ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

30.05.2014., petak

Akcija upisa u Registar u Velikoj Gorici

Dragi naši, sljedeća akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održat će se 7. lipnja, subota od 10 do 12 sati u prostorijama Gradske uprave Velike Gorice (Trg kralja Tomislava 34).
Akciju ćemo organizirati uz pomoć i na inicijativu Savjeta mladih Grada Velike Gorice, odnosno na poziv mladog Marija Dilberovića.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Nadamo se da se vidimo u Velikoj Gorici u što većem broju!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2014., subota

43 potencijalnih darivatelja u OŠ Bukovac u Zagrebu

Na današnjoj akciji održanoj u OŠ Bukovac u Zagrebu 43 građana upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Zaklada se odazvala pozivu Luke Mihalića, učenika OŠ Tituša Brezovačkog koji je uspješno transplantiran te se trenutno liječi od leukemije, i organiziranjem ove akcije odlučila ispuniti njegovu želju da se što veći broj građana upiše u Registar i tako pomognu nekom teško oboljelom.
Akcija upisa u Registar u Zagrebu održana je uz organizacijsku pomoć ravnateljice OŠ Bukovac Mirjane Boras.
Zahvaljujemo svim građanima što su nam se pridružili na akciji upisa u Registar i tako pokazali solidarnost prema teško oboljelima među nama. Na primjeru hrabrog Luke, koji je pronašao svog potencijalnog darivatelja i sada pomaže drugim oboljelima, možemo se uvjeriti da je lijek za spas nečijeg života uistinu u nama.
Svim oboljelima, kao i mladom Luki želimo puno sreće u daljnjem liječenju i još jednom od srca zahvaljujemo organizatorima i svima koji su se odazvali akciji.


- 19:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2014., četvrtak

Akcija upisa u Registar u OŠ Bukovac u Zagrebu

Sljedeća akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održat će se u subotu, 24. svibnja od 10 do 12 sati u Osnovnoj školi Bukovac na inicijativu ravnateljice, gospođe Mirjane Boras.
Na organizaciju akcije u njihovoj školi odlučili su se zbog velike želje Luke Mihalića, učenika Osnovne škole Tituša Brezovačkog (gdje smo također održali akciju na Lukinu želju 19. veljače ove godine) iz Zagreba koji se već gotovo dvije godine bori sa leukemijom te mu je velika želja: „pozvati i zamoliti sve naše roditelje i prijatelje da se prijave u Registar i daju uzorak krvi za tipizaciju pa možda nekome teško oboljelom i oni jednoga dana pomognu.“
Na inicijativu OŠ Bukovac, a najviše zbog hrabrog, mladog Luke, odazvali smo se i ovoj plemenitoj akciji koja će se održati povodom akcije ozelenjavanja i uređenja školskog okoliša i nastavak je prošlogodišnje akcije pokrenute na inicijativu i uz veliku pomoć Vijeća roditelja.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Nadamo se da se vidimo u subotu u što većem broju!

- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2014., srijeda

142 novoupisanih potencijalnih darivatelja u Čakovcu

Na današnjoj akciji održanoj na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu 142 građana upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi studenti su u sklopu 247. akcije upisa mogli saznati više o upisu u Registar i što znači postati potencijalni darivatelj koštane srži na predavanju koje je održala pročelnica Registra, dr.sc. Mirta Mikulić.
Akcija upisa u Registar u Čakovcu održana je na inicijativu profesorice Mirjane Trstenjak. Organiziranjem ove akcije Zaklada nastavlja svoju misiju širenja Registra koji danas broji više od 44.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Zahvaljujemo se Međimurskom veleučilištu i profesorici Mirjani Trstenjak što su nam pomogli u organizaciji akcije upisa u Registar. Raduje nas što su studenti pokazali velik interes da se ne samo pridruže našem Registru, već i saznaju više o djelovanju Zaklade jer se tako povećava šansa da netko teško oboljeli dobije svog podudarnog darivatelja.



- 19:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2014., petak

Akcija upisa u Registar u Čakovcu

U srijedu, 21. svibnja, od 11.00 do 13.00 sati na Međimurskom veleučilištu (Ulica bana Josipa Jelačića 22 a) u Čakovcu održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. U sklopu 247. akcije upisa, koju organiziramo na inicijativu profesorice Mirjane Trstenjak, studenti će moći saznati više o upisu u Registar i što znači postati potencijalni darivatelj koštane srži na predavanju koje će od 10 do 11 sati održati pročelnica Registra, dr.sc. Mirta Mikulić.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Dragi Međimurci, vidimo se u srijedu, nadamo se u što većem broju!

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2014., srijeda

81 novoupisani potencijalni darivatelj na akciji u Novskoj

U srijedu, 14. svibnja, na akciji održanoj u Novskoj 81 potencijalni darivatelj upisao se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Darivanjem krvi na akciji upisa koju je Zaklada Ana Rukavina organizirala na poziv gđe. Mirjane Ciboci, koja je darovala krvotvorne matične stanice za oboljelog muškarca iz Češke, i Policijske postaje Novska, građani Novske povećali su šanse za život teško oboljelih.
Zahvaljujemo se Policijskoj postaji Novska, kao i gospođi Mirjani Ciboci, što su nam pomogli u organizaciji 246. akcije upisa. Gospođa Ciboci nam je svojim iskustvom pokazala kako se lijek za oboljele nalazi u nama te se upisom na akcijama upisa u Registar povećavaju šanse za život teško oboljelih diljem svijeta. Od srca velika hvala Novskoj i svim novoupisanim potencijalnim darivateljima.


- 23:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2014., utorak

U Požegi se 92 potencijalnih darivatelja pridružilo Registru

U ponedjeljak, 12. svibnja, na akciji održanoj u Požegi u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 92 građana . Darivanjem krvi na akciji upisa koju smo organizirali na poziv gospođe Irene Jurković iz Gradske knjižnice i čitaonice, građani Požege su povećali šanse za život teško oboljelih.
Svi građani koji su sudjelovali na akciji upisa mogli su, na temelju iskustva Ankice Begić kojoj je život spasio američki Indijanac iz plemena Komanči, saznati i kako točno Zaklada djeluje. Ankica Begić je ovom prigodom predstavila svoju knjigu Indijanac Komanč – moj brat po krvi, dnevnik u kojem je opisano njezino liječenje i susret s njezinim darivateljem, a koji može poslužiti kao edukativno štivo svima koji se nađu u sličnoj situaciji te ju, ako već niste, možete preuzeti s naše web stranice: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/aktivnosti_zaklade/knjiga_indijanac_komanc.aspx
Zahvaljujemo od srca gospođi Ireni Jurković na pozivu i ljubaznom osoblju Gradske knjižnice i čitaonice Požega na odlično organiziranoj akciji upisa u Registar i promociji knjige gospođe Begić.
Također, velika hvala svim mladim ljudima koji su se ovom prilikom upisali u Registar od kojih su većina bili maturanti požeških srednjih škola kojima usput želimo i puno sreće na državnoj maturi!



- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2014., nedjelja

Akcija upisa u Registar u Novskoj

246. akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održat će se u srijedu, 14. svibnja u Novskoj, Pučko otvoreno učilište (Trg dr. Franje Tuđmana 3) od 10 do 12 sati.
Akcija će se održati na inicijativu gospođe Mirjane Ciboci, koja je i sama bila darivateljica matičnih stanica muškarcu iz Češke, te Policijske postaje Novska.
Kao i uvijek, pozivamo Vas da dođete i upišite se u Registar te povećajte šanse za izliječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, na način da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Veselimo se još jednoj akciji i nadamo se vidjeti vas u što većem broju!

- 20:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2014., srijeda

Akcija upisa u Registar i promocija knjige „Indijanac Komanč – moj brat po krvi“ u Požegi

Dragi naši, sljedeća akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te 245. po redu, održat će se u ponedjeljak, 12. svibnja u Požegi, Gradska knjižnica i čitaonica (Antuna Kanižlića 1) od 13 do 16 sati.
Akcija će se održati na inicijativu gospođe Irene Jurković iz Gradske knjižnice i čitaonice Požega te će se u sklopu akcije održati i promocija knjige gospođe Ankice Begić, „Indijanac Komanč – moj brat po krvi“ koju, ako već niste, možete „skinuti“ s naše web stranice: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/aktivnosti_zaklade/knjiga_indijanac_komanc.aspx
Za sve Vas koji ne stignete na naše akcije, a u blizini ste sljedećih gradova, podsjećamo da je upis moguć u ovim transfuzijskim centrima: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx
Dođite, upišite se u Registar te povećajte šanse za izliječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, na način da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).
Veselimo se vidjeti vas u što većem broju!

P.S. Akcija upisa u Registar koja se trebala održati ove subote, 10. svibnja od 10 do 12 sati u Zagrebu, OŠ Bukovac, odgađa se za 24. svibnja od 10 do 12 sati na istom mjestu.
Hvala na razumijevanju.

- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2014., ponedjeljak

Preko 44 000 potencijalnih darivatelja u hrvatskom Registru!

Dragi naši darivatelji i prijatelji Zaklade! S velikom radošću obavještavamo Vas da smo prešli brojku od 44 000 upisanih članova u hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Zahvaljujući svima vama koji ste prepoznali važnost rada Zaklade i upisa u Registar do sada je iz hrvatskog Registra izdan 41 transplantat pomoću kojih je pacijentima u Hrvatskoj i inozemstvu pružena nova nada i šansa za život.
Od srca Vam hvala što se na akcije Zaklade odazivate u velikom broju i što ste spremni pomoći i dati drugome dio sebe.

Zahvaljujemo i Ministarstvu zdravlja i osam transfuzijskih centara u Hrvatskoj koji nam od svibnja prošle godine pomažu da je što većem broju ljudi omogućen upis u Registar i na taj način pomažu u proširenju Registra!

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2014., nedjelja

25 bikera upisalo se u Registar

U subotu, 3. svibnja, na akciji održanoj na Jarunu povodom manifestacije Karavana za život 25 građana se upisalo u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Darivanjem krvi u akciji upisa koju je Zaklada Ana Rukavina organizirala na poziv Udruge Karavana za život „bikeri na cesti“, građani su povećali šanse za život teško oboljelih.

Zaklada Ana Rukavina akcijom upisa u Registar na Jarunu, uz organizacijsku pomoć Karavane za život koja želi upozoriti na prometnu sigurnost motorista, nastavlja svoju misiju širenja Registra. Što je veći broj potencijalnih darivatelja upisanih u Registru, veća je i mogućnost da se spase životi svih oboljelih diljem svijeta.

Zahvaljujemo od srca organizatorima što su nas pozvali da im se pridružimo na ovoj hvalevrijednoj manifestaciji, želimo im uspješnu motorističku sezonu i što pažljivije sudionike u prometu!
Naravno, velika hvala svima koji su nam se pridružili na akciji unatoč kišnom vremenu!


- 13:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2014 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj