JUTARNJI MAČKO-MISAONI JOGGING

12.06.2021.



Ah...taman mislila malo protrčati, ono džogirati, kako ljudi kažu, kad me počele salijetati opomene tipa: "ne idi van, vrućine pogubne za djecu i starije. Uf, ja sam i jedno i drugo što bi se reklo, 2u1 i dijete i starac koje je zapravo mačka, definitivno nisam za paćenje na sunjari od 40 celzijuški, mačke vole sieste u takvim periodima, jer to im je najpametnije, a kako volim jogging, prebacujem ga na misaonu formu. Šta tu ima loše? Treba trenirati i misli, ono... da ne odlutaju bez veze izvan košnice koju zovemo mozak, nego lijepo i uredno vrate se poput pčelica, prepunih peludi.

Neki kažu da pčelice znaju svoj red, sve je organizirano, ali one pčele u glavi, definitivno zahtijevaju svakodnevni trening tipa: "Neću misliti na ribice, neću misliti na ribice." (iako mi pred nosom prolaze) ili još bolje: "Neću misliti na ovog pacova, jede mi iz zdjele, sram ga bilo, a ja ga moram voljeti, iako bih ga vrlo rado otjerao."

Pogledajte vi tu sliku idile! Tješi me ipak, da je to moguće, vježbam ja dalje uporna u svom treningu pa se popnem na glavu mojoj prijateljici lavici koja me strpljivo uči hrabrosti i dostojanstvu, ono-tješi me da imamo istu krv i da ću ja jednom biti velika kao ona.
Ah, vjerujem ja u to, ali što je najgore povremeno osjećam da se transformiram u nešto što nije nalik na mene. Isto je dlakavo, ima četiri noge, ali poslušnost do neba i mirnoću u svakom trenutku. OMG pa ja se to pretvaram u peseka?! Pozitva transformacije ili negativa neprihvaćanja pozitive, kakva god da jest?

U svakom slučaju, ja treniram upravo zato da prihvatim sa lakoćom sve ponuđene oblike, a opet da ostanem mačka - slobodna i svoja, prihvatiti razlike znači prihvaćati situacije i znati se mudro postavljati, bez obzira koliko pčelice misli dugo letjele izvan košnice. Bitno je da one znaju gdje trebaju doći i kako stvoriti slatki med spoznaje. Sve drugo je nebitno.

Eto, preporučujem vam ovaj dobar video, snimila ga je moja prijateljica, tek da se zna kako mačke prekidaju pokušaje nametanja iluzija.

Uzdravlje mi bili i džogirajte, dobro je to i korisno.


https://www.magicus.info/najcesce-prakse/ostale-metode/jutarnji-macko-misaoni-jogging

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.