Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkinkutak

Marketing

Ljetno štivo by Sanja Srdić Jungić

Sanja Srdić Jungić rođena je 1988. u Zagrebu. Magistrirala je komunikologiju na Hrvatskim studijima.
Pisanjem se bavi odmalena, a nakon stečenog iskustva u novinarstvu, odnosima s javnošću i organizaciji događanja, od 2017. radi kao voditeljica marketinga u jednome knjižarskom lancu.
2019. objavila je roman prvijenac Zvijezde među nama, koji je odjeknuo u javnosti zbog radnje povezane s megapopularnom serijom Igra prijestolja u kojoj je autorica statirala. Ti si moje sve njezin je drugi roman.

Preporuka za ljetne mjesece:

Ne bas tajni e-mailovi Coco Pinchard
Mnogi to ne znaju, no britanski autor koji nas je razmazio svojim fantastičnim krimićima spisateljsku karijeru započeo je u chick-lit žanru. Ove godine hrvatska je publika po prvi put mogla čitati njegov urnebesan prvi roman iz serijala o Coco Pinchard, ženi srednjih godina čiji život od savršenog uskoro kreće nizbrdo. Njezin je roman povučen iz prodaje, suprug je vara, a bivša svekrva maltene joj se useljava u kuću. Roman je pisan u formi e-mailova, te je nerijetko tijekom čitanja izazvao moje smijanje naglas, što se ne događa često. Ovu knjigu toplo preporučujem, a kad je pročitate predlažem da nastavite s Bryndzinim krimićima!


Slučajni cimeri
Roman prvijenac spisateljice Beth O'Leary. Ako možemo zaključivati prema prvom romanu, očekuje je blistava spisateljska karijera. Priča prati dvoje slučajnih cimera, Tiffy i Leona, koji zapravo nisu cimeri - žive u istom stanu, no zbog različitih smjena nikad se ne susreću. Zato si počinju ostavljati kratke i slatke porukice na post-it papirićima zbog kojih ovu knjigu nećete moći ispustiti iz ruku!


Tajnovita uvala u Hrvatskoj
Ne znam za vas, ali ja bome osjetim leptiriće u trbuhu kada čitam neku knjigu inozemnog autora u kojoj se spomene Hrvatska. Zato sam skoro "ispalila" kada sam vidjela da je Julie Caplin napisala roman čija se radnja kompletno odvija u Lijepoj Našoj! Tema je, naravno, ljetna - Maddie odrađuje ljetni posao na luksuznoj jahti, ali sveukupni dojam čistog morskog zraka, tirkiznoplavog mora i lijepe jadranske obale uskoro joj kvari Nick, brat njene prijateljice koji se također nalazi na jahti, a s kojim se ne podnosi. Ovo je klasična priča ljubavi i mržnje ispričana na drugačiji način, a kada u cijelu kombinaciju ubacite i Hrvatsku tu jednostavno nema greške.
Post je objavljen 29.06.2021. u 14:26 sati.