Doktor Zlobny

16.03.2006., četvrtak

Tko je pojeo telefonski račun??

Vratio se dr. Zlobny. Zbog modemskih komplikacija nekoliko dana bio sam odsutan. Nadam se da su svi živi i zdravi, jer ovaj put vam donosim pricu iz egzoticne zemlje u kojoj stanovnici doruckuju saborske malverzacije, a demokraciju je zamjenila politicka anarhija.

Ovaj post je posvecen jednoj poznanici, koja je zbog virtualnih zderaca osuđena na odsluženje zatvorske kazne ili prodaju mladog mesa u Gajevoj.

Priča ide nekako ovako.....

Dvoje ljudi u vezi moraju biti spremni na ustupke da bi veza uspjela. No kada su građani u vezi sa državom riječ je o seksualnom iskoristavanju. Još prošle godine sabor je nadopunio zakon o telekomunikacijama koji kaže da operator (T-Com) snosi troškove koje korisnicima, unatoč mjerana zaštite, prouzrocila treća osoba tj. Žderači. Ja sam tu odredbu protumačio na način da ce t-comsnositi sve posljedice žderača.
Ali istina je bolnija nego sto se cini. Problem je u činjenici da u toj odredbi ne stoji što su primjerene mjere zaštite.
T-Com na svojoj službenoj stranici kao adekvatnu zaštitu nudi antidialere, zabranom međunarodnih poziva te edukacijom korisnika o sigurnosti cyber seksa.

Po meni takva zastita je čista zajebancija za prvi april.
Kao prvo, kad bi svi internet korisnici posjetili t-com.hr sa namjerom da skinu antidialer t-com.hr bi postala najposjećenija stranica u hrvata što bi ima donijelo veću slavu nego da su stavili link free download severininog jedanaest minutnog uratka. Kao drugo, zabranom međunarodnih poziva korisnik gubi jednu od usluga koju plaća u monopolističkoj pretplati. A što se tiče T-Comove edukacije ona je još na razini edukacije u kamenom dobu kad se sve gasilo sjekirama.
Osobno sam se uvjerio u to kada je mlada neobrazovana plavuša zadužena za primanje reklamacija na T-Com šalteru objašnjavala 100 godišnjoj bakici kako zbog dialera mora isključiti računalo iz struje i telefonski kabel iz zida i iz modema?!!?!?!?!
Jadna se gospođa samo prekrižila i priupitala ''MODEM, kaj je to nešto za pojesti''.

Jedini spas od takvog monopola bila je liberalizacija fiksne telefonije, koja je uvela dva nova fiksna operatora na hrvatsko tržište. Ti operatori uveli su konstantno kontroliranje prometa svojih korisnika, kao preventivnu mjeru zaštite. U situaciji kada operator primjeti da je korisnik zvao egzotične destinacije na kojima obitavaju žderači tj. Dialeri odmah provjeravaju kod korisnika je li poziv obavio dobrovoljno ili je žrtva neuzvraćene telefonske ljubavi.

I na kraju mogu samo kao preventivnu mjeru zaštite predložiti promjenu fiksnog operatora ili adsl priključak i da se naoružate antidialerima.

- 12:02 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi