srijeda, 09.01.2008.

Namršten mi nešto Joža danas u Dnevniku :-)

E moj Joža, a lipo su ti pametni ljudi govorili ...

Al' neće sluša Joža pametne ljude, neće ! Nego on navro sa dr Ivom, navro i ne pušta. I ka' sve su se njih dva lipo dogovorili, ma iljade stranica takoreći napisali, što će i kako će, čovik bi pomislija da bi se moglo cilu Vladu raspustit i samo dat' birokratima da provedu „dogovoreno“.

Al' smrčija se danas Joža. Mrak mu pade na oči. Do glasanja još par dana, a dr Ivo odlučija pokazati zube.

Ne da !

Ne da Čobija ni pod razno ! A jok, „on mi je jedan od najboljih“, veli dr Ivo. Ma može jedino da ministarstvo poljoprivrede podijelimo na dva resora (!!??) pa da Čobi upravlja onim važnijim dijelom, a netko iz HSS-a ostacima.

I svatija je danas Joža Friščić !

Svatija je da ga je dr Ivo žednog preko vode preveslao :-). Jer, mjesec dana su diplili kako „fotelje nisu bitne“, kako „o foteljama uopće nisu razgovarali“ i kako je „najvažnije da se precizno dogovori koalicijski sporazum“ ...

„Pa nećemo sad stvarati probleme oko jednog ministra“ – očekujem sutra izjavu drIve.

I tako se Joža našao pred zidom. A ka' da se i malo zainatija na onoj konferenciji za novinare prikazanoj danas u Dnevniku: „HSS će imati potpredsjednika Vlade, i dva ministarstva, od kojih jedno poljoprivrede“ – citiram ga po sjećanju (vjerojatno neprecizno, ali smisao je točan).

A što ako dr Ivo kaže NE ?

Hoće li Joža i preko toga prijeći i odustati od svojih zahtjeva, kao što je odustao od referenduma o NATO-u, primjene ZERP-a, milijardi za selo, regionalnog razvitka, ...

Što da vam kažem, ne mogu dočekati da vidim kako će se odigrati ta igra, pa evo kratim vrijeme lamentirajući ...

- 23:02 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>