utorak, 29.06.2021.

Ljetno štivo by Sanja Srdić Jungić

Sanja Srdić Jungić rođena je 1988. u Zagrebu. Magistrirala je komunikologiju na Hrvatskim studijima.
Pisanjem se bavi odmalena, a nakon stečenog iskustva u novinarstvu, odnosima s javnošću i organizaciji događanja, od 2017. radi kao voditeljica marketinga u jednome knjižarskom lancu.
2019. objavila je roman prvijenac Zvijezde među nama, koji je odjeknuo u javnosti zbog radnje povezane s megapopularnom serijom Igra prijestolja u kojoj je autorica statirala. Ti si moje sve njezin je drugi roman.

Preporuka za ljetne mjesece:

Ne bas tajni e-mailovi Coco Pinchard
Mnogi to ne znaju, no britanski autor koji nas je razmazio svojim fantastičnim krimićima spisateljsku karijeru započeo je u chick-lit žanru. Ove godine hrvatska je publika po prvi put mogla čitati njegov urnebesan prvi roman iz serijala o Coco Pinchard, ženi srednjih godina čiji život od savršenog uskoro kreće nizbrdo. Njezin je roman povučen iz prodaje, suprug je vara, a bivša svekrva maltene joj se useljava u kuću. Roman je pisan u formi e-mailova, te je nerijetko tijekom čitanja izazvao moje smijanje naglas, što se ne događa često. Ovu knjigu toplo preporučujem, a kad je pročitate predlažem da nastavite s Bryndzinim krimićima!


Slučajni cimeri
Roman prvijenac spisateljice Beth O'Leary. Ako možemo zaključivati prema prvom romanu, očekuje je blistava spisateljska karijera. Priča prati dvoje slučajnih cimera, Tiffy i Leona, koji zapravo nisu cimeri - žive u istom stanu, no zbog različitih smjena nikad se ne susreću. Zato si počinju ostavljati kratke i slatke porukice na post-it papirićima zbog kojih ovu knjigu nećete moći ispustiti iz ruku!


Tajnovita uvala u Hrvatskoj
Ne znam za vas, ali ja bome osjetim leptiriće u trbuhu kada čitam neku knjigu inozemnog autora u kojoj se spomene Hrvatska. Zato sam skoro "ispalila" kada sam vidjela da je Julie Caplin napisala roman čija se radnja kompletno odvija u Lijepoj Našoj! Tema je, naravno, ljetna - Maddie odrađuje ljetni posao na luksuznoj jahti, ali sveukupni dojam čistog morskog zraka, tirkiznoplavog mora i lijepe jadranske obale uskoro joj kvari Nick, brat njene prijateljice koji se također nalazi na jahti, a s kojim se ne podnosi. Ovo je klasična priča ljubavi i mržnje ispričana na drugačiji način, a kada u cijelu kombinaciju ubacite i Hrvatsku tu jednostavno nema greške.






Oznake: preporuke, recenzije, čitanje, knjige, ljeto, plaža

- 14:26 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  lipanj, 2021 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Opis bloga

Željka
37 y/o women
Croatia 🇭🇷
Books are my life 📚💜

Dobro došli na knjiški blog. Ovdje možete naći sve objave vezane za knjige. Nadam se da će Vam moje preporuke pomoći pri odabiru knjiga za čitanje. Slobodno vi meni možete u komentarima predložiti svoje favorite. Molim lijepo bez vrijeđanja i prepucavanja. Nadam se da ćete uživati. 😉 🤗

TOP 10 AUTORA

1. Inna Moore
2. Jan Bolić
3. Augusta B I
4. Nena Šahbazović
5. Deni Baleta
6. Jana Krišković Baždarić
7. Joy Fielding
8. Vi Keeland
9. Penelope Ward
10. Sarah Morgan

TOP 5 IZDAVAČA

1. Innamorata
2. Fokus
3. Sonatina
4. Fragment
5. Znanje

TOP 10 knjiga

1. Dodir zvijeri
2. SvingeRaj
3. Život koji želiš živjeti
4. Mi djeca s kolodvora Zoo
5. Godina u kojoj je Bela Lang upoznala sreću
6. Pričat ću ti stihovima
7. Život piše poezije
8. Mrtva priroda
9. Praporci u snijegu
10. Onaj pravi