< prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Kruha i igara - Početna


Opis:

Blog za NEosobne potrebe... Kritički osvrti jednog laika na aktualne društvenopolitičke teme. Itakodalje.

Moj-Oglasnik.com.hr

Favoriti
Jbg... Počeo sam upisivati linkove na blogove osobnih favorita, pa sam skužio da će uvijek netko faliti (možda sasvim nezasluženo)...
Favoriti su mi tu negdje u komentarima.
   

Kruha i igara

18.12.2010. subota

Kruha i igara

Možda je istina da prosječni, mali Hrvat svoj život provede balansirajući između (izumiruće, kažu) srednje klase i siromaštva, da u njemu promijeni 2-3 auta također niže ili srednje klase, da se hrani nezdravo i oblači u jeftine krpe s lažnim dizajnerskim potpisima, no jedno je sigurno - ne manjka mu zabave.

A i kako bi mu je manjkalo kad cirkus vidi kamo god da se okrene...

Evo, ni ovo s nogometom nije baš ništa drugo do običnog cirkusa.
Dida Marković s jedne strane, jednom nogom u grobu, pojačan podrškom galantnog, šarmantnog i kulturnog gospodina Maminja, još uvijek dovoljno vitalan da može nositi "pune torbe novca", i "pravednik" Štimac s druge strane. Mislim, neš ti pravednika... Oduvijek blizak kriminalnom miljeu, Štimčevo neosporno poštenje počiva na činjenici da ga nikad zapravo nisu uhvatili na djelu. Što je, uostalom, zajedničko i većini HR-funkcionera, bez obzira u kojoj branši svoj funkcije obnašali, pa ga samim time i potvrđuje kao idealnu guzicu za tu fotelju.

Jest, bilo je tu i nekih navoda o miniranju srpskih kuća 1991. godine, no to je bolje niti ne spominjati ako u pričuvi nemaš 50.000 kuna za Igorove duševne boli...

Priču o poštenju samo još dodatno nadopunjuje angažman Sinovčića, globalno poznatog zadarskog "poštenjaka", kojeg neki dovode u vezu s drugim poznatim zadarskim humanistom, izvjesnim B. Kalmetom.

Sve u svemu, baš veseo cirkus. S obje strane.

I skoro se pobiše, načisto.

No, na sveopću žalost - sve se dobro završilo.


- 15:09 - Komentari (2) - Ispis - #