01 siječanj 2012



Unatoč uvriježenim predrasudama, po kineskom horoskopu ja nisam arogantan Shir Khan, opsjednut veličinom i vladanjem. Jednostavno sam slobodan duh koji ne želi biti rob, ali niti vladar. Moje pandže osjete samo oni koji mi pokušavaju ograničiti slobodu.



Zavidnici me smatraju površnim veseljakom, koji uvijek nezasluženo dobija najveći dio kolača. No nije to nezasluženo. Životni zakoni su takvi da najviše dobija onaj koji ima najpozitivniji stav.



Volim voditi život brzo i riskantno. Pri tom sigurnost nije važna. A što je veći rizik, s tim je veća i vjerojatnoća da ću "pasti". Moj stav je nije sramotno pasti, već je sramotno ostati ležati. Kada netko i pomisli da mi je došao kraj, brzo će se uvjeriti da i velike divlje mačke imaju devet života, baš poput svojih manjih i pitomijih rođaka, kućnih mačaka.

Novac ne smatram nečim što treba skupljati i čuvati. Najdraže mi je odmah ga se riješiti čim ga dobijem u ruke. No to može značiti da se nikada neću obogatiti, ma koliko radio i zarađivao.



Slična situacija kao s novcem vlada i u ljubavi. Prvo se oduševe strašću koju pobuđujem u potencialnim partnerima, a potom me sputavaju isključivim vezama i (osnovanim) napadima ljubomore. I to samo zato što sam osoba koja voli flert. Mnogi su već "izbili zube" pokušavajući me zadržati samo za sebe. No nitko se ne može mjeriti s najvećom ljubavi mog života, onoj prema slobodi i neovisnosti.

No kako god, nisam osoba koja pati zbog prošlosti. Radije nastavljam hrabro u nove avanture, uvijek u potrazi za novim plijenom.



Metalni Tigar (1950, 2010)

Ovom Tigru nije neophodno stalno se dokazivati. On je svjestan svojih sposobnosti, što mu omogućava hodati kroz život puno opuštenije od drugih Tigrova. Kada nauči razumljivo objasniti svoje odluke drugima, život će mu biti puno ugodniji. U protivnom, stalno će se morati boriti protiv otpora iz vlastitih redova.

Ni kod jednog znaka vrline i mane nisu tako relativne i tako isprepletene kao kod Tigra. Ono što se u nekoj situaciji doima vrlinom, brzo i lako pretvara se u manu u drugoj.

Vrline:

Pozitivni kakvi po prirodi jesu, Tigrovi misle kako ništa što poduzmu ne može poći po zlu. I većinom su u pravu. Ako ponekad nešto i krene naopako, brzo se vraćaju u sedlo.

Njihove misli često su dubokoumne i razmišljaju o životu nakon smrti, te su vrlo otvoreni prema istočnjačkim filozofima i filozofijama.

Budućnost ih ne straši niti brine, jer oni žive sada i ovdje. Sigurnost im ne znači puno i stalno priželjkuju nove sudbinske izazove.

Tigrovi su rođeni vođe i kao takvi ne moraju se truditi impresionirati druge. U većini slučajeva dovoljna je njihova optimistična pojava i pobjedničko držanje da bi zadobili respekt. Njihova veselost, sposobnost da zainteresiraju druge za svoje projekte i fleksibilan način ophođenja donose im dodatne bodove.

Nitko tko se ikada susreo s Tigrom ne dvoji o tome da je upoznao iznimnu osobu. Tigar uživa u tome i zahvaljuje velikodušnošću koja često premašuje njegovu platišnu moć.

Novac je za trošenje, to je njegov moto. Srećom većina Tigrova u životu stekne bogatstvo kakvom nije niti stremila niti se nadala. To je još jedan od razloga za rastrošnost.

Mane:

Hrabrost, fleksibilnost i autoritativnost, sve su to vrline koje imaju i svoje naličje. Povremeno ih hrabrost tjera u prevelik rizik koji ih dovodi u nepotrebne opasnosti. Neki Tigrovi mijenjaju poslove poput čarapa. Iako se pri tom često mogu osloniti na sreću koja ih prati, to ne znači da im uspjeh pada s neba.

Osim toga, u svojoj dominantnosti ne pristaju na kompromise. To može dovesti do toga da njihova okolina pomisli kako su umišljeni i arogantni.

Iako su puni kreativnih ideja, često su prelijeni da bi ih ostvarili.

Ako ste ikada njegovali bolesnog Tigra znate da ovaj kraljevski stvor nimalo nije sretan kada nije u punoj snazi. Mnogi Tigrovi zavlače se u svoju jazbinu gdje si ližu rane, i pri tom ne mislim na životinje, već na pripadnike horoskopskog znaka. Iako bi im bilo drago primiti pomoć, teško im je pokazati slabost, stoga to rijetko čine.

No postoje i oni pripadnici ovog znaka koji ne drže puno do samoće. Oni dižu na noge sve u svom okruženju, kako bi se svi angažirali i pomogli im što brže ozdraviti. koliko god bolestan bio, Tigar svoje njegovatelje ima pod strogom kontrolom i zahtijeva maksimalan angažman i rezultate. Metoda kojom će ga liječiti nije mu bitna, bitno je samo što prije biti u punoj formi. Ako alternativna medicina ne pomaže i kemija mu potpuno odgovara.

U slučaju prelaska na školsku medicinu, dopušta savjetovanje stručnjaka i aktivno sudjeluje u odabiru tretmana i postavljanju dijagnoze.

Tigar je vrlo budan pacijent koji aktivno sudjeluje u liječenju, razmišlja o svom zdravlju i proučava svoje tijelo i njegove funkcije. Mnoge bolesti ga niti ne pogađaju, jer budno motri fizičke reakcije i točno prepoznaje nepravilnosti, te poduzima odgovarajuće preventivne mjere.

Tigrov element je Yang Drvo i odatle crpi svoju neobuzdanost. stoga niti ne čudi da ga neke bolesti strefe preko noći i nenadano. Tada ga napadaju virusi ili bakterije i potpuno onesposobljavaju.

Rijetko koji pripadnik ovog znaka dugoročno slijedi određeni način ishrane ili dijetu. On se hrani svjesno, ali ponekad mu proradi onaj poznati poriv za samostalnošću i slobodom, pa odstupi od zacrtanog plana. Tako njegova ishrana varira od zdrave hrane pune cjelovitih namirnica pa do brze hrane, hamburgera i čipsa, ovisno o trenutačnom raspoloženju.

Yang Drvo ne čini ga nužno strplivom osobom, stoga rijetko kuha komplicirana jela koja zahtijevaju dugačku pripremu. Kada osjeti glad, Tigar želi odmah jelo na stolu. Pri tom ne vodi računa o kvaliteti hrane koju konzumira.

Tigra interesira egzotična kuhinja i rado eksperimentira. No teško mu je pridržavati se striktnih planova ishrane. Svakodnevne žitarice za doručak, koje bi trebao konzumirati, čine mu se prekomplicirano. No žitarice štite jetru i žuč, organe drvenog elementa, od pregrijavanja i konzumirajući ih svakodnevno pomogle bi mu bolje kontrolirati svoje emocije.

Dragi Tigrovi, barem se pokušajte zdravo hraniti!


www.katalog-prodaja.com
www.javnalicitacija.com
www.dopisnica.com
www.antique-impex.com
www.antique-impex.hr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.