utorak, 29.06.2021.

Ljetno štivo by Tina Primorac

Tina Primorac, književnica je čiji je spisateljski put bio, malo je reći, neuobičajen, ako za pisce uopće postoji uobičajen i utaban put do uspjeha. S pisanjem je ozbiljno započela u prvoj trudnoći i tim ritmom nastavlja već sedam godina otkako se kod kuće brine za svoje četvero djece. Spisateljski zanat tesala je, kako sama neizravno kaže, u životnoj školi gdje se ponajprije osposobila za pisanje kraćih i dužih dramskih tekstova koje je niz godina izvodila sa svojom amaterskom glumačkom družinom. Iako se u pisanje prvih romana upustila već kao tinejdžerica, roman u nastavcima Velika tajna Pona prvi je veliki književni uradak s kojim je formalno započela njezina književna karijera.
Tinu podržite na Instagram i Facebook profilu te na blogu pod nazivom "Sanjati riječima"

Obožavam ljeto i od djetinjstva ga pamtim po knjigama koje su samnom putovale na more. Ovo je literatura koja bi vam mogla biti zanimljivo društvo na putu.

O samopouzdanju – Charles Pepin
Iznimno pitka, malena i sažeta knjiga koja nas priprema za ono što nagovještava na koricama – odvažnost da budemo svoji. Ovo nije filozofsko djelo za koje nam treba rječnik stranih riječi i silan napor da shvatimo što nam pisac poručuje. Zato od srca preporučam da ovog ljeta na plažu ponesete malo drugačiju literaturu i upijete jednostavnu mudrost koja će dati zamah vašem samopouzdanju.

Ne dam svoje dijete – Betty Mahmoody
I nakon dvadeset godina prođu me trnci na spomen ovog romana u kojem je ispričana istinita priča Amerikanke koja zajedno sa svojim djetetom postaje zatočenicom u dalekom Iranu. I danas u glavi imam scene koje sam zamišljala po opisima, emocije koje sam doživljavala kroz autoricu čija će vas bezvremenska priča i borba ostaviti bez daha.

Ja sam O.K., ti si O.K. – Thomas A. Harris
Komunikacija je moje područje djelovanja i velika ljubav. Ako ste i sami zaljubljenici u komunikaciju, ova je knjiga klasik koji zaslužuje vašu pažnju. Ako se do sada niste upoznali s terminom transakcijske analize, Ja sam O.K., ti si O.K. je sjajna knjiga koja će vam dati uvid u misterij ljudske komunikacije.

Oznake: preporuke, recenzije, čitanje, knjige, ljeto, plaža

- 14:17 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  lipanj, 2021 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Opis bloga

Željka
35 y/o women
Croatia 🇭🇷
Books are my life 📚💜

Dobro došli na knjiški blog. Ovdje možete naći sve objave vezane za knjige. Nadam se da će Vam moje preporuke pomoći pri odabiru knjiga za čitanje. Uživajte. 😉 🤗

TOP 5 AUTORA

1. Inna Moore
2. Jan Bolić
3. Augusta B I
4. Joy Fielding
5. Vi Keeland

TOP 5 IZDAVAČA

1. Fokus
2. Znanje
3. Innamorata
4. Alfa
5. Fragment