram ekonomiju 7 godina, kak im je prosijek,
da bi nekaj suvislo rekel.

Mislim, kaj ni vidljivo, ko se spremal i tko je koga naguzil?
U smislu tih........"jooooooj, to ti ta teorija zavjere".

Imamo 00000000000 dr. ekonomije.
Zemlja je tu, di je.

Ma jebem vas sve u struku, a naročito onoga "Duška" Lokina.

Jebem i sve novinare, svih tivija, koji od 100% minuta neke emisije,
imaju 70% tajminga emisije, da bi nekog dr. nekaj pitali.

Ono, pita i pita i pita, ovaj hoće nekaj reć, a ovaj prekida, pa pita i pita.

Razni prilozi od 5-10 minuta, gdje bi Debil od novinara štel ekspertizu za 200 godišnje probleme.




A čuj nam Gospodarstvenike:
-Nakon par godina struke Doma, oni nam ODLAZIJU!

Krkan Bandić i krkan Kerum i još 1.500.000 Krkana!
- 17:23 - gukni (6) - štampaj - #

20.01.2015., utorak

Daruvar, tak imam te rad

Daruvar, tak imam te rad

utorak , 20.01.2015.
Vozim se Daruvarom.
Tu i tamo koji Zagrepčanec.

Koja smo mi pizdarija od države.

Vidim ga onak, u mislima, gore na kninskoj Tvrđi,
sa uzdignutim rukama, okružen generalima.
Korade, Gotovina, Zagorec, Rojs, Merčep, Markač, Čermak, Glavaš,
tu i tam kakav admiral flote......

-"Imamo Pizdariju......bit ćemo mala Švicarska!!!!", kao, prava je velika.

U Šwici su "švicarci", zar ne?


- 10:23 - gukni (11) - štampaj - #

14.01.2015., srijeda

Jutarnja promišljanja

Jutarnja promišljanja

srijeda , 14.01.2015.

- 07:42 - gukni (8) - štampaj - #

13.01.2015., utorak

I oca i majku, a da pri tome nije HDZ!

I oca i majku, a da pri tome nije HDZ!

utorak , 13.01.2015.
I to 1854 X svakoga, ponaosob!
Bando jedna lopovska, kak vas nije sram?
A nabijem i čitav grad Karlovac, za one dane piva, kad cijena pive skoči dvostruko,
jebem vas retardirane,
lopovi!!!!!!!
Maspater lopovsku!!!!!


- 15:00 - gukni (2) - štampaj - #

12.01.2015., ponedjeljak

HIHI-HAHA-HOHO

HIHI-HAHA-HOHO

ponedjeljak , 12.01.2015.
Nebum puno sral.
O Izborima naravno.
Drago mi kaj se smanjuju te političke stranke i pojedinci,
od dvadesetak, na 4 i od svih tih HSS, SSH, HABO................
ostalo tih par kao HAHA, HIHI, HOHOHO, još od Božića i
glavne i daleko najjače stranke HDZSDP.

Ajde, barem je otišel ko Gospon, što mi drago,
a ne ono Zlo, od bahate seljačine.
Kromanjonac, ko kompić mu iz Vražd+na (pazi na naglasak).

Negoooooo
štel ja to, ili ne, vleče me taj "modni Guru".

Majke ti, ko Ovo oblači, obe, mislim.
Ja bum se ranil!!!!!!



Joj sorry, kak mi ovo uletilo, pojma nemam.
Na Ove sam mislil.




- 12:18 - gukni (5) - štampaj - #

07.01.2015., srijeda

Apsolutno

Apsolutno

srijeda , 07.01.2015.
Veli Kokoš II:
-Apsolutno!

Ponovo IN riječ.
Nema veze! Sam lupaj.
Kad te ko kaj pita......kajjaznam, npr.:
-koji vam se od ta dva kandidata........
-apsolutno da, da.

Jeza!

Evo nama motivacije za uvrštavanje, povratak, "starog" arhaizma.
Koleteralna žrtva!

No dobro, to sada nije važno.

Eksploatacije Jadrana, a i drugih resursa je isto važna.
Ribe unutra, a i ofce okolo, one su koleterala.

Eksploatacija!
Isplativije u juhici.....
još ak ti fiolići ostave komplet, ne eksploatiranu,
mislim na jezik i mozak,
čisto ima.
Pečena......zgubi se nekak u tim pućima bespuća, zbiljnosti.






- 22:49 - gukni (0) - štampaj - #

06.01.2015., utorak

Ma koja tri kralja?

Ma koja tri kralja?

utorak , 06.01.2015.
Danas je bil Fleš Royal.

-Mmmmmmmmmmmm
rekla bi Ugarkovićka

Blady sosiđiis, restani i dinstano kiselo zelje.

Aleluja!


- 20:43 - gukni (7) - štampaj - #

< siječanj, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)
Srpanj 2015 (6)
Lipanj 2015 (8)
Svibanj 2015 (9)
Travanj 2015 (7)
Ožujak 2015 (7)
Veljača 2015 (10)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (4)
Studeni 2014 (6)
Listopad 2014 (14)
Rujan 2014 (9)
Kolovoz 2014 (4)
Srpanj 2014 (10)
Lipanj 2014 (13)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (12)
Ožujak 2014 (21)
Veljača 2014 (22)
Siječanj 2014 (18)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (8)
Rujan 2013 (6)
Kolovoz 2013 (14)
Srpanj 2013 (17)
Lipanj 2013 (18)
Svibanj 2013 (15)
Travanj 2013 (20)
Ožujak 2013 (27)
Veljača 2013 (23)
Siječanj 2013 (25)
Prosinac 2012 (30)

Komentari On/Off

O čemu je blog?

tralalala

serendanje

eto o čemu


-------------------------------


Jedan idiot je jedan

idiot!

Dva idiota su dva idiota!

10.000 idiota ....

su politička stranka!



-------------------------------











Box2

Box3

Knockout




















































Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se