19

ponedjeljak

siječanj

2015

Cesta ljubavi

Ti za volanom -
sa plavim očima
koje jedine znaju put
u beskraj,
Vodiš me cestom ljubavi,
pogledom nestašnog lava.
na 25 stupnjeva, u sjeni
najzelenijih borova,
koji šapuću vjetru
slatke riječi

Želim ljubomorno uhvatiti
svaku zraku sunca
na tvome licu,
dok si tako predivan.
tako mlad.
Nježan i moj.

Osmjehnut ću se oblacima
koji nas prate puni nade
navijajući,
Dati ti obećanje -
držeći ti ruku na koljenu
dok vodiš me tom sunčanom cestom
u koju sam vjeruješ.


--- i evo pjesme za mog dragog dečka :) --

Lijepo snivajte.

18

nedjelja

siječanj

2015

dođite na pitu

Danas me moja draga mama, koja inače fenomenalne kolače radi, iznenadila sa pitom od kupina! Volim takva iznenađenja. Fina i ugodna.

Kako su mi kremasti kolači, sa puding i krema varijantama.. raznoraznim orašastim čudima i slično ..jako dojadili.. ovakav kolač mi je zaista uljepšao nedjelju, koju inače mrzim. Garfield mrzi ponedjeljak, e pa ja još više mrzim nedjelju. Ali neću širiti mržnju,
nego ću vam podijeliti svoj kolač, da se osladite =) a možda i krenete u osvajanje srca vaše djece, supružnika ili ukućana.
Samo ne znam gdje ćete pronaći kupine.. ove su bile zamrznute.







17

subota

siječanj

2015

i šta ima novo kod mene ?

Pa da vas za početak pozdravim.. i kažem da sam lažljivica.. Najveća, najgora.
dala sam obećanje za Novu godinu da ću više pisati.. ali kao što i sami znate, ma tko se još danas drži obećanja :)

trenutno imam ispitno ludilo. također imam neku lijenu gripu - zovem je takvom jel ima prigušeno zločesti oblik. Uhvatila me na grlo, mišiće - fest, pluća, sinuse.. i da, kao dodatak imam i predivne nove podočnjake sivo bijele boje.. kao da me cijelu noć naganjao zli šišmiš.

I jedino zanimljivo je da sam otkrila zanimljivog još uvijek mladog hrvatskog pisca.. koji je također i glumac.. a gospodinu je ime Robert Roklicer. Možda ga znate, možda ga poznajete. i Trenutno čitam njegovu knjigu imena Oprosti, a i ne moraš - koja nije nagrađena za razliku od prethodne Kako se ubiti, koja je po mom mišljenje malo manje zanimljiva od ove.
Stoga eto, imate divnu preporuku. I vaše su naravno dobrodošle uvijek. I za filmove i za knjige.

Druga teškoća, osim bolesti i ispita je ta da bi se rado šetala i skitala gradom.. i gubila vrijeme na sunčeva ukazanja.. bar da ulovim malo boje. ali pogađate, nisam toliko hrabra.

Borim se sa učenjem, dosadno je jako i neda mi see. i neće mi se dati. A kao još jednu opciju imam film sa Tomom Hardijem koji bi mogao ubiti dosaddddddduuuuuu.

i jedan poklon za vas.. pjesma od Detoura. Zove se Nova Nada.
https://www.youtube.com/watch?v=vbuZWAgjriA


Želim vam ugodnu večer, opuštanje nakon nadam se finih ručkova.

Leteća pusa

02

petak

siječanj

2015

Umorna prijateljstva

Čini mi se da više potičem neke tužne teme nego sretne, kao neki od vas.. ali pisanje je tu da izrazimo što nas muči, i možda negdje nađemo odgovor. Jel tako? danas baš imam tu potrebu.. nekako sam nemirna

Nova godina je počela za mene jako dobro. Započela je u pidžami, uz tv, deku i dečka, i naravno finu hranu... 4 najvažnije stvari u životu.
nastavila se sljedeću večer uz bakinu uvijek fantastičnu kuhinju i divnu uvijek prisutnu obitelj, a nakon toga kod dobre prijateljice u stanu uz preostale kapljice ružičastog vina i sa slabim grijanjem .
ali unatoč svemu lijepome ima tu jedna sitna stvar koja me muči zadnjih tjedan dana..
Moje dvije najbliže prijateljice - (svaku znam zasebno), svaka od nas ide na drugi faks.. - dakle one su nedavno našle nove najbolje prijateljice.. i sada možete reći, nije li to slatko, mala je ljubomorna. Ali, ipak nije tako..
Možda osjećam malu zavist, zato što su i jedna i druga u isto vrijeme našle nove osobe s kojima su naprosto fascinirane.. stalno ih spominju i jako ih veličaju.. znam da sam im i dalje važna, ali ti njihovi prijateljski leptirići bome su postali iritantni.
Ja nisam sklona veličanju novih osoba, treba mi vremena da ih zavolim.. također me puno osoba ne oduševljava.. oduševljavaju me neki redatelji, pisci i možda hrana... ali ljudi teško.
I sada.. osjećam se malo zapostavljeno.. ali isto tako znam da iako su mi obje jako bliske, nikada u njima nisam našla veliki uzor i veliko divljenje.. što sam očekivala da ću u ovim godinama naći.. osobu koja će me naprosto oduševiti..
znam da se možete zadovoljiti super dečkom, mamom, sestrom.. ili čime već...
ali velika bliskost sa osobom istog spola je nešto što ja mislim svatko želi pronaći..
Znam da ako nekoga znamo godinama, ne može nas tako jako oduševiti više kao neka nova osoba.. ali trajna prijateljstva su ono što svi volimo imati.. zato ih i čuvamo.
Neću reći da su potrošena.. ali su izlizana.. kao i duga veza.. nažalost.
i valjda nam je svima potrebno svakih par godina upoznati novu osobu koja će ući u naš život i uvesti neko veće uzbuđenje. možda će nas i malo promijeniti.
Nekako mislim da se meni to neće dogoditi, jel još takvu prijateljicu nisam upoznala.. ali uvijek se mogu nadati..

Vaša usamljena Zelenka.



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.