GOSN ČAROBNJAK, JESMO LI DANAS MALO ZALUTALI?

21.11.2020.



Trebali bismo se opustiti, nasmijati, ništa ovdje u ovom svijetu ne shvaćati smrtno ozbiljno niti se vezivati za djeliće, fragmente koji su samo kotačići u mehanizmu uma i vrte svoju priču.

Uvrijedimo se za tren, pokunjimo se kad nas netko drugačije pogleda, nego što smo navikli da nas se gleda. Ma, gosn čarobnjak, kako se koristi naša svakodnevna magija uživanja u sadašnjem trenutku?

Vezujemo se uz ono što je bilo, brine nas ono što dolazi, zapetljani smo u mrežu našeg ega koji dirigira kako živjeti kako samo njega hraniti, dok mi iznutra ostajemo gladni istinskog sebe. Nije to filozofija, jer ljepote života oko nas prolaze, dok se mi zadržavamo na pragu naše duše i ne izlazimo van, jer smo se navikli na komociju uhodanih navika.

Dobih prekrasne slik života koji prolazi u punini pored nas, a mi se glođemo oko sitnih mrvica koje nam sužavaju širinu pogleda na istinsku ljepotu, na smisao i magiju koja se nudi izvan svih naših uskogrudnosti.

Nisam ni ja izuzetak, potonem, isplivam, utonem, izvučem se, ali najgore je ne dozvoliti, da nas itko pokrene, nego biti zadovoljan sa stajanjem na mjestu, a život u punini prolazi pored nas.


objavljeno:
https://www.magicus.info/ostalo/price/gosn-carobnjak-jesmo-li-danas-malo-zalutali

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.